Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 24.05. 17:48 Mikko Salmi  
  Itsekkin uskon sääsuojan tärkeyteen jos Sm1-junia halutaan säilyttää. Ulkosäilytys ei ole parantanut näiden tilaa lainkaan. Lisäksi talkooväkeä ja rahoitusta tarvitsee löytää sopiva määrä tai muuten olisi helpompaa yrittää museoida esim. Sm2 suoraan ajosta jos ruosteenpoistoon innokkaita ei löydy. Sm2-junissa on tietääkseni myös alumiinikori eli ruostevaurioiden määrä pitäisi olla huomattavasti vähäisempi.
kuva 24.05. 12:23 Mikko Salmi  
  Asia selvä. Jos suoja tullaan rakentamaan niin minulle voi viestittää asiasta. Sen jälkeen voidaan miettiä onko mitään tehtävissä Sm1-kaluston suhteen.
kuva 24.05. 10:24 Mikko Salmi  
  Tuo kalustosuoja kuulostaa todella lupaavalta Sm1- ja Sm2-junille. Minua voisi informoida siitä ja Sm1- ja Sm2-junien museoinneista vaikka viestitse. Itse en töiden takia valitettavasti pysty muuttamaan Mikkelin seudulle tällä hetkellä, mutta voisin yrittää auttaa välillä satunnaisesti.

Onko joku taho edennyt jo Sm1- ja Sm2-museoinnissa eteenpäin jos kalustosuoja on suunniteltu juuri näitä junia varten?

Lisäksi on hyvä tietää, että tilaa löytyy tarvittaessa vaikka Hr11-veturille. Eli tämä on varmasti hyvä vinkki kaikille Hr11-faneille.
kuva 23.05. 20:27 Mikko Salmi  
  Joo Hr11 on siis vähintään puoliksi ajokunnossa, sillä hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, kuten kansansanonnat tietävät...

Mutta onko Hr11 kunnostuksessa todellinen haaste raha, tekijöiden puute, säilytystila vai nämä kaikki yhdessä? Eli voisiko vaikka Hr11 ylimaalaukseen lahjoittaa pienen määrän rahaa vai mennä esim. hiekkapaperin kanssa hiomaan kylkeä tiettynä päivämääränä?

Tosin itse haluaisin mielummin myötävaikuttaa Sm1-junien museointiin, sillä ne ovat minulle huomattavasti tutumpia. Eli miten näiden museointiin voi vaikuttaa satunnainen museossakävijä?
kuva 23.05. 11:00 Mikko Salmi  
  Eikös Hr11 ja Sm1 museointi olisi vielä mahdollista? Eli aiempien tietojeni mukaan yksi Hr11 seisoisi vielä pressujen alla todella huonossa kunnossa ja Sm1-yksikköjä useassa eri paikassa? Vai onko jommalle kummalle langetettu lopullinen romutuspäätös?

Sm1-yksiköitä ehtisi vielä museoida vaikka montakin yksikköä jos nämä eivät ole liikkuneet entisiltä sijoiltaan.