Resiina-keskustelu

Ajankohtaiset => Tapahtumat => Aiheen aloitti: Inka Alén - Syyskuu 26, 2017, 10:09:43Otsikko: Hyvinkään konepajan muisteluilta Rautatiemuseossa 1.11.2017
Kirjoitti: Inka Alén - Syyskuu 26, 2017, 10:09:43
Suomen Rautatiemuseo järjestää yhdessä Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa muisteluillan Hyvinkään konepajasta. Tilaisuus pidetään 1.11.2017 klo 18 Rautatiemuseon kokoustilassa. Muisteluillassa kerätään dokumentointia varten muistoja ja tarinoita Hyvinkään konepajasta.

Ilta on avoin kaikille, joiden elämään konepaja on jollakin tavoin liittynyt.  Jos Sinulla on valokuvia konepajasta tai rautatieläisten asunnoista tai esimerkiksi jokin mielenkiintoinen esine, niin ota ne mukaan muistelua innoittamaan. Tervetuloa!

VR:n konepaja Hyvinkäällä ajetaan alas ensi vuoden aikana ja toimintoja siirretään muille konepajoille. Suomen Rautatiemuseo on tallentanut vuoden alusta konepajan arkea nykydokumentointiprojektissaan. Kaupunginmuseon ja Rautatiemuseon yhteishanke kerää haastatteluilla muistitietoa konepajan ja konepajalaisten arjesta. Aineistot tallennetaan museon kokoelmiin myöhempää tutkimusta varten.