Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: VR rajoittaa matkustajamääriä kaikissa junissa puoleen  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Marko Vornanen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 809


« : Maaliskuu 26, 2021, 15:00:17 »

VR rajoittaa kaikkien junien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koko Suomen alueella. Rajoitukset ovat käytössä lähi- ja kaukoliikenteessä 27.3.–25.4.2021. Uusi linjaus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa junalippuja. Ketään ei poisteta tai estetä nousemasta kyytiin. Junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia. Keskimääräinen täyttöaste kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä noin 15 % ja vain yksittäisissä junissa täyttöaste ylittää 50 %.

VR on sopinut yhdessä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa toimenpiteistä rajoitusten toteuttamiseksi. Traficomin päätös matkustajamäärien rajoittamisesta HUS-alueella vaikuttaa valtakunnallisesti kaikkiin VR:n juniin. Rajoitukset tehdään kaukoliikenteen osalta suoraan lipunmyyntijärjestelmään ja tekninen ratkaisu valmistuu noin viikossa, viikon 14 aikana.
”Rajoitus ei koske päivä- ja yöjunien hyttejä, jotka varataan aina omaan käyttöön tai omalle seurueelle. Yöjunissa voi siis olla jatkossakin jokainen hytti varattuna. Rekisteröityyn kapasiteettiin kuuluvat myös seisomapaikat, joten yksittäisessä lähi- tai kaukojunassa voi jatkossakin olla yli puolet penkeistä varattuina”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.
Kaukoliikenteen junalippu on pitänyt ostaa ennen matkaa jo viime kesäkuusta 2020 lähtien, jolloin lopetimme junalippujen myynnin junissa. Linjauksen tarkoituksena on varmistaa, että jokaiselle matkustajalle riittää oma istumapaikka.

Matkustajia ei poisteta tai estetä nousemasta kyytiin

Lähiliikenteen ja kiskobussien osalta konduktöörit tarkkailevat matkustajamääriä ja raportoivat mahdollisista yli 50% täyttöasteista. Matkustajia ei poisteta tai estetä nousemasta kyytiin. Sen sijaan ohjaamme matkustajia tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin. Muistutamme matkustamaan mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Konduktöörimme liikkuvat HSL:n ja VR:n lähijunissa kiertäen junavuorosta toiseen. Rajoitusten aikana pyrimme ohjaamaan konduktöörejä sinne, missä matkustetaan eniten. Myös lähijunien matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi ja vuorojen täyttöasteet ovat jo nyt alle 50 % kapasiteetista yksittäisiä vuoroja lukuun ottamatta.
VR:llä on käytössä yli 100 toimenpidettä, joilla parannetaan sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveysturvallisuutta. Olemme tehostaneet siivousta ja kaikissa VR:n ja HSL:n junissa on maskipakko.

Alla lueteltuna korkein mahdollinen matkustajamäärä junatyypeittäin, kun 50 % matkustajamäärärajoitus on voimassa:
IC-junat: n. 60 matkustajaa per kaksikerroksinen vaunu
Pendolinot: n. 150 matkustajaa per juna
VR:n lähijunat: n. 150-180 matkustajaa per yksikkö (istumapaikkoja sama määrä)
tallennettu

All information and details given in good faith but not guaranteed!
Uutisia Facebookissa: Yksinäinen junan pilli
Kuvia Facebookissa: Vornasen Rautatiet
Daniel Preiss
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 23


« Vastaus #1 : Maaliskuu 27, 2021, 01:13:27 »

Jahas, Joensuu - Pieksämäki on tehän ainakin ongelma mitä tulee heti mielen. Usein on vain yksi Dm12 liikennessa ja konduktööriä näkee tosi harvoin tällä linjalla. Ja kun on vain kaksi junapareja päivässä ei oo mahdolista matkusta muilla vuorilla.

Se oli jo Joulukuussa ongelma: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007706478.html

Jos olis vielä siniset vaunut siellä, olis tämä paljon helpompi tilanne mutta Herra Jonsonilla oli jo nii kiirettä romahtaa ne  Vihainen
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: VR rajoittaa matkustajamääriä kaikissa junissa puoleen  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina