Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


Kuvasarja:
Talviloma 2021
 
28.03. 18:31 Kari Suominen  
  Hienoja kevättalvisia kuvia. On käynyt flaksi loman ja kuvaussafarun kanssa.
Kuvasarja:
Kyle of Loch Glen
 
05.03. 00:32 Kari Suominen  
  Hannulta mielenkiintoinen taustoitus kuvausjärjestelyistä. Rakennan itse hieman sotaisempia dioraamoja mittakaavassa 1/72 ja siksi muiden tekniikat ja ongelmien ratkaisut ovat kiinnostavaa katseltavaa.
kuva 01.02. 00:02 Kari Suominen  
  Heittolaukaus vihreän suuntaan on ollut onnistunut, sillä tästähän tuli varsin taiteellinen otos niukasta värin määrästä huolimatta.
Kuvasarja:
Hämeenlinna lumimyrskyssä
 
31.01. 09:33 Kari Suominen  
  Kyllä Hannua nyt talvi riepottelee. Juurri kun on tempaistu Kuusamon kaamoksesta etelän eläjäksi jälleen, niin jo käsky käy Hämeenlinnaan myrskyn silmään. Well Done anyway...
Kuvasarja:
Ranskalainen visiitti lainahöyhenissä
 
12.01. 21:06 Kari Suominen  
  Kiitos Hannu. Olen näin lopputulosta katsellen kanssasi samaa mieltä siitä, että sininen näin tummana ja kokopeittävänä ei tässä toimi. Fenniarsil onkin viisaasti nostanut aluskehyksen harmaata ihan vandringin korkeudelle asti ja näin saanut kompensoitua hallitsevan sinisen määrää.

Alsthomin äänimaailma kahden MGO:n mylviessä osaavissa käsissä on mahtava. Jos tehonsäätöpyörää kääntelee virtuoosi joka osaa lähettää Alstikan sillä meluisimmalla menetelmällä, pääsee pienen hrtkrn katselemaan ja kuuntelemaan näytösluonteista ajoa. Yhden kerran kohdaleni on sattunut, että olen päässyt kuuntelemaan ttällaisen lähdön kun minulla oli kamera ja jalusta laiturilla ja ehkä siksi kuljettaja päätteli harrastajaksi, jolle halusi antaa miehekkäämpiä lähtötunnelmia tallennettavaksi.
kuva 11.01. 22:08 Kari Suominen  
  Kiitos Esa. Ja mitä siihen arvoon tulee niin nämähän on dokumentatiosta kaukana. Pelkkää huvitusta kaikki tyyni
kuva 08.01. 08:56 Kari Suominen  
  Tapsa on päivännyt kuvan lokakuun 24. pvälle 1982 ja saman kuun 5. pnä on ollut ensimmäisten AJA -järjestelmään kuuluvien laitteiden ja kuljetusyksiköiden luovutustilaisuus Helsingissä. Siksi pidän täysin mahdollisena, että kuvan vaunut ovat luovutustilaisuuden jälkeen jääneet ratapihalle odottamaan liikenteeseen siirtoa ja jotka sitten Tapsa onnistui kuvaamaan.

Luovutuserä käsitti 13 kpl vaihtokuormatiloja sekä viiteen Hkb- ja yhteen Occ -vaunuun asennetut johdin- ja kääntökiskolsitteet Ne olivalmistanut Oy Partek Ab Multilift. Loppujen ensimmäiseen tilaussarjaan kuuluneista 50 vaihtokuormatilasta oli määrä valmistua lokakuun loppuun mennessä. Kaikki tilatut kuormatillat olivat 20-jalkaisia eli 6.055 pitkiä. Em. konttien lisäksi vahvistetun standardin mukaisia konttipituuksia ovat 3,4 m pienkontit, sekä 7,7 m pitkät kontit, jotka on suunniteltu autonvalmistajien normitusten mukaisesti, mutta soveltuivat erinomaisesti Hk-vaunuihin rautateillä.

RAINER;

Kuvan kontit eivät ole merikontteja, joihin niitä ilmeisesti vertaat. Nämä ovat vain kansallisessa käytössä ja suurin osa näistä liikkuukin maanteillä kuorma-auton kuormaustiloina.
kuva 06.01. 13:37 Kari Suominen  
  Edellyttääkö virolainen turvallisuuskulttuuri tähystäjän läsnäoloa näissä vaihtotöissä ? Katvealue näkemässä eteenpäin pitkänpään suuntaan ajettaessa on tässä veturityypissä melkoinen ja on vaaratekijä kun mennään näin asutuksen halki, tai sivutaan sitä hyvin lläeltä.
Kuvasarja:
Kuvakimara virolaisesta tavaraliikenteestä vuosilta 2007-2018
 
04.01. 01:10 Kari Suominen  
  Komppaan edellisiä. Laadulla on tekijänsä.
kuva 03.01. 22:39 Kari Suominen  
  Käsitettä ”työsuojelu” alettiin käyttää vasta 1970-luvun alussa, joskin työsuojelun kattavuus oli kuitenkin nykypäivään verrattuna melko suppea vielä tuolloin ja vasta työelämän muutokset toivat uudet painoalueet 1980-luvun lopulla, jolloin työturvallisuuteen alettiin kiinittää enemmän huomiota.

Ratapihatyöntekijän työasuun kiinnitetyt muutamat heijastavat nauhat kuvassa kertovat jo muutoksista, sillä sittemminhän näkyvästä varoitusvaatetuksesta on muotoutunut henkilösuojain, jonka käytöstä on säädetty työturvallisuuslaissa. EU:n tasollahan henkilönsuojain direktiivit on Suomessa saatettu voimaan valtioneuvoston päätöksillä ja teknisiä yksityiskohtia selventämään on laadittu lisäksi standardeja.
Kuvasarja:
Green Cargon järjestelytyötä Torniossa keväällä 2009
 
30.12.2020 13:33 Kari Suominen  
  Liikenne aloitettiin uudelleen vasta, kun vaunujen akselistoihin oli tehty parannuksia ja radan laitteistoon oli lisätty diagnostiikkayksikkö, joka valvoo pyörien lukittumisen. Vastauksesta voi pitkälle päätellä vian ladun.Loppu onkin sitten insinöörien jargonia
Kuvasarja:
Green Cargon järjestelytyötä Torniossa keväällä 2009
 
30.12.2020 11:13 Kari Suominen  
  Kyllä siellä yritystä on ollut. Suuri puute on ollut telienvaihtohallii ja kunnon nostolaitteet toiminnan nopeuttsmideksi.Nostot vaijereilla Pohjolan Liikenten tallissa ovat olleet luku sinänsä hektisen homman hoidossa.
Kuvasarja:
Green Cargon järjestelytyötä Torniossa keväällä 2009
 
30.12.2020 10:45 Kari Suominen  
  Torniossa on ollut käytössä kansainvälisessä rautatieliikenteessä kolme erillistä ratkaisua:

-siirtokuormaus

-telien vaihto pukkinosturin avulla

-automaattinen raideleveydenvaihtolaitteisto


Torniossa telinvaihto tapahtui hitaasti suuren pukkinosturin avulla nostamalla vaunu kerrallaan ilmaan, eikä tehokkaasti telinvaihtohallissa, kuten esimerkiksi Hangossa. Lisäksi nosturilla ei voitu vaihtaa pyöräripustusrakenteen takia 2-akselisia vaunuja eikä myöskään nykyään Länsi-Euroopassa yleisiä lyhytkytkentäisiä kahden 2-akselisen vaunun pareja. Päätoimintatapa Torniossa ja Haaparannassa olikin siirtokuormaus.

Haaparantaan asennettiin joulukuussa 1996 Talgo-järjestelmän koelaitteisto. ja Koeliikennettä ajettiin kevättalvella 1997. Liikenne kuitenkin keskeytettiin, kun teleissä todettiin merkittäviä rasitusongelmia. Vahvistetuilla ratkaisuilla koeliikennettä ajettiin uudelleen talvella 1998–99, mutta tämän jälkeen laitteisto purettiin. Ratkaisua pidettiin liian kalliina.

Saksalainen koelaitteisto asennettiin Tornioon syksyllä 1998. Koeliikenteeseen saatiin talveksi 1998–99 kaksi Nordwaggonin vaunua. Koeliikenne päättyi helmikuussa 2000, kun yksi teli oli suistunut kiskoilta. Liikenne aloitettiin uudelleen 2001, kun vaunujen akselistoihin oli tehty parannuksia ja radan laitteistoon oli lisätty diagnostiikkayksikkö, joka valvoo pyörien lukittumisen.

Nordwagonin Vaunut kuitenkin poistettiin liikenteestä kesällä 2008, mihin laitteiston käyttö päättyi. Tornion makasiinirakennus paloi kesäkuussa 2017, jolloin myös raideleveydenvalvontalaitteiston valvontayksikkö tuhoutui. Itse laite säästyi
Kuvasarja:
Green Cargon järjestelytyötä Torniossa keväällä 2009
 
28.12.2020 13:50 Kari Suominen  
  VR:n mukaan pääsyynä lauttaliikenteen lopettamiseen olivat kuljetusten pienentyneet volyymit ja heikko kannattavuus. Yritystähän kyllä oli, sillä toimijat liikennöivät Suomesta Ruotsiin suoraan junavaunuilla ensin Hangosta ja sitten Turusta sekä katkaistuina kuljetuksina myös muista Suomen satamista.

Liikenteen lopettamisen aikoihin. kasvaneet junamäärät ja rataverkon ikääntyminen puolestaan ovat johtaneet siihen, että viivyttäviä häiriöitä syntyii herkästi ja varsinkin yksiraiteisella Pohjanmaan radalla ruuhkaumista ei päästy purkamaan, vaan yhden junan myöhästyminen leviisi muiden junien riesaksi. Asia, joka heijastuu aikataukutettujen kuljetusten jatko-osuuksille

Siyitä ja seuraamuksia, joista viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä VR:n "Viiden vaunun sääntö", joka on ratarahdin myyntipisteiden seinillä tulikiirjaimin kirjoitettuna.
kuva 18.11.2020 20:06 Kari Suominen  
  Oikeus kuvata yleisölle avoimilla julkisilla paikoilla on johdettavissa perustuslain suojaamista perusoikeuksista ja nauttii perustuslaissa tarkoitettua perusoikeuksien suojaa. Julkisella paikalla kuvaaminen ei siten edellytä erityistä lupaa.
kuva 10.11.2020 09:13 Kari Suominen  
  Nämä Twilight Zone -kuvat taitavatkin olla oikein Tuomaksen bravuurrinumeroita. Komppaan edellisiä, hienoa työtä jälleen kerran.
kuva 19.10.2020 22:40 Kari Suominen  
  Uskomatonta jos tuo työmäärä menee kaikkina vuorokausina seulasta läpi. Hälytysherkkyyden parametrien on pakko olla matalammalla ja manuaalisten toimintojen määrä minimissä, jottei ilmoituksen teko VR:lle ei kestäliian kauan ja näin aiheuta töiden kasaantumista sielläkin päässä.
kuva 19.10.2020 14:53 Kari Suominen  
  Lisätietoa virroittimien hiilien kuvauksesta http://vaunut.org/sarja/3062
Kuvasarja:
Valtteri Hyvinkäällä ja Hangossa 17.10.2020
 
17.10.2020 23:59 Kari Suominen  
  Ruskaa on vielä sen verran jäljellä, että se yhdessä kuulaan syyssään kanssa on saanut kuviin sopivasti pehmeyttä. Oikein miellyttävä nojatuolimatka, joten painoin peukkua.
kuva 13.10.2020 11:51 Kari Suominen  
  Moottoritilan sivussa heikosti erottuva MF kertoo koneen olevan aikaisintaan vuodelta 1974, jolloin Massey Ferguson osti Hanomagin maanrakennuskoneiden tuotannon. Kone on Hanomag Massey Ferguson 44 C ja epäilen kauhan olevan peäti orggis kamaa...
kuva 10.10.2020 01:43 Kari Suominen  
  Tätä veturityyppiä kohdanneista onnettomuuksista mieleenpainunein on se, kun takavuosina kaksi kolmen veturin nipussa ollutta Dr16 vaihtotyöyksikköä otti Vartiuksessa ryhmähalin vaihteessa. Tapaus sattui, kun toinen yksiköistä tuli suoraan vastavaihteeseen toisen tullessa samanaikaisesti ilman lupaa poikkeavalta myötävaihteeseen. Pahiten vaurioituivat nippujen päissä kulkusuunnassa ensimmäisinä olleet veturit nippujen törmätessä kulmittain toisiinsa.

Osallisten koneiden määrä ltavoittelee oloissamme jonkin sortin ennätystä
Kuvasarja:
Lättähattu Dm7
 
07.10.2020 14:58 Kari Suominen  
  Harrastajakuntaa kiinnostavan historiallisen materiaalin siirtäminen sähköiseen muotoon suuremman joukon ulottuville on aina pieni kulttuuriteko.
kuva 07.10.2020 09:59 Kari Suominen  
  Kiitos Niemen Tepolle vastausta vaille jääneen kysymyksen havaitsemisesta ja siihen vastaamisesta vielä näin vuosienkin kuluttua
!
kuva 08.09.2020 21:23 Kari Suominen  
  Olet Tuomas onnistunut vangitsemaan kerrassaan upeat hämärrätunnelmat !
Kuvasarja:
Roslagsbanan 4.12.1982 (sisältää huonolaatuisia kuvia)
 
17.08.2020 11:44 Kari Suominen  
  Kyllä sinä, Hannu, olet ehdottomasti tuotteliain hyvin taustoitettujen kuvasarjojen julkaisija tällä sivustolla, josta tämäkin sarja on jälleen osoiituksena.
kuva 26.07.2020 10:18 Kari Suominen  
  Kiitokset herroille mielenkiinnosta !

Olin itsekin hämmästynyt siitä, kuinka 50 -luvun värimaailma luo nahkansa modernilla pinnalla. Ei yhtään häpeäisi trendikkäiden eurooppalaisten lajitovereidensa seurassa.
kuva 20.07.2020 10:57 Kari Suominen  
  Hannulle ja Esalle tiedoksi, että Sr3 ja Hr11 sulautumassa past/current mix ilmiasuun. Valmistuminen 2-4 pvää.
kuva 05.07.2020 14:29 Kari Suominen  
  http://vaunut.org/sarja/2437
Kuvasarja:
Kesäinen kuvauspäivä Etelä-Karjalassa
 
17.06.2020 00:29 Kari Suominen  
  Perinteistä ja osaavaa kuvakerrontaa vailla kokeiluja keinotekoisen tunnelman luomiseksi Kiitos kun jaoit tämän hienon kesäisen sarjan kanssamme.
kuva 16.05.2020 13:09 Kari Suominen  
  Ensimmäisissä täyttökupu oli vielä kiinnitetty niittaamalla, mutta sittemmin alettiin koko säiliö tehdä hitsaamalla.

Oikeassa olet, Hannu, mitä tulee tämän standardin vaunutyypin säilymiseen vaununrakennusohjelmassa käsittämättömän pitkään perusrakenteen pysyessä muuttumattomana. Toki tehtiinhän tästä variaatioita eri käyttötarkoituksiin, mutta niissäkin 25-30 motin pyttyjä kiidättivät edelleen liukulaakerit kolmen kiinteän akselin päissä. Toisaalta kehitystyölle 1940-50 luvulla ei liene ollut suurta painetta, sillä ennen sotia rakennetut säiliövaunut olivat vielä suurimmaksi oaksi käytössä ja vielä tuolloin suhteelliisen moderneja. Kuljetuskapasiteeetin riittävyydestä ajan oloissa vastasi osaltaan säiliövaunujen yksityinen tilaajapuoli, jolle VR oli konepajoillaan vuosien 1937-1960 välisenä aikana rakentanut peräti 572 pääosin kolmiakselista säiliövaunua.

Vasta 1960-luvun puolivälissä alkoi kehitystä tapahtua, kun VR tilasi ensimmäiset neliakseliset So-vaunut. Ne olivat ensimmäiset uuden sukupolven modernit säiliövaunut VR:llä.
kuva 09.03.2020 20:49 Kari Suominen  
  Harjojen määrästä ja asennoista päätellen tämä rapsuttaa molempien korvien takaa ja vetää keskimmäisellä vielä jakauksen lähtiessä-
kuva 29.01.2020 22:36 Kari Suominen  
  Trailereiden kuormaustapa selviää, kun klikkaa tälle sivulle http://www.lkw-walter.fi/fi/asiakas/yhdi​stetty-liikenne/kalusto

ja kun sivu on auennut, scrollaa alaspäin seuraavaan isoon kuvaan (videoleike "13.6m cranable trailer" (2") ja käynnistää videon.
Kuvasarja:
Yhdistetyt kuljetukset saatava uudelleen käyttöön
 
28.01.2020 13:43 Kari Suominen  
  Aivan samalla tavoin kuin Oulussakin. Autojenkuljetusvaunuissa kuljetetaan vain autoja ja perävaunuja ja ne siirretään vaunuun joka paikassa yleensä vaakasiirtona, esimerkiksi ramppien avulla. Matkan ajan ne ovat oman pyörästönsä varassa normaalisti. Ilman vetoautoa mukaan tulevat puoliperävaunut saavat sinne pyörättömään päähän Dollyn matkan ajaksi vetoauton tilalle ja ne vedetään terminaalitrsktorilla vaunuun ja määränpäässä vaunusta pois. Terminaalitraktori ei matkusta rekkajunan mukana vaan jokaisella lastaus- ja purkupaikalla on oma "Vetomestarinsa".
kuva 17.01.2020 14:48 Kari Suominen  
  @Åhman
Tarkennusta kommentteihini yllä liittyen kehitystyöhön ja soveltumattomuuteen

Pitkän hankinta-ajan vuoksi (1973-1985 110 kpl sekä vielä vuosina 1993 ja 1995 2 kpl) tähän lukumääräisesti suureen Sr1 veturisarjaan ehti taustastaan johtuen tulla lukuisa määrä toiminnallisuuteen, käyttövarmuuteen sekä käyttömukavuuteen kohdistuneita muutoksia ennen kuin päästiin tilanteeseen, että aktiivikäytön rinnalla edennyt kehitystyö saatiin kutakuinkin päätökseen.

Oloihimme soveltumattomia yksikköjä edellä aiemmassa kommentissani mainituista olivat ne, jotka laivattiin sittemmin Kuubaan.
Kuvasarja:
M-juna Nokialle ja Toijalaan
 
18.12.2019 21:36 Kari Suominen  
  Mukava kuvasarja, joka mielestäni pelkästään näistä varhaisen aamun päivänvalottomista kuvista rakentuneena toimii hienosti.
kuva 18.12.2019 20:57 Kari Suominen  
  .
kuva 17.12.2019 14:18 Kari Suominen  
  Samaan kiinnitin itsekin huomiota. No, täytyyhän kaluston jollain tavalla ekologisuutta henkiä uuden ajan käynnistyessä, jotta matkustaja kokisi tehneensä vihreän valinnan :)
kuva 30.11.2019 22:58 Kari Suominen  
  Kuvalliset elementit on hienosti ryhmitelty. Arkinen työmaa häviää sopivasti lehvistön taakse maiseman rauhaa rikkomasta ja lokaatiossa vallitseva kova valo kontrasteineen toimii tässä. Hieno on, ammattilaisen tasoa.
kuva 30.11.2019 14:18 Kari Suominen  
  Kuvan Pikku-Jumbon viimeisintä käyttöhistoriaa on jonkin verran vorgissa tallennettuna painottuen vuoteen 2007. Varhaisimmissa kuvissa veturin siirto Porvoosta pohjoiseen ja siirron jälkeisiä aktiviteettejä siellä. Sitten kuvatarjonnassa on pitkä ajallinen siirtymä nykypäivään, jossa kolmen kuvan voimin esitellään perinteistä huolenpitoa säilytettäväksi tarkoitetusta kalustosta. http://vaunut.org/kuvat/?tt=0&i1=Tk3&i2=​1148&p=1
kuva 30.11.2019 00:09 Kari Suominen  
  Tulipa nopea päivitys tilanteeseen. Kiitos !
kuva 29.11.2019 22:40 Kari Suominen  
  Itse asiassa maassamme on ollut mainosväreihin maalattu Pikku-Jumbo, jossa on samankaltaisuutta tämän kuvan fiktiivisen Caledonian veturin kanssa. Kuva tästä tosielämän yksilöstä on otettu vuonna 2004, eikä veturin myöhemmistä vaiheista ole minulla tiietoa http://vaunut.org/kuvasivu/8962.
Kuvasarja:
What if
 
29.11.2019 15:51 Kari Suominen  
  Caledonian sininen lisätty (yo keskusteluun viitaten).
kuva 29.11.2019 11:40 Kari Suominen  
  Olisikohan tämä päivystävää säiliöautoa kuljettavalle sosiaaliseksi tilaksi paikalle tuotu. Näissä on pienen oleskelutilan lisäksi muusta tilasta eristetyssä erillisessä tilassa kuivakäymäläkin, minkä tarjoama mahdollisuus tarpeiden tekoon on varmasti on tervetullut päivystyksessä.

Tällaiset poikkeusjärjestelyistä kertovat kuvasarjat ovat mielenkiintoisia. Kiitokset Jormalle taltioinnista.
Kuvasarja:
Syksyinen Stevens Pass
 
26.11.2019 11:31 Kari Suominen  
  Hannulla on se mainoksen makkarantekijän dilemma näissä kuvasarjoissaan;"hyvää pyritään tekemään, mutta priimaa pukkaa tulemaan." Kiitos mielenkiintoisesta nojatuolimatkasta taas kerran.
Kuvasarja:
What if
 
19.11.2019 22:31 Kari Suominen  
  Kiitos !
Kuvasarja:
What if
 
17.11.2019 22:27 Kari Suominen  
  Olen alustavasti stedaillut Hannun ensimmäisenä ehdottamaa Caledonian Railwaysin tummaa sinistä. Kaunis väri, mutta näin tummana se tahtoo häivyttää detaljien erottumista kohteen pinnasta. Sen tumman, usein lähes mstan kattilan lisäsi hyöryvrtureiden kuvissa tummia alueita kun tahtoo lisäksi muodostua kattilan alle ja jopa uloimpana alustassa olevaan pyörästöön, jota pyörästöä päällä kulkeva vandrinki lippana edessä ja tenderi taaempana varjostaa. Mitä vähemmän varjoja, sitä parempi muokattava.

Yritän nyt kuitenkin edetä sinisellä.
kuva 14.11.2019 15:13 Kari Suominen  
  Vaikka tämä versio on jäänyt yhden muokatun kuvan asteeelle, on tämä on mielestäni parempi kuin se vaalea versio vihrein raidoin. Vaaleat ovat juuri uuden värin saaneina kyllä tyylikkäitä, mutta käytön myötä lika ja nokeentuminen tekee niistä varsin nopesti suttuisen näköisiä.

Dr14-vetureiden kokovihreä poikkeaa toteutukseltaan hieman tässä esitetystä. Niissä valkoiset vaakaraidat edessä ja takana ovat korkeampia ja ne on siijoitettu hieman ylemmäksi. VR:n uudessa tulevassa dieselveturissa valkoiset raidat esitteen kuvissa ovat kuten tässä; matalalien raitojen alareuna on aivan vandringin yläpuolella.
Kuvasarja:
What if
 
13.11.2019 00:03 Kari Suominen  
  Kiitos Hannu. Siitä on tullut kuluneeksi nyt kymmenen vuotta, kun VR-konserni alkoi siirtyä vihreään yritysilmeeseen. Siitä alkaen lähes kaikki mahdollinen yritystoimintaan liittyvä on siellä vaiheittain muuttunut vihreäksi. Aluksi vihertynyt kalusto oli haluttua saalista kuvausreissulta, mutta nyt olen ollut ymmärtävinäni, että pelkän vihreän monotonisuus on alkanut tympiä osaa harrastajista. Kaluston väripaletin laajentaminen hetkeksi, vaikka näin keinotekoisestikin, sopii sitten kai tähän pimeimpään aikaan vuodesta.
kuva 11.11.2019 16:44 Kari Suominen  
  Se on muuten Esa tuo väri ihan precis sama kuin Sm1 ja Sm2 -junissa. Se näyttää erilaiselta virttyneenä mataksi ja siksi muodostuu kontrastia tähän "juuri maalattuun"
Kuvasarja:
What if
 
11.11.2019 16:10 Kari Suominen  
  OK. Olen itsekin likipitäen samoilla linjoilla
kuva 11.11.2019 14:53 Kari Suominen  
  Venäjän puolella monopoliasemassa toimiva RZD voisi uuden rautatiesopimuksen myötä perustaa tytäryhtiön Suomeen. Tällöin sen tulisi hankkia EU-vaatimusten mukaiset rautatieliikenteen harjoittamisen todistukset ja EU-vaatimusten mukaisen ja Suomeen käyttöön sopivan tavaraliikenteen veturit. Kuljetusteknisestihän Venäjältä saapuviin juniin ei tarvitse Suomen ja Venäjän välisellä rajalla tehdä muuta, kun vaihtaa vetokalusto vedettäviin vaunuihin ja toisinpäin. Varteenotettava vaihtoehto olisi, jos perustettava kalustopankki myisi näitä liki viisikymppisiä Sr1-vetureita kurantimman kaluston tieltä.Vaatimusten mukaisuudenhan nämä jo täyttävät joten tarvittaisiin vain peruskorjaus ja jonkinasteinen modernisointi.

Yhdysvalloissa tällaista elinkaaren aikaisten korjausten lisäksi tehtävää laajaa peruskorjausta ja teknistä modernisointia harjoitetaan laajasti. Siellä tämä toiminta kohdistuu erityisesti ensimmäisen sukupolven vetureihin, joita paikalliset ja short line -yhtiöt uudistettuina ja hinnaltaan edullisina mielellään hankkivat.