Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Viesti VR:ltä  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Paavo Wiikki
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 20


« : Maaliskuu 16, 2020, 15:56:20 »

Viime perjantaina tuli sähköpostiviesti:

Lainaus
Jos haluat muuttaa matkasi ajankohdan yli 2 viikon päähän, voit muuttaa sen ilmaiseksi. Matkakohteen ja matkustusluokan tulee pysyä samoina. Alle 2 viikon päähän tehtäviin muutoksiin pätevät normaalit muutosehdot. Voit tehdä muutoksen VR:n palvelupisteillä asemilla tai puhelimitse asiakastuessamme puh. 0800 166 888, ma–pe 5–22 ja la–su 7–22, numero on maksuton. Jos lippusi matkustusajankohta ei ole vielä lähipäivinä, toivomme, että otat yhteyttä asiakaspalveluumme vasta hieman lähempänä matkustusajankohtaa.

Yli kymmenen vuoden aikana VR on lopettanut suuren osan asiakaspalvelupisteistään, keski-suurienkin kaupunkien toimistot on suljettu. Okei, mutta miksi samaan aikaan ei ole osattu luoda mitään järjestelmää, joka kykenisi tekemään muutoksia online tai puhelinsovelluksen avulla? Yritä nyt soita asiakastukeen, vaihtoehtona voit matkustaa lähimpään toimistoon jopa yli 200 kilometriä, riippuen missä asut. Missä järki?
tallennettu
Paavo Wiikki
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 20


« Vastaus #1 : Maaliskuu 26, 2020, 12:59:33 »

Nyt enää mitään uusia viestejä ei ole lähetetty, kannattaa kuitenkin  huomata, että:
Lainaus
Koronavirustilanteen jatkuessa muutamme peruutusehtojamme joustavammiksi. VR:n kauko- ja lähiliikenteen kertaliput, joiden matkustusaika on välillä 16.3.–14.6.2020, voi nyt perua kuluitta ilman lipunoston yhteydessä hankittua peruutusturvaa.

Voit perua lipun täyttämällä peruutuslomakkeen. Alle 4 € lippuja emme hyvitä.

Muuttuneet peruutusehdot koskevat seuraavia lippuja:

    Kaukoliikenteen kertaliput istuma- ja makuupaikoille
    Autopaketit
    VR:n lähiliikenteen kertaliput

VR:n kauko- ja lähiliikenteen sarjaliput:

Jos olet ostanut sarjalipun ennen 16.3.2020 ja lippusi on ollut tai on voimassa 16.3.2020 jälkeen, lipun voimassaoloaikaa pidennetään 120 vuorokautta alkaen alkuperäisen voimassaoloajan päättymisestä.
/.../

VR:n kauko- ja lähiliikenteen kausiliput:

Jos olet ostanut kausilipun ennen 16.3.2020 ja lipun voimassaolo päättyy 16.3.2020 jälkeen, voit hakea hyvitystä käyttämättömältä kaudelta.


Ja sama viesti toistuu aina:
Lainaus
Peruutusten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa

Totta, etenkin puhelimitse yhteydenotto vaatii aikaa, itse odotin 3 kertaa 15 minuuttia ja sitten neljännellä yrityksellä vaihdoin kieltä englanniksi ja 10 min. kuluttua asiaa hoidettiin. Yhä uudelleen sama kysymys: miksi lippujen myynti on siirtynyt nettiin, mutta muutoksia ja peruutuksia pystyy tekemään ainoastaan virkailija lomakkeiden avulla tai soiton jälkeen? Onko se nettiohjelmointi niin vaikea, ettei mitään sovellusta ole pystytty tekemään? Vastaan itse itselleni: se on mahdollista (jopa suht. helppoa) ja tämän olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Viesti VR:ltä  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina