Resiina-keskustelu

Ajankohtaiset => Uutiset => Aiheen aloitti: Jyrki Längman - Maaliskuu 29, 2018, 08:02:48Otsikko: Sipoo ja Kerava ajavat yhdessä henkilöraideliikennettä Kerava–Nikkilä-välille
Kirjoitti: Jyrki Längman - Maaliskuu 29, 2018, 08:02:48
Tässä yksi henkilöliikenteen uudelleen avaus hanke lisää

Lainaus Keravan kaupunki:
Sipoon kunnan ja Keravan kaupungin yhteisenä tavoitteena on saada henkilöjunayhteys Keravan ja Nikkilän välille. Sipoon kunnanhallitus ja Keravan kaupunginhallitus tapasivat 27.3.2018 Keravalla. Tapaamisen teemana oli kuntayhteistyön kehittäminen ja etenkin henkilöraideliikenteen käynnistäminen.

Keravan ja Nikkilän välisillä raiteilla kulkee tällä hetkellä jo tavarajunia Kilpilahteen. Sipoon ja Keravan voimakas väestönkasvu tulevina vuosina luo hyvän pohjan Kilpilahteen menevän sähköistetyn rautatien käyttöön ottamiseksi myös henkilöliikenteeseen.

Kertainvestoinnin radan käyttöön ottamiseksi henkilöliikenteeseen on arvioitu olevan noin 30 miljoonaa euroa, mikä on pieni ratainvestointi.

Sipoon kunnanhallitus ja Keravan kaupunginhallitus päättivät perustaa yhteisen poliittisen ohjausryhmän, jonka ydin koostuu molempien kuntien valtuuston ja hallituksen puheenjohtajista. Ohjausryhmään kuuluvat Sipoon valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist sekä Keravan valtuuston puheenjohtaja Eero Lehti ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola. Ohjausryhmän puheenjohtajuus on Sipoolla.


https://www.kerava.fi/ajankohtaista/junaliikenne-nikkil%C3%A4%C3%A4n
Lainaus päättyi

Olisi hienoa jos tämä toteutuisi  ;D