Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Kainuun yöjuna  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Miitre Timonen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 84


« : Joulukuu 19, 2020, 23:58:45 »

Näyttäisi siltä, että Kainuun yöjuna on todellakin toteutumassa jossain muodossa ehkä jo ensi vuonna.
Pystyisikö joku avaamaan tämän maksullisen uutisen sisältöä?

https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/kainuun-yojunasta-ratkaisu-ensi-kevaaseen-mennessa-juna-odotettavissa-liikenteeseen-syksyn-tai-viimeistaan-talven-aikana-193047325/
tallennettu

Miska Törö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 16


« Vastaus #1 : Joulukuu 20, 2020, 13:25:30 »

Kainuun-yöjunasta syntyy ratkaisu ensi kevään kehysriihen mennessä, jonka jälkeen yöjuna on odotettavissa liikenteeseen syksyn tai viimeistään talven aikana.

Näin viestii elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) erityisavustaja Antti Siika-aho , jonka mukaan neuvotteluissa on saavutettu yhteisymmärrys yöjunan tarpeellisuudesta. Neuvotteluja ovat käyneet työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö sekä VR.

– Kaikki ovat sen puolella, että se pitäisi saada. Kysymys on enemmänkin rahoituksen järjestämisestä, että pystytään kattamaan kulut, Siika-aho kuvaa.

KYSE ON "yksittäisistä miljoonista" per vuosi ja vähintään kolmesta vuorosta viikossa.

– Syksyn riihessä sovittiin, että täydentävään talousarvioon mennessä pyritään selvittämään hintalappu. Se selvitettiin ja sitä käytiin läpi, minkä pohjalta hallituspuolueiden kesken todettiin, että katsotaan asia keväällä loppuun, Siika-aho kertoo ja viittaa perusteena tämänhetkiseen taloudelliseen epävarmuuteen.

Ratkaisun jälkeen yöjunaa voi odotella liikenteeseen syksyllä tai talvella, kun valmistelut ottavat aikansa ja koronakin voi vielä vaikuttaa.

– Pyrkimys olisi, että mahdollisimman pian, mutta syksy tai talvi on realistisempi aika. Se on tässä taustatahto. Tämä koetaan matkailun, yrityselämän ja ylipäätään kestävämmän liikenteen vuoksi tärkeänä. Kainuun ja Itä-Suomen matkailupotentiaalit tulevina vuosina on yksi syy.

HENKILÖJUNALIIKENTEEN ostoista julkaistiin juuri liikenne- ja viestintäministeriön ja VR-Yhtymä Oy:n sopimus, joka koskee ensi vuoden alkupuoliskoa ja johon sisältyy optio loppupuoliskosta. Optiokauden voimaantulo edellyttää eduskunnan myöntämää määrärahaa.

Sopimuksen mukaista liikennettä ovat Kajaanista lähtevät junat kello 3.40 Kuopioon (ma–la), kello 17.36 Ouluun (ma–su), kello 9.23 Kuopioon (ma–su) ja kello 21.08 Ouluun (ma–pe, su).

Sopimuksen mukaisia Kajaaniin saapuvia junia ovat kello 9.17 Oulusta (ma–la), kello 20.32 Kuopiosta (ma–su), kello 14.30 Oulusta (ma–su), kello 1.22 Kuopiosta (ma–pe, su).

Niin ikään sopimukseen sisältyy junia, jotka liikennöivät Rovaniemen ja Kuopion välillä sekä Oulun ja Kuopion välillä.

Sopimuksen tavoitteena on turvata valtion hankkiman junaliikenteen palvelutaso myös koronan aiheuttamassa tilanteessa. Liikennöintikorvaus on tammi-kesäkuun kaudelta 30,6 miljoona euroa ja heinä-joulukuun optiokaudelta 23,6 miljoonaa euroa. Optiokauden käyttäminen edellyttää 11 miljoonan lisärahoitusta.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Kainuun yöjuna  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina