Resiina-keskustelu

Ajankohtaiset => Uutiset => Aiheen aloitti: Pietu Tuovinen - Marraskuu 18, 2020, 15:57:42Otsikko: Auton moottori meni rikki VR:n junassa–kuluttajariitalautakunta ratkaisi kiistan
Kirjoitti: Pietu Tuovinen - Marraskuu 18, 2020, 15:57:42
Matkalla Helsingistä Kemijärvelle helmikuussa 2019, asiakkaan auton moottoritilaan oli matkan aikana kertynyt lunta, mikä aiheutti vaurioitumisen moottoria käynnistettäessä. VR kiisti olevansa korvausvelvollinen. VR huomauttaa, että autojen kuormaus- ja purkauspaikalla ilmoitetaan selkeästi, että moottoritila tulee tarkastaa ennen auton käynnistämistä.

Kuluttajariitalautakunta katsoo, että vaikka lumeentumisen aiheuttaneet luonnonolosuhteet eivät ole VR:n vastuulla, kuljetus täytyy järjestää niin, että ennalta arvattavilta vahingoilta vältyttäisiin.

Lautakunnan mukaan on epäselvää, miltä osin vahingot ovat johtuneet yhtiön tai asiakkaan toiminnasta, minkä takia vastuu tulee jakaa molempien kesken. Lautakunta ohjeistaa yksimielisessä päätöksessään VR:ää korvaamaan puolet asiakkaan laskusta eli 2 500 euroa.

Koko juttu: https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/4c284b06-dac6-47ca-82aa-9b738f659511?ref=newsletter:82ca&utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje


Otsikko: Vs: Auton moottori meni rikki VR:n junassa–kuluttajariitalautakunta ratkaisi kiistan
Kirjoitti: Simo Virtanen - Marraskuu 18, 2020, 21:13:26
Joskus takavuosina oli VR ja Helkama-Auto antaneet yhdessä ohjeen, että Mitsubishi Pajerot piti talvikelissä ehdottomasti kuormata perä menosuuntaan. Juuri tuosta syystä.

Silloin Pajero oli hyvin suosittu auto ja VR:llä oli tarjolla vain avopaikkoja korkealle maastoautolle.