Kommenttihaku


Kirjoittaja:



Haettava teksti:



Kommentin sijainti:



Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 15.03.2017 09:34 Mauri Monto  
  Aivan oikein, ilmaisin asiaa huolimattomasti. Kuvan maisema ei ole muuttunut paljoa 1970-luvulta. Uudempi Imatran keskusliikenneasema jää kuvauspaikasta vasemmalle. Muistan ajan, jolloin nykyinen Imatra T oli henkilöasema. Junat sieltä Joutsenon suuntaan ylittivät sitten tämän sillan, jonka länsipuolellakin oli vain ratapengertä... Näkyvät muutokset noista ajoista kuvan alueella ovat opastin sillan itäpäässä ja sähköistys. Sitten kysymys; olisiko rajakohtaus elokuvassa "Jäätävä polte" (Born in American) kuvattu tämän sillan luona. Filmissä sähköveturi Sr1 vetää sinisten vaunujen letkan juuri tällaisen sillan yli. Kaakonkulman väki varmaan tietää josko näin olisi.
kuva 24.02.2017 13:59 Mauri Monto  
  Pitää paikkansa nimen osalta, tosin käytössäni oli vuoden 2017. Muistin väärin nimikkeen.
kuva 24.02.2017 13:56 Mauri Monto  
  Hyviä huomioita. Vartioimaton tasoristeys noin veturin kohdalta poistettiin, kun pakettiauto jäi siinä vuosia sitten veturin alle. Onneksi autonkuljettaja selvisi hengissä. Puolipuomilaitos Sipovaaraan johtavan tien tasoristeyksessä on nyt uusittu, valkoisina valoina vilkkuvat melkein häikäisevät ledit. Uusiminen liittyi Tehdasalueen eli Patokankaan ja Kemijärven välisen rataosuuden täydelliseen remonttiin ja sähköistykseen.
kuva 23.02.2017 14:38 Mauri Monto  
  Kokoonpano lienee sama, joka ajoi 21.2. pohjoisessa KEM-PTG numerolla T55519 ja PTG-OLT numerolla T55520. Kuulin mainittavan, että testauksessa vedettiin samaa puukuormaa pohjoiseen ja takaisin. Tässä ajossa testattiin nimenomaan Sr3:n vetämää raskasta tavaraliikennettä hankalissa ratageometrisissa olosuhteissa. Esimerkkeinä Aita-Merkkivaaran pitkä nousu ennen Rovaniemeä ja Kunnaruksen sekä Kuusivaaran kovat nousut Kemijärven ja Rovaniemen välillä. Kuusivaarassa kova nousu on jättänyt monta puukuormattua junaa "mäkeen". Ennen näitä ajoja Vectron testattiin IC-rungon ja Edo:n kanssa Ilmala-Kemijärvi-välillä talviolosuhteissa tammikuussa.
kuva 23.02.2017 14:15 Mauri Monto  
  A. Liikkui vain ajojohtimien alla sähkövedolla.
B. Usein kahdella. Olen nähnyt kyllä kerran yhdenkin veturin Ferfin kokoonpanon täällä.
C. Uusin ratatekniikka-ajatukseni perustuu havaitoihini Liikenneviraston väyläselvitys 2017-opuksesta. Siis uusimmat yhdistelmäopastimet ja kauko-ohjaustyyppi, jota ei selvityksen kartoilla ole kuin mainitsemillani rataosilla. Tosin tämä on päättelyä, aina on mahdollisuus erehtyäkin. Mutta minusta tämä kommentointi ja keskustelu on parasta tällä "vorgin" saitilla:)
Seuraillaan katseella ja vaihdellaan ajatuksia! Junaterveisin.
kuva 23.02.2017 14:09 Mauri Monto  
  Tämä sama junarunko ja Vectron lähti edellisenä päivänä 21.2. Patokankaalta Oulun tavara-asemalle. Juna tuli Patokankaalle Kemistä, koko ajan vaunuissa oli sama kuorma päällä. Testausajossa ehkä tarvittiin koko ajan täyttä kuorman painoa. Mukava nähdä Oulusta kuva samasta kokoonpanosta, mitä havainnoimme Kemijärven silloilla ja Patokankaan terminaalilla. Minusta tässä tulee yksi tämän "vorgin" mainio etu meille rautatieharrastajille.
kuva 19.02.2017 20:43 Mauri Monto  
  Juna on kuvassa hitaasti tulossa oikealta. Palkkisillan ylitys tapahtui varoen. Veturi veti junaa mutta myös pitkän junan takana oli veturi. Patokankaalla oli tuolloin vielä käytössä vain yksi raide. Siksi veturit molemmissa päissä välillä Kjä-Ptg.