Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: Museorautatieyhdistyksen syysretki 12.-15.9.2019  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Markku Nummelin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2


« : Maaliskuu 02, 2019, 14:36:05 »

Museorautatieyhdistyksen vuoden 2019 syysretki järjestetään Ruotsiin Roslagsbanalle sekä Saltsjöbanalle. Tutustumme kapearaiteisen Roslagsbanan sekä etelä- että pohjoisiin osiin, ratajärjestelmän historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuden suunnitelmiinkin. Kaikilla radoilla liikutaan museokalustolla, mm. kahdella noin 100-vuotiaalla sähkömoottorivaunulla, mutta myös diesel-ja höyrykalustolla. Ohjelmaan on suunniteltu myös varikko- ja konepajakäyntejä.
Ajankohdaksi on valikoitunut Uppsalan Kulturnatt-tapahtuman perusteella pidennetty viikonloppu 12.–15.9.2019. Lähdemme tilausbussillamme torstaina 12.9.2019 klo 17.30 Helsingistä Kiasman tilausajopysäkiltä. Turun rautatieasemalta mukaan pääsee klo 20.00. Matkaamme Naantalista Finnlinesin rahtimatkustajalaivalla. Paluusuunnassa saavumme takaisin Naantaliin sunnuntaina 15.9.2019 klo 19.30, mistä jatkamme bussillamme Turun kautta takaisin Helsinkiin. Mennessä matkan hintaan kuuluu laivalla buffet-illallinen ja aamiainen, paluusuunnassa brunssi ja päivällinen. Mennessä yövymme kahden hengen hyteissä. Paluumatkalla kuulemme päivälaivalla esityksiä niin alueen radoista kuin junalauttaliikenteestäkin.
Perjantaina ja lauantaina kuljemme tiiviisti useilla tilaus- ja museojunilla eri raideleveyksillä ja käyttövoimilla. Saltsjöbanalla ja Roslagsbanan eteläosalla käytämme museosähkömoottorivaunuja, Roslagsbanan Uppsalan päässä puolestaan diesel- ja höyryvetovoimaa. Bussiamme käytämme mm. vanhojen ratapenkkojen tutkimuksiin. Yövymme Ruotsissa kaksi yötä hyvätasoisessa Best Western-hotellissa Norrtäljessä. Yöpyminen on kahden hengen huoneissa. Hotellissa syömme myös aamiaiset sekä perjantai-iltana lisäksi yhteisen illallisen. Lauantai-iltana ajamme pimeässäkin erilaisilla museojunilla.
Matkan hinta sisältää linja-automatkat, laivamatkat, kaikki junamatkat eri radoilla, hotellimajoitukset aamiaisineen kahden hengen huoneissa, edellä mainitut ruokailut sekä opastukset. Kokonaishinta torstaista sunnuntaihin on korkeintaan 366 euroa. Lopullinen hinta ja maksuohjeet ilmoitetaan ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset Markku Nummelinille, etunimi.sukunimi@kolumbus.fi tai tekstiviestillä 040 548 7601. Retki täytetään varausjärjestyksessä. Ilmoita nimesi, sähköpostiosoitteesi, kansalaisuutesi ja syntymäaikasi. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että käyttämämme junat eivät sovi liikuntarajoitteisille.  Vastuullinen matkanjärjestäjä on Astor Oy Matkapalvelu, linja-autokuljetukset hoitaa Packalén Bus, kuljettajana toimii Timo-Pekka Lange, matkanjohtajana Markku Nummelin ja paikallisjärjestäjänä Anders Järvenpää.

tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: Museorautatieyhdistyksen syysretki 12.-15.9.2019  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina