Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 13.08. 08:55 Mika Hakala  
  Varoituslaitoksen toimiminattomuus ei ole mikään este rautatieliikenteelle. Se on vain jonkinlainen lisähuomiolaite autoilijoille.
kuva 30.07. 09:51 Mika Hakala  
  Kiitos Joonalle tiedosta. Se pilasi sitten hyvin mielenkiintoisen, huomionarvoisen ja selittävän hypoteesin täysin.
kuva 30.07. 00:43 Mika Hakala  
  Jos unohtuu palauttaa, niin alunperin P.K korvasi tyhjävaunujunan viljajunalla, missä ensimmäinen oletettavasti oikea.
kuva 30.07. 00:17 Mika Hakala  
  Älä suotta korjaa,sillä saatoit olla alun alkaen oikeassa. Itse ihmettelin mahdollisesti selviäkin ajatusvirheitä, jotka olen tähän asti olettanut väärinpäin.
Siis mahdollisesti tyhjävaunujuna Naantaliin, nyt kun Venäjällä on ennätyskuumaa, vilja pilalla ja talvella ei olisi mitään järkeä siitä, että virrat kulkisivat Venäjältä satamaan, vaan toisin päin.

Tähän jonkun asian paremmin tuntevan näkemys/tieto asiasta, niin en ihmettelisi vaikka "korjauksesi" olisikin ollut hätiköity.
kuva 29.07. 22:58 Mika Hakala  
  Ai se meneekin noin päin. Olettanut viljan viennin tapahtuvan Naantaliin eikä toisin päin. No, se aiempi rahtaus tapahtui talvella joten olisi siinä ollut vihjeitä ymmärtää asia toisinkin.

Jatkossa junaliikenteen ennustamiselle Naantaliin, jossa Suomen suurin viljavarasto, on tietää miten sää olosuhteet vaikuttavat Venäjän viljatilanteeseen. Kulunut kesäkuu oli meillä helteinen ja Siperiasta maalaavat piruja ikijään sulamisen aiheuttamista päästöistä.
Talven 2017 rahti, siis kesä 2016, oli googlen mukaan meillä taas todella märkä. Mutta myös 2017, jolloin oli muistini paras kanttarellikesä. Pitäisi jossain vaiheessa mielenkiinnosta tutkia, oliko sääilmiö paikallista vai jostain muusta johtuvaa, miksei talvena 2018 tullut vastaavaa tilausta.
kuva 29.07. 21:52 Mika Hakala  
  Jaksaako toimittaa vielä virkaa? Edellinen liikenne taisi mennä otson osalta ohi, sillä google haun mukaan Naantalin edelinen viljaliikenne tapahtui talvella 2017 (13.2 ilmoitettu alkavaksi pian) ja linkin mainittu huolto marraskuussa 2017.

yli 3vuotta siinä meni hiljaiseloa ja huollon tarkoitus jäi siis tapahtumatta.
kuva 18.06. 16:05 Mika Hakala  
  Terolle: Paperitehdas taitaa nyt sekoittua Kirkniemellä toimivan paperitehtaan kanssa suhteessa tämän radan päässä olevaan, jo suljettuun, viimeisimpänä Mondi:lla omistuksessa olleeseen laitokseen.
kuva 18.06. 10:25 Mika Hakala  
  Ei ainakaan sähköistystä luvassa.
kuva 16.06. 15:18 Mika Hakala  
  http://vaunut.org/kuva/35921?t=seb
kuva 16.06. 10:46 Mika Hakala  
  Tämän kohdan pystyy katsomaan google mapin drivesta kahdella eri tasolla: maantie ja rautatie, kun vuosi sitten joku tarkistusajoneuvo tai vastaava on kuvannut pätkittäin sieltä täältä rautatiellä ajoa väliltä Äänekoski-Haapajärvi. Driven kuvanlaatu valitettavasti huono.
kuva 15.06. 10:25 Mika Hakala  
  Tilannehuone.fi/Hälytyskartta

"15.06.2020 5:24:49
Pori
raideliikenneonnettomuus: keskisuuri
Henkilöauto törmäsi alhaalla olleeseen puomiin ja tavarajunaan tasoristeyksessä Mastojentiellä. Ensihoito tarkasti auton
kuljettajan ja kuljetti hänet sairaalaan."

Yleltä katkelma:
"Päivystävä palomestari kertoo STT:lle, että tasoristeyksessä oli ollut puomit alhaalla, kun tavarajuna ohitti sen hiljaisella vauhdilla. Palomestari kertoo, että autoilija oli törmännyt puomiin. Palomestarilla ei ensin ollut varmuutta siitä, oliko auto törmännyt myös veturiin."
kuva 14.06. 11:53 Mika Hakala  
  Tällaisissa tapauksissa voi käyttää kätevästi kaluston (ts. veturin) numerohakua.

http://vaunut.org/kuva/117779?paik=tuuri

Vastaus on siis Tuuri.
kuva 03.06. 16:18 Mika Hakala  
  Puskat taitavat saada lähteä lähitulevaisuudessa ja Ämmänsaaren suuntaan tulee seis-levy, kun Kontiomäki-Pesiökylä parannus tulee.

"Pesiökylän mahdollinen uusi kuormauspaikka sijaitsisi nykyisen Pesiökylän
liikennepaikan läheisyydessä. Tarkempaa suunnittelua kuormauspaikalle ei ole
vielä tehty. Pesiökylän liikennepaikan eteläpuolelta alkaa 12 promillen nousu,
joka aiheuttaisi mäkeenjääntiriskin, jos kuormauspaikka sijaitsisi vanhan Pesiökylän ratapihan kohdalla. Tämän vuoksi kuormausraiteet suositellaan toteutettavaksi maantien 8950 pohjoispuolelle, jolloin lähtevillä junilla olisi
mahdollisuus kasvattaa nopeutta ennen nousua. Erillinen tuloratapiha voitaisiin
toteuttaa vanhan ratapihan kohdalle, jolloin raiteistoratkaisu olisi toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin Kemijärven Patokankaan terminaalissa. "

https://julkaisut.vayla.fi/pdf12/vj_2019​-26_kontiomaki-pesiokyla_web.pdf

Samalla taitavat opastimet palata tänne, kun Hyrynsalmen ja Ämmänsaaren osalta opastimien ja suojauksen puute ovat osoittautuneet pullonkauloiksi liikenteen tarjonnalle suhteessa kysyntää.
kuva 02.05. 14:30 Mika Hakala  
  Hassua. Törmäsinkin Viiman seisakketa kertovaan wikipediasivustoon pari päivää sitten. Takoitus oli alunperin selvittää googlella, kumpi lyhenteistä vm tai vm. oli oikein vuosimallille.
kuva 01.05. 21:11 Mika Hakala  
  Tapio Muurinen never forget it. RIP.
kuva 30.04. 23:20 Mika Hakala  
  A-M, vastasit hyvin kysymykseeni.
kuva 30.04. 19:27 Mika Hakala  
  Ovatko nämä vasemmat kiskot edelleen samassa kunnossa, kuten tuossa ajankohdassa, jossa kaksi eri yhtiötä jakavat keskenään varastot (Nyk. taitaa olla Neste oil:in oikean puoleinen)?
kuva 19.03. 00:38 Mika Hakala  
  Jyväskylä-Äänekoski tämä tuskin voi olla sillä sähköpylväistä etummaiset näyttäisi vaativan "Ihmesientä" tullakseen uuden veroiseksi. Alueella on näemmä uusittu myös keskijännitelinjan pylväitä perinteisellä tavalla, ei maakaapeloinnilla joten ei ainakaan Carunan alueetta. En sitten osaa ottaa kantaa, mikä se voisi olla.
Kuvasarja:
Kuopion Kelloniemen radan liikenteen jatkuminen 2020
 
07.03. 09:02 Mika Hakala  
  Julkisella puolella muistaakseni 2 vuotta, että kunnossapitotarpeet on EU-sovelluksin keskeytettävä. Yksityinen/kunnan(=samalla kaupungin) on sitten omansa. Se voi olla sitten rajaton, jos kunnalle kelpaavat tasoristeykset , potenttiaaliset kaavoitusalueiden menetykset jne.
kuva 07.02. 18:26 Mika Hakala  
  Kymmenen (10) vuotta sitten kirjoitetussa viestissäni näkyy selvästi kummastelua kaikenmaailman virityksistä ja poliittisista keskusteluista maanlaajuisesti. Siinä oli selvästi ulosantia mielipiteistäni silloiseen invapolitiikkaan (esim. Misi, Vika, Kuusivaara ainakin muistaakseni) vs. "vihreälinjaus", saattoi olla myös jotain tasoristeysten suhteen.
Tuolloin muistan ainakin tuohtuneeni "vihreän linjan" perusteella tehdyistä päätöksistä veronkorotuksina kukkarolle, mutta sitten invakortilla voitiin toteuttaa toisin.
Ajankohdassa olen todennäköisesti ollut humalassa, mutta ylimääräisellä jaarittelulla voi olla myös jonkinlainen "sosiaalisen ulosannin treenaus". Mielestäni yleismaailmallisella kanavalla onnistunut toteutus sisälsi tuolloin vain osan asiaa. Noh, nykyään noiden jaaritteluiden "anatomian" ja merkityksen ymmärtää paremmin kuin silloin.

Olen melko varma, että tarkoitus on ollut mielipiteen ilmaus tiettyyn tekopyhyyteen "johtavassa keskustelussa" ja päätöksenteossa. Jos kannattavuuden vuoksi on lakkautettava, niin invakortti (tai mikä muu tahansa vastaava) on edelleen vihaisemmaksi saava, kuin todellisuus. "Viritelmä" on edelleen sangen mielenkiintoinen jonkun luvituksen osalta. En tosin lähtisi vaatimaan kalliita investointeja sen säilyttämiseen.


Muokkaus: Misi, Vika, Kuusivaara olivat rautatieasemia, jotka lakkautettiin sillä perusteella, ettei laiturit kyenneet tarjoamaan invapalveluja. Totuus oli kumminkin ilmeisemmin matkustajamääristä kiinni.
kuva 26.01. 23:39 Mika Hakala  
  Puhoksen liikenteestä on jäännyt myös Google mapiin niistä kahdesta kohdasta, missä radan näkee. Vt6 näkee syyskuussa 2011 kuvatussa raidassa (Vaihtoehdot syyskuu 2009, syyskuu 2011, lokakuu 2011) sekalainen vaunuletka eritasossa tien alla.

Myös tieltä 486 löytyy liikennettä vuoden 2011 syyskuulta ja lokakuulta.
kuva 25.01. 19:46 Mika Hakala  
  Jos kuparijunat ovat olleet ainoa Bolidenin radan käyttäjä, kuluttomuuden voi vahvistaa esim. Jeesusteipin pätkällä (ei poista huolto ja kunnossapidon mahdollisuuksia). Esim. Mastojentiessä on kätevästi jalankululle oma tasoristeys, jossa teipinpätkän voi laillisesti liimata kiskoon. Pala häviää, kun jokin hankaa sen irti.
kuva 28.12.2019 11:27 Mika Hakala  
  myöhemmin lisätty äänivaroitus KVL-väylälle.
kuva 26.12.2019 18:17 Mika Hakala  
  2008 tammi-helmikuun vaihteessa talitiaiset visertelivät kiimakutsujaan vesisateisessa, lumettomassa Lappeenrannassa. Joulusta 2007 taas en muista mitään.
kuva 02.11.2019 11:58 Mika Hakala  
  Erittäin suurella varauksella kannattaa lähteä vertailemaan jotain globaalijätti Facebookia paikalliseen harrastesivuun.

Facebookillakin tuntuu olevan juna jo mennyt. Juuri avasin MB:stä jutun, jossa nuoriso (16-24) on parantunut edellisestään. He nimittäin jakavat enemmän kuvankaappauksia tai kuvia kännykän näytöstä. Kun taas oma ikäpolveni vähemmän arvostaa yksityisyyttään. Vähiten sitä arvostaa kumminkin 35-44 vuotiaat. Väittäisinpä, että sosiaalinen media on vielä niin nuori, että viiden vuoden jaksolla voi tapahtua vaikka mitä FB:in osalta. Tämä on ollut eräänlainen ihmiskoe, jossa suurimmat nykyiset käyttäjät saivat mm. vanhempansa, isovanhempansa ja sylivauvansa facebookiin. Somessa on suuria valumavikoja niin käyttäjien käytökseltään, mutta myös uusi kylmä sota tuntuu nostavan päätään. Vähänkin poliittisen korrektiuden kautta arveluttavaksi materiaaliksi epäily voi sulkea kokonaisia kirjastoja.

Jutun pääsee lukemaan kirjoittamalla googlen vaikkapa lisäsanoina nuo jutussa monesti mainittu dark social, jossa jakaja ei jaa kuvien tietoja (GPS-paikannus, kuvauksen päivämäärä, kellonaika jne.). Jonkinlaista uuskonservatiivisuutta tuntuu jutun toimittajalla olevan, että tuosta muodostetaan lukijalle jonkinlainen uhkakuva, vaikka se mielestäni on useimmiten fiksua toimintaa (ei koske useimmiten esim.rautatiekuvaamista).

Facebook saattaa kumminkin olla jo lähitulevaisuudessa "wanha juttu", jos ei jopa lopetettu sellainen.
kuva 28.10.2019 20:16 Mika Hakala  
  Google mapin street-tilasta näyttäisi olevan silta putkelle/putkille. Googlehaku antaa paikalle menneitä varoituksia niin vuotavasta kaukolämpöputkesta, kuin jätevesiputkesta.
kuva 18.10.2019 10:25 Mika Hakala  
  Muoto ja koko voisi googlehaun kuvien perusteella viitata palokärkeen.
Pörröhäntäinen rotta teki kesän aikana reiän asuntoni kuistin katonrajaan. Ei ole vastaavaa muotoa.
kuva 12.10.2019 23:41 Mika Hakala  
  Google löytää:"Kampus on lainasana, jonka taustalla on alun perin latinan campus ’tasanko, kenttä’. Nykyään sana tarkoittaa suomen yleiskielessä korkeakoulualuetta, ja se on otettu tässä merkityksessä käyttöön 1900-luvun jälkipuoliskolla englannin campus-sanan mallin mukaisesti. Kampus on tavallisesti yhtenäinen alue, jossa sijaitsevat tietyn korkeakoulun rakennukset ja tilat, kuten luentosalit, ruokala ja kirjasto sekä henkilökunnan työhuoneet."

https://www.kielikello.fi/-/mika-on-kamp​us-
kuva 28.09.2019 11:50 Mika Hakala  
  Kyllä juna on ollut tuolloin kulussa. Selviää junan Kulkuhistoria osuuden kalenterimerkinnästä, jossa sininen K. P mustalla olisi vastaavasti peruttu.
kuva 10.09.2019 15:44 Mika Hakala  
  Eipä taida olla kyllä Kouvolasta itään. 90 luvun alun ainoat eritasot taisivat olla Kouvola-Luumäki välillä Vt15, Kaipiainen-Sippola ja vt26. Näissä tiet kulkevat radan alta.
kuva 11.08.2019 09:27 Mika Hakala  
  Alasajon liikennemäärät: 1997 n.25000tn, 1998 n.20000tn, 1999 n.7000tn, 2000 n.0tn

http://www.doria.fi/bitstream/handle/100​24/146708/rhk392.pdf?sequence=1&isAllowe​d=y
kuva 08.08.2019 20:07 Mika Hakala  
  Olisikohan kyseessä joku lisävalo, joka syttyy tai vilkkuu muutamia sekuntteja ennen kuin valot vaihtuu? Kuljettaja tietäisi painaa hanaa tai jarruttaa turvallisesti vähän pidemmänkin matkan päässä. Tällöin se sujuvoittaisi raitiovaunun kulkemista.
kuva 21.07.2019 14:58 Mika Hakala  
  Juliukselle sellainen vinkki, että wikipediassa on useimmista rataosuuksista hyvät kaaviot. Sieltä selviää mm. että Pyhäkummun vaihteessa puuttuu kolmioraide ja vaihde vie länteen päin.
Pyhäsalmessa sitten on läpiajettava sivuraide, jossa veturin vaihto vaunujen toiseen päähän onnistuu.

Lisäystä: Myös Google Mapin sateliitti-tila on hyvä vaihtoehto selvitellessä omin oletuksin raidekuviota ilman kaaviota.
kuva 18.06.2019 18:52 Mika Hakala  
  Kartassa lukee selvästi isolla "yleiskaava". Eli on merkitty kaavoituksia sekä toteutuneista, että myöskin toteutumattomista yhteyksistä.
kuva 15.06.2019 12:47 Mika Hakala  
  Ei huono sijoitus kivuille. 10 vuoden päästä nämäkin kuvat saattavat liittyä sarjaan kerettiläisyys, rautuvaaralaisuus, vihannilaisuus jne.
kuva 01.06.2019 15:09 Mika Hakala  
  Suosittelisin piikittämään Antti Rinnettä, Maria Ohisaloa yms. näkyvästi somessa (Facebook, Instagram yms.), jos ei mitään tule tapahtumaan. Painottamaan siihen suuntaan, että nämä olivat heidän mukaansa "ilmastovaalit" ja mikä ristiriita käytännössä on, jos se jää yhden muutaman miljoonan sillan toteutuksesta paljon kalliimmalla perusparannettu rata vaille käyttömahdollisuutta.
Vaikka p*skanpuhumisesta haluttaisiin sittenkin ensi kaudella pyhittää oppositiossa, olisi kyseessä kierrätysarvollinen arvotappio tulevaisuuteen.
kuva 25.05.2019 08:23 Mika Hakala  
  Varmaan jossain kohtaa 1979 avattua Mynttilä-Ristiina väliä. Ratapölkyt enimmäkseen alkuperäiset ja täten tasaisesti elinkaarensa finaalissa?
kuva 26.04.2019 16:27 Mika Hakala  
  Ei nyt aivan oikein mennyt Hannun oletus 1-2 junaan vuodessa. Vähäliikenteisiä ratoja koskevassa vanhassa raportissa vuodelta 2005 on vuosien 1997-2004 kuljetusmäärät palkkeina. Korkeimpana palkkina 2000, jolloin kuljetusmäärät 120 000 tonnia. 2003 alle 40 000, mutta 2004 yli 60 000. Talvikunnossapidossa säästi, sillä tavaraa kulki vain muutamana kuukautena vuodessa.

https://www.pohjois-karjala.fi//document​s/33565/166337/V%C3%A4h%C3%A4liikenteist​en+ratojen+tulevaisuus.pdf/db8667ed-20eb​-79e6-11c9-188d73c3acce?version=1.1

Huom. linkki ei avaudu oikein, vaan on lisättävä osoiterivin loppuun manuaalisesti .1
kuva 06.04.2019 19:13 Mika Hakala  
  Tulikin muistikatkos. Tilanteessa ei ollutkaan jaquar-tapaus, mutta vastaavasti hyvin suurta huomiota mediassa saannut toinen tapaus, Töölön pyöräilijän tahallinen yliajo.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/20160​60221658249
kuva 06.04.2019 09:39 Mika Hakala  
  ...Niin ei olisi tapahtunut sitä kesän 2017 Jaquar-yliajo tilannetakaan Helsingissä. Tekijä oli ollut Konginkankaan turmabussissa, saannut päävammoja ja pirstaloitunut sisäisesti ajassaan.
kuva 15.03.2019 12:13 Mika Hakala  
  Kannattaa linkata tuonne Heinolan kaupungille sähköpostilla. Vaikkeivät ne muuttaisi aidan linjausta, ovat ne vastoin byrokratian viidakkoa sittenkin toteutettu.
Eivät ole ehkä teräviä tai leikkaavia reunoja, mutta kaatuessa voivat olla silmästä kurkkuun asti helposti hengenvaarallisia.
kuva 14.03.2019 19:15 Mika Hakala  
  Oli miten oli. Jos jokun päivä meinaa joku vahingossa sillan kaiteen yli horjahtaa, on hänellä jalkansa vastapainona takakaiteelle todennäköisemmin estämässä tätä putoamista. Se toki riippuu pituudesta ja miten kropan paino sillan kaiteentason yllä sijoituu.
kuva 07.03.2019 09:05 Mika Hakala  
  Ratapohjan reitti on tosiaan pellolla kehnäinen, "hilseinen". Eiköhän kerro vain siitä ettei kokonaan purkamaton ratapohja ole otollinen alusta viljelysmaaksi. Ratapohja tehdään mahdollisimman kosteutta ja routaa ehkäiseväksi, viljelyskasvit ja niiden ravinto taas tarvitsevat kosteutta viihtyäkseen. Siten ratapohja on epätehokasta muuhun pellon alueeseen nähden.
kuva 07.02.2019 08:27 Mika Hakala  
  Oikeammanpuoleisen koivujonon alkaessa peittyy tuollsinen yksiorsinen telelinja. Jotain opastimia lähistöllä?
kuva 23.01.2019 10:19 Mika Hakala  
  Kts. http://vaunut.org/kuva/43308?liikp1=323
kuva 29.12.2018 00:12 Mika Hakala  
  Tai sitten resiinattoman, myös moottorikelkattoman reitin. Tie olisi myös suljettava puomilla vähintään 1,5km paikallisten harvaanedustettujen teinien epäämääräisten kavereidensa tuomiselta. Näin siis, mikäli kohteessa ei ole asutun näköisiä rakennuksia.
Tosin, monikaan sprayllä aloittanut huligaani ei ole nykypäivänä välttämättä edes mikään teini, vaan keski-iässä hiljaisessa paikassa nuoruutensa uskaltanut rangaistuksen välttämisen uskossa herättää.
kuva 28.12.2018 22:34 Mika Hakala  
  Kiskokaluston käyttö ainakin on käytännössä poissuljettua Parkanon vaihteen purkamisen vuoksi. Traktoria kevyemmällä tuskin liikkuisivat moottorin siedettävällä rasituksella.
kuva 21.12.2018 22:03 Mika Hakala  
  Hiljenee vain aatonaattona sunnuntaina, kuten normaalisti. Jouluaattona ja pyhinä on kulussa junapari per päivä. Toki tavanomaista vähemmän.
kuva 16.12.2018 09:57 Mika Hakala  
  Taisi olla samalla myös ensimmäinen IC-juna 12. vuoteen välillä Kekomäki-Lahti.
kuva 08.12.2018 19:15 Mika Hakala  
  Tuo tuomio oli yhdeksän kuukautta EHDOTONTA vankeutta sekä 50 000euroa korvausta, sisältäen rikoshyödyn 38 000euron arvosta. Yleensä alle kahden vuoden kakkuja ei taideta pistävän ehdottomalle, joten rikoksella ollut aiempaa taustaa tai sitten nuo Pariisin rauhanehtosopimuksen osat koventaneet,

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59031-p​urki-junarataa-17-kilometria-9-kuukautta​-vankeutta
kuva 08.12.2018 18:41 Mika Hakala  
  "Olisiko siperialainen hiili sitten mennyt aiemmin Raaheenkin Baltian satamien kautta."

Voi vain pohtia. Vastoin kun olettaisi venäjällä menevän talouspakotteista johtuvan varastoituneiden öljy ja hiili-varston vuoksi "sisäpoliittisesti"hyvin, näin ei välttämättä ole. Siinä on samalla huvennut sekä työvoiman tarve että myös ostovoima. Peruskansalainen toivoo lämpimäkseen itsensä pitämiseen energian hinnan laskua.
Muuttuvien kustannusten osuus loppuhinnasta kun yleensä laskee sen mukaan, kun myyntimäärä kasva. Ei aina, mutta yleensä.