Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: VR Yhtymä Oyn hoitamassa lähiliikenteessä torstaina ja perjantaina häiriöitä  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Teppo Niemi
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1825


« : Maaliskuu 17, 2021, 19:51:22 »

Rautatiealan Unionin Helsingin ja Riihimäen osastot järjestävät torstaina 18.3. ja perjantaina 19.3. mielenilmauksen. Kyseessä on Iltalehden uutisen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/93158291-7e38-4250-afdc-9860008b2d50 mukaaan vastalause VRn  voittamaa HSLn lähijunaliikenteen kilpailutusta vastaan.

Rautatiealan unionin tiedotteen https://www.raury.fi/uutiset/lahiliikenteen-veturinkuljettajat-aloittavat-mielenilmauksen/ mukaan mielenilmaus on vastalause VR:n tekemästä sopimusrikkomuksesta sekä vakiintuneiden työehtojen yksipuolisesta muuttamisesta. VR voitti HSL-kilpailutuksen jättämällä alihintaisen tarjouksen luottamalla siihen, että VR pystyy polkemaan työehtoja, vakiintuneita käytäntöjä ja määräämään työtehtäviä tehtäväksi työntekijöiden vapaa-ajalle.
tallennettu
Topi Lajunen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2736


« Vastaus #1 : Maaliskuu 18, 2021, 00:08:37 »

vastalause VRn  voittamaa HSLn lähijunaliikenteen kilpailutusta vastaan.

Tämä kohta on Iltalehden toimittajan jokin oma ajatuskatkostulkinta. RAU:n osastot eivät toki vastusta itse kilpailutusta. Missään kohtaa ylläkin linkattua mediatiedotetta ei sanota näin.
tallennettu
Lauri Rantala
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 300


« Vastaus #2 : Maaliskuu 18, 2021, 08:34:54 »

VR voitti HSL-kilpailutuksen jättämällä alihintaisen tarjouksen luottamalla siihen, että VR pystyy polkemaan työehtoja, vakiintuneita käytäntöjä ja määräämään työtehtäviä tehtäväksi työntekijöiden vapaa-ajalle.

VR pelkäsi niin paljon kilpailua rauatatiealalla että polki hintoja, tämä sama tapahtui Tampereen raitiotien kilpailutuksessa jossa sekä VR että Länsilinjat saivat huomautuksen liian alhaisista hinnoista.
tallennettu
Hannu Peltola
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 81


« Vastaus #3 : Maaliskuu 18, 2021, 10:28:38 »

Kiitoksia RAU, sen ainoan kerran, kun olisin pakosta tarvinnut lähijunaa, ne ovat lakossa....  Vihainen

Taas tulee mieleen tämä legendaarinen lakkobiisi: https://www.youtube.com/watch?v=kUs-q2lfcMw
tallennettu
Petri Sallinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 863


« Vastaus #4 : Maaliskuu 18, 2021, 11:33:35 »

Tämä kohta on Iltalehden toimittajan jokin oma ajatuskatkostulkinta. RAU:n osastot eivät toki vastusta itse kilpailutusta. Missään kohtaa ylläkin linkattua mediatiedotetta ei sanota näin.

Suomessa rautatiealan eri ammatteja edustava ammattiyhdistysliike on kohtuullisen määrätietoisesti ja pontevasti vastustanut vuosikaudet rautatiekilpailun avaamista Suomessa — siis käytännössä myös kilpailuttamista, koska kilpailuttamisia ei voi toteuttaa ilman markkinoiden avaamista. Tämä on näkynyt julkisessa keskustelussa — myös näillä sivuilla ainakin mutkan kautta.

Jos ryhdyttäisiin tutkimaan sitä, miksi Suomi on Euroopan viimeisiä maita, joka vasta pakon edessä on avaamassa rautatiekilpailua koskettamaan kaikkea rautatieliikennettä, niin sylttytehtaalta voi löytyä monenlaista lobbaria. Todennäköisesti myös ammattiyhdistyliike, joka on huolissaan saavuttujen etujensa murenemisesta rautatiealan murroksessa eikä näe murroksessa uusia mahdollisuuksia vahvistaa kiskoliikenteen asemaa.

Jos minulta toimittajana kysyttäisiin mielikuvaa siitä, minkälaisena koen rautatiealan ammattiyhdistyliikkeen imagon suhteessa rautatiemarkkinoiden avaamiseen, niin vastaus on yksiselitteinen: vastusteleva änkyrä. Todennäköisesti mielikuva on samansuuntainen myös sellaisten kollegoiden keskuudessa, jotka eivät harrasta rautateitä tai seuraa rautatiepolitiikkaa.

Mielikuvallahan ei välttämättä ole mitään tekemistä nykytodellisuuden kanssa, eli mielikuva voi olla virheellinen. Linjaukset ja mielipiteet ovat ammattiyhdistysliikkeenkin parissa voineet muuttua, mutta asia voinut jäädä huomaamatta. Se on tietenkin ammatillista laiskuutta, jos ei viitsitä tarkistaa tämän hetken tilannetta. Monesti vanhat "synnit" kuitenkin vaikuttavat pitkään mielikuvissa, vaikka todellisuus olisi täysin toinen.
tallennettu
Teppo Niemi
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1825


« Vastaus #5 : Maaliskuu 18, 2021, 13:52:24 »

Ja tuon ehtojen muutoksen oikeudellisuuden ratkaisee oikeus, tähän tulokseen VR-yhtymä oy ja RAU ovat tulleet Talouselämä-lehdessä julkaistun VT yhtymä Oyn toimitusjohtajan haastattelun perusteella. https://www.talouselama.fi/uutiset/junat-seisovat-paakaupunkiseudulla-vrn-toimitusjohtaja-kertoo-miksi-tilanne-on-paassyt-nain-pahaksi/c2dd5327-5391-4865-bac1-c3a7a035726f.
Artikkelin mukaan VR noudattaa oikeuden ratkaisua.
tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 161


« Vastaus #6 : Maaliskuu 18, 2021, 23:41:32 »

Suomi ja kilpailu,kuuluukin lähinnä vitsiosastolle(PUB on auki)
Suomi korruptio on rakenteissa, jokainen jotenkin merkittävä tuntee toisensa ja loput pelkää kuollakseen työnsä puolesta!
ps.kommentti on vähän simplicifioitu!
tallennettu
Pentti Köylijärvi
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 32


« Vastaus #7 : Maaliskuu 19, 2021, 12:44:51 »

... ja loput pelkää kuollakseen työnsä puolesta!

Ehkä ei kuitenkaan...

Raportti: Suomi on jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007869075.html
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: VR Yhtymä Oyn hoitamassa lähiliikenteessä torstaina ja perjantaina häiriöitä  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina