Resiina-keskustelu

Ajankohtaiset => Tapahtumat => Aiheen aloitti: Inka Alén - Kesäkuu 18, 2018, 15:31:15Otsikko: Rautatiemuseopäivä 12.8.2018 Suomen Rautatiemuseossa
Kirjoitti: Inka Alén - Kesäkuu 18, 2018, 15:31:15
Rautatiemuseopäivä on jokavuotinen koko perheen tapahtumapäivä, jossa on reipasta rautatiemenoa ja paljon hauskoja aktiviteetteja. Päivän aikana voi matkustaa museojunilla, ihailla liikkuvia vetureita, seurata kääntöpöytänäytöksiä, kokeilla resiinan kulkua ja lähteä puistojunan kyytiin. Suomen Rautatiemuseo on avoinna klo 10-17.

Tapahtuman ohjelma, junien aikataulut ja pääsylippujen hinnat tarkentuvat kesän aikana. Ks. www.rautatiemuseo.fi


Otsikko: Vs: Rautatiemuseopäivä 12.8.2018 Suomen Rautatiemuseossa
Kirjoitti: Arto Lopia - Kesäkuu 19, 2018, 02:16:56
Junalla pääsee, mutta hinta nousee joka vuosi. Kersat pitää järjetöntä meteliä ja käyttäytyvät muutenkin kuin apinat. Henkilökunta junassa ei mitenkään puutu kersojen apinameininkiin, ja itse ei viitsi kun on sitten penseä setä. Saahan lapset tietty olla lapsia, mutta ei apinan poikasia.

No ehkä joku mähösen tilataksi tai kajoni roudaa mukavammassa ilmapiirissä. Tässä vaihtoehdossa kulkuneuvon sisätilan lämpötilakin on ulkoilman lämpötilasta riippumaton. Mutta ei siinä ole sitä samaa tunnelmaa kun junan kyydissä. Apinalapsista vapaa vaunu olis hieno juttu ;)


Otsikko: Vs: Rautatiemuseopäivä 12.8.2018 Suomen Rautatiemuseossa
Kirjoitti: Iiro Niemi - Elokuu 03, 2018, 14:58:26
Muutamia nostoja Rautatiemuseopäivien 2018 ohjelmasta:

Tapahtuman museojunaliikenne:

Ukko-Pekka Hr1 1021 on liikenteessä koko pitkän päivän vetäen kaksi höyrypikajunaparia Hyvinkää - Karjaa -radalla. Karjaalla yhteydet VR:n juniin / junilta Helsingin, Turun ja Hangon suuntiin. Junassa on sekä puukorisia että teräskorisia vaunuja. Junassa on ravintolavaunu. Välipysähdyspaikat ovat: Rajamäki, Otalampi, Nummela ja Lohja. Rajamäen tehdasmuseo sijaitsee aivan junien pysähdyspaikan vieressä ja on päivällä avoinna. Lohjan asemalla Cafe Ventelän Resiina palvelee päivän ajan.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollista tehdä myös lyhyt kiertomatka Rajamäelle höyryjuna - museobussi -yhdistelmällä. Paikkoja kiertomatkoille on rajoitusti.

Perinnejuna Valtteri kulkee Helsingistä tapahtumaan ja takaisin veturinaan Dr13 2349. Valtterin kahvilavaunu palvelee matkan ajan, sekä myös salonkivaunuun A100 on mahdollisuus päästä tutustumaan oppaan johdolla. Salonkivaunussa voidaan käyttää vain rajallinen määrä vierailijoita. Välipysähdyspaikat ovat Tikkurila ja Järvenpää.

Museoalueella pääsee matkustamaan sekä Lättähatulla Dm7 4020, että Höyryveturi Leenan Vk4 68 vetämässä vuosisadan vaihteen III lk vaunussa.

Museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, VR-Yhtymä Oy:n ja Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n kanssa.

Kalustoesittelyt:

Päivän aikana museoalueella on mahdollisuus tutustua VR:n uusimpaan sähköveturiin Sr3 Vectroniin, sekä nähdä kuinka veturi liikkuu sähköttömällä raiteistolla dieselmoottoriensa avulla. Vastapainona modernille sähköveturille kalustoesittelyssä nähdään höyrykauden tekninen huipentuma, Rulla-Pekka Hr1 1021 sekä Suomen molemmat Dr13 dieselveturit. Kaikki veturityypit käyvät kääntöpöydällä käännettävänä päivän aikana.

Liikenneviraston rautatieraivausyksikkö esittelee toimintaansa raivaustyönäytöksin.

Tapahtumaan liittyvän museojunaliikenteen aikataulut, junalippujen hinnat sekä muita tapahtumatietoja Suomen Rautatiemuseon web-sivuilta:

https://rautatiemuseo.fi/fi/rautatiemuseopaiva-2018


Otsikko: Vs: Rautatiemuseopäivä 12.8.2018 Suomen Rautatiemuseossa
Kirjoitti: Santeri Kivioja - Elokuu 06, 2018, 21:03:59
Huomioikaa että tapahtumassa tulemme näkemään viime vuoden tapaan myös Junatubettajien eli YouTube-uraa ylläpitävien rautatieharrastajien tarjoamaa materiaalia! Vapaasti saa tulla juttelemaan ja kysymyksiä esittämään niin allekirjoittaneelle kuin myös muille paikan päällä toimintaa mainostaville tubettajille!


Otsikko: Vs: Rautatiemuseopäivä 12.8.2018 Suomen Rautatiemuseossa
Kirjoitti: Iiro Niemi - Elokuu 08, 2018, 12:04:17
Lisätty tapahtumatietoja (Lättähattu).