Rautatiet ja harrastus  |  Junakuvaus  |  Aihe: Mitkä kuvat kiinnostavat Vaunut.orgissa kävijöitä?  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Hannu Peltola
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 139


« : Helmikuu 17, 2023, 13:39:32 »

Junien kuvaaminen on hauskaa ja tuntuu, että kuvia tulee otettua huomattavasti enemmän kuin on mahdollista julkaista esim. Vaunut.orgissa! Kuvien julkaisukin on hauskaa, mutta sitä ehtii tehdä ainoastaan rajallisen ajan ja rajalliselle määrälle kuvia. Minulle luonteva tapa julkaista kuvia on koostaa sopivasta teemasta kuvasarja. Tykkään kuvata ulkomailla, mm. USA:ssa ja pienoismallikuvia on mukava ottaa osana pienoisrautatieharrastusta. Huomaan, että Suomessa tulee kuvattua harvakseltaan ja monesti kuvaus on liittynyt johonkin tapahtumaan. Tässä yhteydessä voisi olla hyvä tehdä pientä yleistä galluppia kuvista, joita sivuston käyttäjät katselevat, niin tämän voi huomioida tulevissa postauksissa!

1. Millaiset kuvat tai kuvasarjat kiinnostavat Vaunut.orgin käyttäjiä? 
2. Mistä aiheesta olevia kuvia toivoisit olevan sivustolla enemmän?
3. Mitä kuvia on liikaa?
tallennettu
Jussi Laukkanen
Ylläpito
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 93


« Vastaus #1 : Helmikuu 17, 2023, 16:47:11 »

Tässä minun vastaukset:
1. Jostain syystä historia kiinnostaa eniten. Kun valokuvan ikä on 30 vuotta tai enemmän, sitä tulee katsottua tavallista tarkemmin.
2. Rautatiekuvat ulkomailla eilen ja tänään ovat ehkä kaikkein kiinnostavimpia ja antavat tavallisesti uutta tietoa. Tähän näen yhtenä loogisena syynä sen, että Suomen rataverkko ja kaluston määrä on hyvin vaatimaton verrattuna useimpiin Euroopan maihin puhumattakaan joistain merentakaisista maista.
3. En haluaisi tuomita mitään aihetta liian kuvatuksi. Joskus voisi hakutoiminnolla kokeilla millä kalustotunnisteella tulisi eniten osumia ja voisi sitten miettiä, onko niitä liikaa. Toisaalta aina joku voi ottaa taajaan kuvatusta aiheesta uuden hyvän kuvan.
tallennettu
Markku Naskali
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 172


« Vastaus #2 : Helmikuu 17, 2023, 17:16:55 »

Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja joku ei voi sietää kumpaakaan ämmää.

Katselen näitä kuitenkin suhteellisen satunnaisesti. Eniten kiinnostavat uutuudet, historia ja erilaisiin tapahtumiin liittyvät.
Kilpailu ja kinastelu täydellisestä kuvasta ei kiinnosta.
tallennettu
Mika Hakala
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 406


« Vastaus #3 : Helmikuu 17, 2023, 18:11:22 »

1. Varsinkin jos rautatieosuus on vähäliikenteinen, liikenteeltä suljettu tai purettu, niin edellä jo mainittu historia ennen kaikkea.
2. ....
3. jokainen päivä on huomisen historiaa. Enpä tiedä, onko mitään kuvaa sillä perusteella liikaa.
tallennettu
Kimmo Huhta
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 58


« Vastaus #4 : Helmikuu 17, 2023, 20:29:28 »

1. Valokuvat Suomen valtion leveäraiteiselta rataverkolta vuosilta 1950-1995.
2. Pienimuotoiset tavarajunat ja vaihtotyöt teollisuus- ja syrjäraiteilla, Kisko-Kalle, Otso, Move51, Tve4, Tka.
3. Mitään ei varmaan liikaa ole. Museo- ja nostalgialiikenteen kuvat eivät jostain syystä tunnu kiinnostavilta. Itse valokuvat ovat varmaan hyvin otettuja teoksia, mutta kuva-aiheesta jää henkilökohtaisesti puuttumaan "se jokin", kun ei ole kyse arkiliikenteestä.
tallennettu
Jaakko Pehkonen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 195


« Vastaus #5 : Helmikuu 17, 2023, 20:41:14 »

1. Lähes kaikki kuvat kiinostavat, erityisesti harvinaiset, erikoiset yms. tavallisuudesta poikkeavat. Myös "loppumis"harrastaminen ja museoajojen kuvat kiinnostaa.

2. Erinäiset liikennepaikkojen sivuraiteet ja niiden käyttö, sekä erityisesti viljavarastojen raiteet ja viljan junakuljetukset. Toinen asia on kuvat ja tarinat yms. kertominen museokaluston ylläpidosto ja kunnostuksesta niistä voisi olla enemmän kuvia täällä tai toimijoiden omilla sivuilla, mitä just nyt on työn alla ja mitä kaikkea kulisseissa tapahtuu ennenkuin juna on linjalla/ajokunnossa.

3. Ei kait mitään kuvia liikaa ole.

Arkipäivän liikenteen kuvaaminen ja niiden julkaisu on myös tärkeää.
tallennettu
Sauli Vähäkoski
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 84


« Vastaus #6 : Helmikuu 17, 2023, 21:17:04 »

Kuvat, jotka dokumentoivat lähihistorian muuttuvaa rautatiemaisemaa.
tallennettu
Robert Sand
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 272


« Vastaus #7 : Helmikuu 18, 2023, 04:03:38 »

Sinulta Hannu tulee ainakin paljon mielenkiintoisia kuvia. Minua kiinnostaa eniten kapearaiteisia ratoja ja vielä parempi jos niillä liikkuu tavarajunia.
Mutta myös shortlinetyyppisiä ratoja ja teollisuusraiteita ja niillä liikkuvaa kalusto kiinnostaa.
tallennettu
Vesa Höijer
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 740


« Vastaus #8 : Helmikuu 18, 2023, 10:36:03 »

Kuvat lakkautetuista seisakkeista, erityisesti Jyväskylän seudulta. Köhniö, Kanavuori... löytyykö keneltäkään?

Vanha kunnon Neuvostoliitto kiinnostaa aina. Esimerkiksi kuvia virolaisista asemista ennen vuotta 1991.
tallennettu
Sauli Mäkelä
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 12


« Vastaus #9 : Helmikuu 18, 2023, 16:19:54 »

1. Tietysti oma kotiseutu kiinnostaa, kuten varmaan suurta osaa käyttäjistä.
2. Vanhempia hiukan epäonnistuneita otoksiakin voisi myös näkyä, vaikka jostain ihan arkisesta tilanteesta. Kuvaavat myös hyvin aikakautta ja kuvailun haasteita aikanaan.
3. Arkipäiväisiä nykykuvia tavallaan liikaa, mutta kyllä monesti huomaan itsekin fiilistelevän nostalgisesti vaikka vuoden 2008 arkisia kuvia ja tuolloin harmittelin samalla tavalla "nykykuvia".

Kuvatkaa ja laittakaa esille, jotka sitä harrastatte! Itse enää jotain satunnaisia kuvia otan muistoksi, koska huomasin jo vuosia sitten kuvaamisen häiritsevän sitä kaikkein oleellisinta, eli radan varrella katselua ja tunnelmointia.
tallennettu
Vertti Kontinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 30


« Vastaus #10 : Helmikuu 19, 2023, 08:46:27 »

Itseä kiinnostavat kuvat, jotka ovat otettu hämärässä / yöllä tai joiden sommittelussa tai toteutuksessa on nähty ehkä hieman enemmän vaivaa. Kuvat ja kuvasarjat Ruotsista (etenkin Malmbanan) ja muista pohjoismaista, sekä lätäkön toiselta puolen. Samoin myös Sveitsi - Itävalta - Saksa ympäristöstä kuvia katselee mielellään.

Kuvia 60-luvulta 2000-luvulle saa aina olla lisää, niistä jään yleensä tutkailemaan yksityiskohtia
tallennettu
Timo Salo
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 64


« Vastaus #11 : Helmikuu 19, 2023, 10:49:04 »

1. Vanhat historiakuvat ja yleensä jo menetetty kalusto tuntuu kiinnostavan lähes kaikkia, niin minuakin.
2. Teknisiä kuvia lisää kiitos. Esim. joku Hurun laakerinvaihto-kuvasarja tulee katsottua huolella läpi.
3. Kuvasarjat joissa sama Sm2 ohittaa 10 erilaista asemalaituria ilman mitään kiinnostavaa! Sivuutan heti.
tallennettu
Arto Papunen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 294


« Vastaus #12 : Helmikuu 19, 2023, 11:20:54 »

1) Itseäni kiinnostaa kuvia paikoilta mihin ei normaalisti pääse, kuvasarjat, missä on onnistuttu kertomaan syvällisemmin mitä tapahtuu. Vaikka kyseisten rautatiekuljetusten historiaa tms. Itse asun Parkanon vieressä niin Tampere-Seinäjoki, Pori-Haapamäki, Seinäjoki-Kaskinen ratojen liikenne kiinnostaa. Muiden kuin VR:n kalusto sis teollisuudenkin veturit.

2) Junia epätavallisissa paikoissa ja juuri kuvasarjoja missä selitetään laajamittaisemmin jonkun tavallisenkin junaliikenteen historiaa. (Koska joku tavarajuna alkanut kulkemaan mistäkin ja kenties kulkenut eri kalustolla aiemmin.)

3) Kai tuollaiset pääkaupunkiseudun Sm2, Sm5 kuvat missä ei mitään erikoista.
tallennettu
Veeti Heino
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 112


« Vastaus #13 : Helmikuu 19, 2023, 14:55:21 »

En pistä ketään paremmuusjärjestykseen, mutta Jorma Toivosen kuvasarjojen seuraaminen on ollut todella hauskaa. Todella mielenkiintoista sisältöä. Ja on muillakin tietysti. Ehkä liikaa on nykypäiväisiä kuvia täysin arkisista tilanteista. Toisaalta mikä on nykyään tylsää on 50 vuoden päästä ihmeellistä. Eihän Edb vaunujakaan enää ole vaikka vastahan ne olivat arkipäivää.
tallennettu
Mikko Herpman
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 350


« Vastaus #14 : Helmikuu 20, 2023, 19:40:46 »

Voisi likimain sanoa että kaikki kuvat kiinnostavat jos eivät heti niin vaikkapa 10v päästä voi olla aivan toinen tilanne. Monesti kun tarvitsee jotain tietoa niin täältä löytyy, haku on parempi monin verroin "nykyaikaisiin" systeemeihin verrattuna! Tämä sivusto kun on justiin passelisti tehty rautatieharrastuksen ympärille! Ei ole kyseessä mikään monitoimivatkain millä pitäisi pystyä tekemään sitä ja tätä.

Ainahan jotain voisi parantaa mutta hyvin toimivaa ei välttämättä paljoa kannata muuttaa. Maailma muuttuu joka tapauksessa kovaa vauhtia, että historian seuraaminen on osin työlästä. Tietoa löytyy hakukoneilla, mutta onko se aitoa ja oikeaa.

Täällä kuitenkin kirjoitetaan ja julkaistaan omalla nimellä kuvia ja kommentteja, se on aika arvokasta asiaa! Ja totta kai hienoa on lukea "vanhojen" ja uusien ammattimiesten tarinaa elävästä elämästä sekä myös nuoremman polven mietteitä harrastuksen eri näkökulmasta.
tallennettu
Jan Jahkola
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 20


« Vastaus #15 : Helmikuu 20, 2023, 20:29:36 »

Kokkola-Ylivieska väliltä ennen kaksoisraidetta (tasoristeyksineen ja ristikkosiltoineen) olisi hauska nähdä vielä kuvia, kun ei silloin älynnyt vielä itse kuvata.

Kaikkia kuvia mielenkiintoista katsella, hyvä että on harrastajia eripuolilta Suomea, historian tallennusta.
tallennettu
Jarno Piltti
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 68


« Vastaus #16 : Helmikuu 21, 2023, 10:17:14 »

1. Vanhat kuvat kiinnostaa (tämä tieto tuskin auttaa kuvausreissun suunnittelussa), oma kotipaikkakunta kiinnostaa, hyvin taustoitetut kuvat ja kuvasarjat kiinnostaa, ratapihakaaviot kiinnostaa suuresti, ja kuvat joissa on taiteellisesti tai sisällöllisesti jotain poikkeuksellista säväyttää usein. Kuvien kommentit lisää kiinnostavuutta myös, tyyliin "isäni oli tuolla töissä ja aina kun..." tai "muistan kuinka tuolla vieressä asuessa..." tai "vasemmalla näkyvä pulkka oli tuotannossa vuosina xx - zz ja sehän oli Suomen teollisuuden ensimmäinen jossa..."

2. Teollisuuden, satamien ja laskumäkien päivystäjät. Deeverit jossain jumalanhylkäämällä vihonviimeisellä sivuradalla. Vanhat opastimet ja turvalaitteiden käyttösäännöt. A- ja C-sarjojen höyryveturit (olihan toive tarpeeksi spesifi).

3. Samaa mieltä tässäkin monen muun kanssa, en minä mitään pois ottaisi, aika tekee tehtävänsä ja nykyinen on kohta eilistä.
tallennettu
Jarno Piltti
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 68


« Vastaus #17 : Helmikuu 21, 2023, 10:30:11 »

Niin ja vielä kohtaan 2, tässä hyvä esimerkki siitä mitä haluan ehdottomasti lisää: http://vaunut.org/kuva/4873
tallennettu
Petri Sallinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1141


« Vastaus #18 : Helmikuu 21, 2023, 12:52:15 »

Niin ja vielä kohtaan 2, tässä hyvä esimerkki siitä mitä haluan ehdottomasti lisää: http://vaunut.org/kuva/4873

Näitä löytyy Kansallisarkistosta.
tallennettu
Jarno Piltti
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 68


« Vastaus #19 : Helmikuu 22, 2023, 16:41:42 »

Niin ja vielä kohtaan 2, tässä hyvä esimerkki siitä mitä haluan ehdottomasti lisää: http://vaunut.org/kuva/4873

Näitä löytyy Kansallisarkistosta.

Osaatko sanoa kuinka kattavasti? Näitähän on tehty joka ikiseltä liikennepaikalta joka ikinen päivä kello 7 aika monen vuosikymmenen ajan.
tallennettu
Petri Sallinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1141


« Vastaus #20 : Helmikuu 23, 2023, 10:26:11 »

Osaatko sanoa kuinka kattavasti? Näitähän on tehty joka ikiseltä liikennepaikalta joka ikinen päivä kello 7 aika monen vuosikymmenen ajan.

Asia ei ole kiinnostanut minua, joten en osaa sanoa, millä tavalla kyseisiä dokumentteja on arkistoitu. Niitä on satunnaisesti vilahdellut asemakohtaisten/piirikohtaisten aineistojen joukossa. Mikäli olen ymmärtänyt oikein arkistopolitiikkaa, niin alkuperäisen arkistonmuodostajan tekemiin ratkaisuihin ei puututa järjestelemällä aineistoja uudella tavalla, vaikka uudelleen järjestely helpottaisi aineistojen käyttöä. Se mitä Kansallisarkistossa on tehty, näyttäisi olevan mappien sisäisten aineistojen jäsentelyjä paperikansioihin tai kirjekuoriin, joiden päälle on kirjattu — tavalla tai toisella — kuoren sisältö. Kuvaukset tosin eivät aina ole kovin onnistuneita, kuten eivät ole mappien sisältöjenkään kuvaukset.

Jos kyseisiä dokumentteja on aikoinaan laadittu tuollaiset määrät jokaiselta asemalta, niin edessä saattaa olla mittava etsintätyö. Noin yleisesti ottaen Kansallisarkiston penkominen tuottaa runsaasti huteja — ainakin minulle se on sitä tuottanut. Kun työtä tekee riittävän kauan, niin ainakin karkealla tasolla "logiikka" alkaa hahmottua (riippuu tietenkin siitä, mitä etsii). Tästä huolimatta hyödyllistä aineistoa voi löytää sellaisista paikoista, joissa sitä ei pitäisi olla.

Seuraavalla kerralla, jos kyseisiä dokumentteja tulee vastaan, niin katson ainakin sen, minkä arkiston takaa ne löytyvät.
tallennettu
Eljas Pölhö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2450


« Vastaus #21 : Helmikuu 23, 2023, 17:55:42 »

Osaatko sanoa kuinka kattavasti? Näitähän on tehty joka ikiseltä liikennepaikalta joka ikinen päivä kello 7 aika monen vuosikymmenen ajan.

Asia ei ole kiinnostanut minua, joten en osaa sanoa, millä tavalla kyseisiä dokumentteja on arkistoitu. ....
Seuraavalla kerralla, jos kyseisiä dokumentteja tulee vastaan, niin katson ainakin sen, minkä arkiston takaa ne löytyvät.
Minä voisin vastata vähän samalla tavoin kuin Petri. Näitä listoja tulee satunnaisesti eteen sekä Liikenneosaston että Koneosaston arkistoissa. En ole koskaan niitä kuvannut kiinnostuksen puutteen takia. Niiden esiintyminen ei ole säännöllistä, vaan satunnaista "vahingossa unohtunut hävittää" tai tapahtumaselvityksen liitteenä (onnettomuus, vaurio tai asiakkaan tavara vaurioitunut), jos jostain syystä listataan koko juna. Jos juuri näitä listoja etsisi, niin varmaan yksi tuhannesta sivusta voisi olla tulos parhaimmillaan (jossain mapissa on kymmenen, seuraavassa ei yhtään).
tallennettu
Teemu Saukkonen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 702


« Vastaus #22 : Helmikuu 26, 2023, 13:35:08 »

Kaikenlaiset, mutta etenkin sellaiset joissa on kadonneita asioita. Saapa nähdä tuleeko enää venäläistä liikennettä kuvattavaksi.
tallennettu
Rainer Silfverberg
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 883


« Vastaus #23 : Helmikuu 27, 2023, 12:27:24 »

Kaikenlaiset, mutta etenkin sellaiset joissa on kadonneita asioita. Saapa nähdä tuleeko enää venäläistä liikennettä kuvattavaksi.

Kaikenlaiset kuvat kiinnostavat, sekä vanhat että uudet, jos ne jotenkin sivuavat rautatie- tai raideliikennettä.
tallennettu
Juha Metsäpelto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 29


« Vastaus #24 : Maaliskuu 05, 2023, 15:56:14 »


1. Millaiset kuvat tai kuvasarjat kiinnostavat Vaunut.orgin käyttäjiä? 
2. Mistä aiheesta olevia kuvia toivoisit olevan sivustolla enemmän?
3. Mitä kuvia on liikaa?

1. Rautatiearkeologia (vanhat ratalinjat,suljetut radat) + tavaraliikenne, erityisesti harvoin käytetyt raiteet. Näistä nöyrä kiitos esim. J. Lappalainen, P. Breilin, J. Voudinmäki, J. Kuusinen ja kaikki muutkin joiden nimiä en tähän hätään muista.
2. Kts. kohta 1.
3. Lähijunaliikenne tai sama kuva jostain sähköveturista josta löytyy jo 100 kuvaa. Myös ulkomailla otetut kuvat skippaan aina yli.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
Rautatiet ja harrastus  |  Junakuvaus  |  Aihe: Mitkä kuvat kiinnostavat Vaunut.orgissa kävijöitä?  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2024 Resiina