Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 26.05. 21:18 Samuli Rinne  
  Olen ilokseni katsellut kyseisiä näyttelyitä muutaman kerran juna-bussi-liityntää odotellessa, kiitos tekijöille!
kuva 22.01. 16:30 Samuli Rinne  
  Pitäisin hintaa jopa edullisena hienoon tulokseen nähden. Hatunnoston arvoinen ja rohkaiseva projekti kaiken kaikkiaan. Onko talkootuntien määrästä arviota?
Kuvasarja:
Tyttö & juna
 
01.11.2017 11:48 Samuli Rinne  
  Mainiota ajankuvaa, teksteineen päivineen. Muistuttaa myös siitä, että arki on asiallista ja sen taltiointi tarpeellista.
kuva 20.05.2015 18:58 Samuli Rinne  
  Tuollaiset bussiliikenteen edustajan lausunnot siitä, että matkustajia on tarkoitus haalia VR:ltä ovat näin ei-autoilijan kannalta murheellisia. Joukkoliikennevälineiden pitäisi toimia yhdessä, luoda yhdessä liikenneJÄRJESTELMÄÄ, joka kilpailee autovaihtoehdon kanssa. Tämä on taas kerran sitä allekirjoittanutta suuresti sapettavaa juhlapuheiden ja käytännön välistä ristiriitaa. Puhutaan liikenteestä palveluna, siis nimenomaan kokonaisuutena, ja niin päin pois. Ja mitä oikeasti tapahtuu, tää on sitten niin tätä. No, toisaalta, VR:n pitäisi reagoida ottamalla käyttöön esimerkiksi reipas marginaalihinnoittelu, jossa matkustaminen olisi hyvin halpaa silloin kun tilaa on ja lipun hinta nousisi progressiivisesti täyttöasteen noustessa kohti maksimia.
kuva 02.02.2014 13:29 Samuli Rinne  
  Hyvää tässä on se, että aikakautensa näköinen lienee. Huonoa se, että kovin on pinnallinen ja kalsea, kuten moneen kertaan tässä ketjussa todettu. Tämä lienee jonkinlainen yleisempikin mieltymysero ihmisten välillä: esim. minä haluaisin enemmän mielikuvitusta inspiroivaa salaperäisyyttä ja monitulkintaisuutta ympäristöön. Tässä sitä ei juuri löydy, vanhoissa ravintolavaunuissa paljon enemmän.

Lisäksi sanoisin, että sinänsä hyvä, että puun näköistä laminaattia ei ole juuri käytetty. Laminaatti ynnä muut jäljitelmät eivät ole allekirjoittaneen kunnoituslistalla aivan siellä kärkipäässä. Muovi muovina ja puu puuna!

Yleisesti ottaen tässä ja monessa muussakin asiassa parasta olisi monimuotoisuus. Tällaista saa olla, mutta hyvin suotavaa olisi myös pitää käytössä toisenlaisia tyylejä. Saa sitten kukin ainakin ajoittain makunsa mukaista ympäristöä. Toisekseen, samakin henkilö saattaa kaipailla vaihtelevaa ympäristöä ja on todella harmi, jos yhdenmukaistaminen syö kaiken vaihtelun mahdollisuuden.

Yksi funktionaalinen vakava puute löytyi pikaisella tarkastelulla: vain yksi pistorasia. En mahda olla ainoa, joka kaipailee läppäriinsä virtaa myös ravintolavaunussa.
kuva 10.09.2013 20:18 Samuli Rinne  
  Pyhäsalmen sahan raide, jos en väärin muista, sieltä päin kuitenkin. Kuva on allekirjoittaneen ottama, kuten muutamat muutkin tässä sarjassa. Vuosi on noin 1987. Olen tainnut näitä joskus myydä/lahjoittaa... Hyvä, että tulee kuvia nettiin näinkin, on ollut pitkään tavoitteena skannailla, mutta asia on jäänyt aika paitsioon muiden juttujen alle. Valkolakki lienee kipparinlakki - suosittu ns. alan miesten keskuudessa (älkää pahastuko muut kipparinlakin käyttäjät, ei lakki miestä pahenna, jos ei mies lakkia!).
kuva 28.12.2011 13:50 Samuli Rinne  
  Julkisen viihteen suhteen tuntuu vallitsevan "enemmistön" diktatuuri - jos vaikkapa suosituinta radiokanavaa haluaa kuunnella 31% ja seuraavaksi suosituinta 23% jne. ja tämän perusteella tehdään valinta, suurin osa on tilanteeseen tyytymättömiä. Tästä ja subjektiivisista syistä johtuen olen kuvattomuuden ja radiottomuuden kannalla, varsinkin kun tosiaan läppäri useimmilta löytyy. Hiljaisia vaunuja tai osastoja soisin olevan rutkasti lisää. Mutta suuntaus yleisesti tuntuu olevan toinen. Aiheesta voisi kehitellä (vähän kieli poskessa, mutta vain vähän) maukasta salaliittoteoriaa, kuinka omaa ajattelua yritetään estää kaikella tuuballa, jota väkisin tuutataan siellä sun täällä. Voisi nimittäin olla vallanpitäjille ja kaupankäynnille haitallista, jos ihmiset pääsisivät ajattelemaan enemmän...
kuva 27.12.2011 20:06 Samuli Rinne  
  Asiaa voisi lähestyä monestakin kulmasta, mutta tässä yksi. Arvattavissa olevasta syystä matkustin aikanaan paljon bussitse reittiä Jkl-Phä. En katso töllöitintä, mutta en malttanut välttyä katsomasta ko. välillä ruotsalaisia elokuvia "Tillsammans" ja "Jalla Jalla". Varsin hauskoja molemmat, vaikka sisälsivät lievästi j o r n o a . Kyseinen asiahan on poliittisesti epäkorrekti (toisin kuin väkivalta, perskeles. Mihin maailma onkaan menossa?), mutta sitä silti näytettiin. No joo, nykypäivän mittapuun mukaan kai aika viattomasti, mutta kuítenkin.
kuva 25.12.2011 12:04 Samuli Rinne  
  Niin, voi olla, että Maailma ja me-lehdessä olisi vastaavan määrän autoja sisältävällä kuvalla haluttu korostaa sitä, kuinka autoistuminen eli vaurastuminen on jo hyvässä vauhdissa. Tosin valaistusolosuhteet, terävänä näkyvät kohteet, kuvan yleinen ilmapiiri ym. olisi ehkä järjestetty toisin. Toisaalta rollikkaakin olisi voitu ylistää tietyllä tavalla varsin rationaalisena kulkineena. Sosialisminhan mainittiin olevan mm. sähköistystä.
kuva 24.12.2011 19:12 Samuli Rinne  
  Mynämäellä romutettiin Porkkanoita tuohon aikaan, muitakin kuin vain nämä. Tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta ehkä joku viisaampi osaa tarkentaa...?
kuva 16.11.2011 16:48 Samuli Rinne  
  Kah mokomaa, unohdin muuttaa päivämäärän aluksi... Ikävä tuottaa pettymys, Mikko, mutta kuva ei olekaan ihan tuore. Veivarin nykykunnosta ei ole tietoa.
kuva 16.11.2011 12:10 Samuli Rinne  
  Jukka: kuva tuosta raiteesta on olemassa, kunhan jossakin vaiheessa tulee vastaan ja saan aikaiseksi skannata sen. Kuvassa muistaakseni tosin näkyy vain pätkä raidetta, taustanaan järvimaisema. Mutta taisi olla muistaakseni nätin syyspäivän kuva, joten enköhän sen jossakin vaiheessa näkyviin laita.
kuva 16.11.2011 12:01 Samuli Rinne  
  Hatarat tai olemattomat kuvaushetken muistiinpanoni täydentyvät näköjään mukavasti näinkin!
kuva 10.02.2008 15:23 Samuli Rinne  
  Junaliikenteen tulevaisuus Säkylässä vaikuttaa huonolta, sillä tehdas pyrkii saamaan raaka-aineensa lähiseudulta entistä enemmän. Toisaalta, maailma muuttuu (tai sitä muutetaan, se on olennaisesti eri asia) ja kuljetusmuotojen hintasuhteissa voi tapahtua olennaisia muutoksia.
kuva 26.01.2008 20:17 Samuli Rinne  
  Kuun tumma puoli tosiaan käväisi mielessä... käy melkein aina, kun mainitaan vuosi 1973. Joku kuvan henkilöistä lienee kuunnellut vinyyliltä ullakkohuoneessaan innoissaan Paula Koivuniemen "Jos konduktöörin nait" vuodelta 1972? Muuten, soittakaa Paranoid!
kuva 26.01.2008 13:12 Samuli Rinne  
  Voi elämän kevät... siis myönteisessä mielessä. Loistava tunnelma! Ympäristö vähän ehkä rempallaan, mutta siisti ja erittäin asianmukainen. Ja musiikki oli tuolloin hyvää!
kuva 22.11.2006 09:04 Samuli Rinne  
  En ole töissä tuolla, mutta ko. voimalan naapurissa kylläkin ja kyseisen aihepiirin kimpussa. Laitoksella tulee käytyä aika usein ja siinä sivussa voi sitten bongailla tällaisiakin näkymiä.
kuva 21.11.2006 20:51 Samuli Rinne  
  Matkaa tästä murskalle, jonka kautta risut päätyvät kattilaan, on vain satakunta metriä. Pyöräkuormaajallahan nuo kannattaisi noin lyhyellä matkalla siirtää, mutta sivutolpat eivät anna siihen mahdollisuutta. Aika nopeasti siirto kuitenkin tuolla autollakin käy.
Hiiltä käytettiin viime vuonna kymmenisentuhatta tonnia eli noin 4% polttoaine-energiasta.
Taisi olla kello kymmenen kieppeillä kun kuvan nappasin.
kuva 31.07.2006 12:47 Samuli Rinne  
  Lähettyvillä on sijainnut metsäteollisuuslaitos, jonka rakennuksia on nyttemmin muutettu mm. opiskelija-asunnoiksi. Tehdasta pyörittäneen osakeyhtiön nimi on ollut sama kuin tämän aseman nimi. Lahden toisella puolella on kikkailevaa nykyarkkitehtuuria. Viimeisenä sanavihjeenä heittäisin, että koko paikka on ollut yksi Suomen tenhoavimpia rappioromantiikan yms. saralla, mutta tilanne on mennyt kovasti pliisumpaan suuntaan viime vuosina.
kuva 12.01.2005 12:53 Samuli Rinne  
  Hyvä kuva. Hieno taivas. Silta johtaa mainiosti katseen auringon kultaamaan nättiin kiveykseen. Kuvaa katsoessa tulee välitön mielihalu siirtyä paikalle aistimaan ilmeisen vähäeleistä, mutta tunnelmantäyteistä hetkeä.
kuva 14.10.2004 10:14 Samuli Rinne  
  Mukava on kuva. Erityisesti pidän siksak-kuviona näkyvästä ajolangasta tunnelin sisäpuolella, kruunaa kokonaisuuden. Jos nyt alkaa nipottaa, niin voisi rajata pystykuvaksi, mutta hyvä näinkin!
kuva 28.09.2004 10:18 Samuli Rinne  
  Hieno! Vielä jos rajaisi kopin vasemmalta pois, niin oikeinkin hyvä!