Resiina-keskustelu

Muut aiheet => Sivuraide => Aiheen aloitti: Petri Soronen - Marraskuu 17, 2017, 21:50:35Otsikko: Hirsitalo ja talonrakennus
Kirjoitti: Petri Soronen - Marraskuu 17, 2017, 21:50:35
Täällä sivustolla kun löytyy monen alan ihmistä ja varmasti moni on myös perheelleen talonkin pystyyn pistänyt. Minulla on tässä haaveena oman talon rakentaminen kun alkaa tila käydä ahtaaksi nykyisessä asunnossa mutta kysyisinpä enemmän asioista tietäviltä muutamia kysymyksiä tekniikkasta ja muustakin. Talomallin pohjaksi on iskostunut Kimaran K118 malli. Tästä on tarkoitus lähteä ajattelemaan tarvittavia muutoksia, mm. harjakattoiseksi.

1. Mitä maksanee talopaketti lämmitysvalmiiksi, eli kustannukset hirsitoimituksesta sekä asennuksesta valmiin sokkelin päälle. Asentajat asentaa kattoa myöten valmiiksi. Itselläni on tarkoitus tehdä kaikki sisäpuoliset työt, pl LVI ja kylpyhuoneen vesieristykset ja laatoitukset.
2. Lämmitysmuotona maalämpö. Kannattaako nykypäivänä muuta ratkaisua miettiäkkään kun kaukolämpöäkään ei ole saatavilla.
3. Aurinkosähkö. Virtesolar valmistaa valmiiksi kattopeltiin asennettuja aurinkopaneeleita. Kannattaako tällaista harkita edes. 3-5kw järjestelmä? (10k€)
4. Kokonaiskustannukset ilman tonttia ja liittymäkustannuksia. Perustusolosuhteet normaalit. Ulkopuolistatyötä olisi lisäksi perustusten teko, takan muuraus ja kiintokaluste asennukset. Lisänä tulisi kahden auton katos varastolla yhdistettynä, n. 30-40 m2 (kaksi autoa ja vaunupaikka)

Paikkakuntana Kajaani.

Tällaisia kyselyitä jotta voisi hahmotella hieman budjettia että uskaltaa mennä lakki kourassa pankkiin juttusille.


Otsikko: Vs: Hirsitalo ja talonrakennus
Kirjoitti: Marko Tanskanen - Marraskuu 18, 2017, 08:57:53
Itse rakennutin muuttovalmiin mammuttihirren hirsitalon 170neliöö. Kustannukset ilman tonttia, liittymiä maatöitä. 220 000 sisältäen mm perustukset maalämmön kaivon. Tarkkaan kannattaa sisältöjä verrata ja vaatia yhtäläiset sisällöt. Eivät mielellään sitä tee, mutta kun sanoo että putoaa kisasta pois niin kummasti palvelu paranee.