Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 09.09. 01:06 Niila Heikkilä  
  Kemijärvelle tulee lopultakin ilmeisesti lähtöopastimet? Sikäli ymmärrettävää laittaa yhdistelmäopastimet koska Kemijärvi ja Patokangas on muutenkin oma saarekkeensa näillä opastimilla, eikä oikein olisi järkeä laittaa useaa eri opastintyyppiä saman saarekkeen sisälle.
kuva 06.09. 12:39 Niila Heikkilä  
  Nyt puhutaankin vain Tornio-Haaparanta 3.5 kilometrin osuudesta, ja vain jos Tornionjoen sillat menevät kokonaan uusiksi. Nelikiskoraiteen sähkörata-ATU:ssa (ajolanka toiseen raiteeseen nähden huomattavan sivussa) liikkumaan pystyvä monijänniteveturi on kuitenkin rautatieyhtiöille omanlaisensa hankintaprosessi jonka käyttöön pitää olla taloudelliset perusteet heti alusta saakka. Raja-asemalla sitä ei kannata enää vaihtaa junaan, koska matka on niin lyhyt. Veturin pitäisi vetää junaa lähtöasemalta saakka. Sikäli tietysti kaikki on mahdollista, mutta 3-kiskoraide mahdollistaisi paremmin vaiheittaisen kehittämisen rajanylityksessä jossa maksajana olisi kaksi valtiota infran suhteen, eivätkä operaattorit.
kuva 05.09. 23:40 Niila Heikkilä  
  Jos nämä sillat menevät lähivuosina kokonaan uusiksi niin miten olisi 3-kiskoraide jossa keskimmäinen olisi molemmille raideveyksille yhteinen? Silloin radan saisi sähköistettyä sekä Ruotsin että Suomen järjestelmällä. Jos oletetaan että tuon nykyisen olemassaolevan 4-kiskoraiteen äärimmäiset kiskot ovat jo nyt jossain 1700mm etäisyydellä toisistaan, rautatiealuetta tarvisi silloin leventää vain reilun metrin. Tuolla järjestelyllä turvattaisiin myös rajan ylittävän rautatieliikenteen kehitysmahdollisuudet pitkälle tulevaisuuteen.
kuva 02.09. 21:29 Niila Heikkilä  
  Tänään juuri oli toisaalla keskustelua että liekö niin että lätätkin (jos yksilötasolla puhutaan) ovat olleet jo kauemmin museokäytössä kuin varsinaisessa ammattiliikenteessä?
kuva 20.08. 11:33 Niila Heikkilä  
  Jos ihan tarkkoja ollaan niin vuonna 1971 Haapaveden mastoa ei vielä ollut, vaan lähetykset hoidettiin Ylivieskasta. Masto on yhä pystyssä, asemalta muutaman kilometrin päässä. Haapavesi valmistui vasta 1978 jolloin alueen päälähetysema siirtyi sinne. Tuo kuvan masto lienee linjaradion tukiasema. Sisälsi mahdollisesti myös VR:n puhelinverkon linkkejä. Nippa nappa voisiko tuossa jopa olla vuokralla myös ARP.
kuva 13.08. 10:41 Niila Heikkilä  
  Suunnitelmat ovat olemassa koko Tpe-Ov 4-kaistaistamiselle. Sitä tehdään vaiheittain. Kohta alkaa ohituskaistaparin rakentaminen Orituvan eteläpuolelle. Moottoritie tulee jatkumaan eteläpäässä aikanaan Suinulaan saakka. Moni saattaa vielä muistaa millainen Vt9 oli aikoinaan Ov-Jäs -välillä, eli tämän kuvan ottopaikallakin vuoteen n. 2004 saakka. Se oli kapea, mutkainen ja mäkinen, ja lähes koko matkalla oli 80km/h rajoitus eikä realistisia ohituspaikkoja juuri ollut. Länkipohja oli Suomen tilastoissa ykköspaikalla kirjoitettujen sakkojen määrässä. Liikkuva poliisi hoiti hommansa tehokkaasti, osin ehkä jopa liiankin. Kyseisen tieosan tavaramerkki olikin etenkin viikonloppuisin sininen Saab tienpenkalla, takapenkillä Pertti peruskansalainen kuuntelemassa tuomiotaan.
kuva 07.07. 20:36 Niila Heikkilä  
  Yksityisiä rautatieyrityksiä alkaa Suomessakin olla nyt ihan eri malliin verrattuna aikakauteen jolloin sillan kohtalosta päätettiin. Saisikohan näiden yritysten taholta liikennetarvetta tälle (Sl-Hko) radalle? Vetokalustostakaan se ei enää ole kiinni. Päinvastoin.
kuva 28.06. 17:28 Niila Heikkilä  
  Sikäli tietysti hankala knoppi selvitettäväksi että jos sen ainoa ratkaisu on koluta hakuammunnalla koko Suomen rataverkko läpi. Ehkä knoppikuvaan voisi koettaa sisällyttää jotain lisävihjeitäkin. Pusikosta voi päätellä vain että ollaan Ivalon alapuolella jossa kulkee kuusiraja. :)
kuva 17.06. 23:37 Niila Heikkilä  
  Pakko kysyä missä junassa laittaisit Turun makuuvaunuletkan Rovaniemelle, tai alas sieltä? Jos huomioidaan että aikatauluja ei ole mahdollista muuttaa ratatöiden takia.
kuva 15.06. 12:04 Niila Heikkilä  
  Parkanon radan turvalaitetöiden takia voimassa poikkeavat aikataulut.
kuva 09.06. 12:11 Niila Heikkilä  
  Toisiko lisäpainoa jarruttaville pyörille? Tuossa taitaa olla alamäki. Jatkoiko metro matkaa tuosta omin voimin vai tuliko hinaaja Roihupellosta?
kuva 26.05. 13:29 Niila Heikkilä  
  Dieselhydraulisen voimansiirron kanssa myös pitkiä moottorijarrutuksia tulee välttää. Suora kolmosvaihde sisässä, polttoaineen ruiskutus nollassa, MGO pyörii suurilla kierroksilla, ja ilmaa virtaa moottorin läpi valtavia määriä jäähdyttäen männänlakea..
kuva 21.05. 00:31 Niila Heikkilä  
  Virroittimen aiheuttama nostearvo on tarkkaan määritelty, riippuen osin nopeustasosta. Se ei voi olla liian pieni, koska valokaari kuluttaisi (jopa kesällä) hiilen nopeasti loppuun. Myös tehonotto vaikeutuu jos seassa on koko ajan runsaasti tasakomponenttia (valokaari tasasuuntaa virtaa) ja yliaaltoja. Virroitin aiheuttaa ajolankaan sekä nostetta että ajolangan siksakin vuoksi myös sivuttaisheiluntaa. Sähköratapylväiden välimatka ei millään radalla ole tasainen. Yleensä pylväiden perustusten paikkoja sijoitettaessa vain kolme pylväsväliä saa olla saman mittaisia, sen jälkeen väliä on muutettava vähintään muutamia metrejä. Tämä siksi ettei ajolankaan pääsisi sopivalla nopeudella ajettaessa muodostumaan koko ajan kertautuvia värähtelyjä, ja virroitin alkaisi "laukkaamaan" etenkin pystysuunnassa. Pylväsvälejä tasaisesti muuttamalla tämä värähtelyilmiö katkaistaan.
kuva 19.05. 13:59 Niila Heikkilä  
  Deeverin esteenraivaaja puskee sumulauttaa edellään.
kuva 03.05. 22:46 Niila Heikkilä  
  PYO:lla jos matkustelee, jää itäinen Suomi kokonaan kokematta.
kuva 30.03. 00:16 Niila Heikkilä  
  Eikös siellä puujunia kulje?
kuva 15.03. 14:53 Niila Heikkilä  
  Tuon linkin takana siis Hangonsaareen vievän penkereen levitys toista raidetta varten. Onkos tuosta työmaasta joku ottanut kuvia?
kuva 15.03. 14:51 Niila Heikkilä  
  https://tinyurl.com/vuszr4k
kuva 15.03. 13:09 Niila Heikkilä  
  Hyvä kun olet napannut kuvan myös tuosta tuotelaatasta. Tavallaan tallennettu pala suomalaisen teollisuuden historiaa. Vaikka kyseessä on näennäisen vähäpätöinen yksityiskohta, silti mukava tietää että jalustat tulivat Kurikasta eivätkä Kiinasta.
kuva 15.03. 12:56 Niila Heikkilä  
  Lienevätkö saapuneet suoraan Aurajoki Oy:ltä Pirkkalasta. Sähköratapylväät on tyypillisesti galvanoitu siellä. Ainakin yhteen aikaan Potila hitsasi pylväät. Mistä ne nykyään tulevat? Tekikö mm. Rauma-Repola radiomastojen tapaan 60/70-luvun pylväät jne.
kuva 05.03. 18:54 Niila Heikkilä  
  Alikulusta taidettiin tehdä kerralla täysimittainen, elleivät ennakkosuunnitelmat ole muuttuneet? Tuo pylväs on ainakin hankalahkosti alikulun kohdalla. Imumuuntajakentän siirto vaatii myös pitkästi uutta ajolankaa, ja luonnollisesti uuden imumuuntajapylvään/kentän laiturin ulkopuolelle.
kuva 04.03. 22:47 Niila Heikkilä  
  Sähköratarakenteetkin kokevat suuria muutoksia. mm. Pylväät korvataan P-portaaleilla laituri(e)n kohdalla, ja tuo imumuuntaja siirretään toiseen paikkaan laiturialueen ulkopuolelle. Junahan ei voi seistä pitkään imumuuntajakentässä tai lanka palaa poikki.
kuva 02.03. 03:29 Niila Heikkilä  
  Lumensyöjän filosofia ei kai ole ainakaan Suomessa puskea jatkuvasti metrin hangessa vaikka se siihen pystyisikin. Junaliikenne pysähtyy jo paljon aikaisemmin. Koneellisen lumenpoiston tarve alkaa kun lumen pinta nousee hieman kiskon harjan yli.
kuva 04.02. 01:10 Niila Heikkilä  
  Tavallaan hyviä dokumenttikuvia, mutta mitenkäs drone vetää horisontin noin kieroon? Oikein kova itätuuli ja drone joutuu tappelemaan täysillä sitä vastaan, vaiko häiriö gimbalissa? Nuo kannattaisi oikaista kuvankäsittelyohjelmalla niin kuvat olisivat entisestäänkin nautittavampia.
kuva 01.02. 20:56 Niila Heikkilä  
  Ahaa, kadun alla on noinkin suuri betonirakennelma. Tässä on ainakin alikulkutunneli. Rakenne lienee tehty Koskikeskuksen yhteydessä 1980-luvun puolivälissä.
kuva 04.01. 00:56 Niila Heikkilä  
  Jos URPO joskus rakennetaan, Rauman edustalle muodostuu varsin mielenkiintoinen kolmioraidealue, jos kaikista suunnista pitää päästä kaikkiin suuntiin.
kuva 03.01. 18:47 Niila Heikkilä  
  Onko nuo höyryveturiajan lappuhaalarit edelleen osa kuljettajan työasua?
kuva 03.01. 17:23 Niila Heikkilä  
  Kameranhan voi tarkentaa etukäteen valittuun tiettyyn pisteeseen ja ottaa automaattitarkennuksen kokonaan pois. Silloin välttyy kokonaan kuvan pumppausongelmilta. Tulosta videosta kannattaisi myös leikata alusta lähes minuutin verran tyhjää pois.
kuva 27.12.2019 16:48 Niila Heikkilä  
  Junan leveys on huomattavan suuri. Tästähän olikin juttua että jos tällä junalla aiottaisiin jatkaa pidemmälle Suomeen, vaikkapa Imatralle, pitäisi suomalainen ahtaampi atu tarvittaessa avartaa junan kulun mahdollistamiseksi.
kuva 22.12.2019 19:04 Niila Heikkilä  
  Onko ratikan opastimen nuolivalo ollut joskus punainen, vai onko tuo autoliikenteen?
kuva 12.12.2019 10:41 Niila Heikkilä  
  Mites tulevaisuudessa kun mm. Ylöjärvellä ja Pirkkalassa on alivarikoita. Onko nekin "Tampereen ratikka"?
kuva 09.12.2019 23:44 Niila Heikkilä  
  Tuossa varmaankin tarkoitetaan lähinnä sekaliikennekaistoja. Sellainen tilannehan on käytännön elämässä mahdoton, tai ainakin äärivaarallinen että autoliikenteellä olisi samalla kaistalla 50km/h rajoitus ja ratikalla 80. Tai toisinpäin..
kuva 11.11.2019 10:33 Niila Heikkilä  
  Uutisointi asiasta on ehkä hieman ylimalkaista. Onko tämänkään kuvan alueella vielä lainkaan ajolankoja?
kuva 01.11.2019 11:44 Niila Heikkilä  
  Asemalla on hyvin hoidettu piha ja penkkikin vaikka matkustajajunia ei tuohon aikaan kulkenut lainkaan Jämsään.
kuva 18.10.2019 15:46 Niila Heikkilä  
  Olisikohan siihen tulossa ratkaisu että kääntyvä osa ohitettaisiin tavallista pidemmällä pylväsvälillä ja lanka olisi harustettu sillä kohtaa erilliskannatukseen. Silloin sillan kohdalle ei tarvittaisi lainkaan erotusjaksoa. Toisaalta se aiheuttaisi silloin vaarallisehkon korkeusrajoituksen ainakin purjeveneille.
kuva 10.10.2019 20:09 Niila Heikkilä  
  Meren yllä on selkeää? Hienosti rajautuu.
kuva 08.10.2019 15:35 Niila Heikkilä  
  Sepeliharjakonetta vielä kaipaa joka harjaa pölkyt puhtaiksi ja muotoilee päällysrakenteen lopulliseksi. Tuleekohan sekin Ruotsista?
kuva 03.10.2019 20:52 Niila Heikkilä  
  Entäs sitten Haapajärvi, Haapavesi ja Haapamäki?
kuva 02.10.2019 12:40 Niila Heikkilä  
  Täytyy tietysti muistaa että rautatieliikenteen havainnointiin aistinsa äärimmilleen virittänyt harrastaja huomaa pienimmänkin radalla kulkevan objektin monikymmenkertaisella tahokkuudella kuin tavallinen kiireinen arki-ihminen jolle radasta koituu vain lähinnä estevaikutusta. Näin hieman kärjistäen sanottuna. :)
kuva 24.09.2019 14:21 Niila Heikkilä  
  Näkeekö autoilija/ulkopuolinen havainnoitsija jostain milloin ne ovat teknisessä mielessä käytössä kun ratikoita ei kulje? Vai millainen varoitusvalojen toimintaperiiaate on Tampereella?
kuva 17.09.2019 13:44 Niila Heikkilä  
  Jos tämä oli ensimmäisiä sähkövetoisia junia tällä rataosalla, asia kannattaisi varmaan mainita kuvatekstissäkin? Kyse on kuitenkin jossain määrin merkittävästä virstanpylväästä radan historiassa.
kuva 02.08.2019 23:27 Niila Heikkilä  
  Perustusten jakojuna?
kuva 17.07.2019 01:33 Niila Heikkilä  
  Radan varressa paikallaan tapahtuva sihtailu tarkkuushiotun lasin läpi tuottaa epäilemättä paremman havaintotuloksen kuin vanhanaikainen eyeball mark 1.0 liikkuvan veturin perinteisemmällä tavalla hiekkahiotun ja vähävalovoimaisemman tuulilasin läpi. :)
kuva 13.06.2019 13:37 Niila Heikkilä  
  Tuollainen ajatusmalli toimii parhaiten Helsingin lähiliikennealueella, mutta mitä kauemmaksi mennään pk-seudulta, sitä tärkeämmäksi käyvät muut asumistekijät. Esimerkiksi Parkanon asemalle olisi vaikea kuvitella kerrostaloa liityntäpysäköintipaikan tilalle.
kuva 13.06.2019 13:04 Niila Heikkilä  
  Jos ajatellaan että nämä 200 autoa ajaisivat liityntäpysäköintipaikalla seisomisen sijaan joka päivä menopaluuna saman reitin kuin juna, tekisi se päivässä 400 autoa, mutta keskimääräisen 200 vuosittaisen työpäivän mukaan laskettuna jo 80 000 autoa tiestöä ruuhkauttamassa ja samalla saastuttamassa. Liikennepolitiikassa asioita pitääkin ajatella huomattavasti suurempina kokonaisuuksina kuin jonkun yksittäisen junan matkustajamäärinä.
kuva 02.06.2019 22:57 Niila Heikkilä  
  Tuliko puolenvaihtopaikka?
kuva 31.05.2019 23:56 Niila Heikkilä  
  Noissa vanhoissa sähköistyksissä on tullut ihmeteltyä miksi posliinieristimeen ja kannakkeisiin kohdistetaan varsin suuria sivusuunnassa vääntäviä voimia. Ts. eristimen pitää olla aina laakeroituna pystyasentoon. Uusissa orsirakenteissa voimat ovat sen sijaan pituussuunnassa työntäviä ja vetäviä, joita materiaalit kestävät paremmin.
kuva 28.05.2019 01:05 Niila Heikkilä  
  Tässä on uudehkoa uutisointia mm. Kalarannan kohdan sähköistyksestä http://www.avakka.com/Avakka/Etu2.html
kuva 26.05.2019 01:25 Niila Heikkilä  
  Tässä on kyllä harrastettu täydellistä AAA-sertifikaatin metsänhoitoa. Avohakkuu, Asfaltointi, Asuinkerrostalo ja/tai Automarket.
kuva 18.05.2019 23:42 Niila Heikkilä  
  Ratikkatyömaan aitaaminenkin on hoidettu esimerkillisesti.
kuva 10.05.2019 16:54 Niila Heikkilä  
  https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/a1c6​28aa-f9fc-4bd5-8867-2f62a4d3cd05 Yllättävä kansalaismielipide siltakyselyyn. Ehkä avaukset ovat haitanneet niin merkittävästi Savonlinnalaisten arkea että ne halutaan lopettaa pysyvästi kokonaan.