Resiina-keskustelu

Ajankohtaiset => Uutiset => Aiheen aloitti: Ossi Rosten - Marraskuu 19, 2020, 21:09:31Otsikko: Tavarajuna törmäsi kiskoille kaatuneeseen puuhun lähellä Saarijärveä
Kirjoitti: Ossi Rosten - Marraskuu 19, 2020, 21:09:31
"Tavarajuna törmäsi kiskoille kaatuneeseen puuhun lähellä Saarijärveä, kuski pystyi hälyttämään itse apua"

Tavarajuna on törmännyt radalle kaatuneeseen puuhun torstai-illalla jonkin verran kello 19 jälkeen. Yksi veturin telistä tippui raiteelta törmäyksen takia. Onnettomuus tapahtui hieman ennen Saarijärveä Pajulahdentien kohdalla.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen maakunnan päällikköpäivystäjän mukaan junan kuljettaja ei ole loukkaantunut törmäyksessä ainakaan vakavasti, sillä hän pääsi itse veturista pois ja pystyi hälyttämään paikalle apua.

Kyseisellä Jyväskylä–Haapajärvi-radalla ei liiku henkilöliikennettä. Maakunnan päällikköpäivystäjä arvioi, että rata on poissa käytöstä todennäköisesti huomiseen asti, sillä VR:n omalla raivauskalustolla kestää useampia tunteja saapua paikalle.

https://www.ksml.fi/paikalliset/3166067

Toimittajalle lienee hieman epäselvää minkä kokoisia ja painoisa nuo kiskovehkeet on, suhteissa kaatuneisin puihin ainakin. Jos kerran ollaan pystyssä pysytty ja osinakin surimmaksi osaksi kiskoillakin


Otsikko: Vs: Tavarajuna törmäsi kiskoille kaatuneeseen puuhun lähellä Saarijärveä
Kirjoitti: Aki Karvonen - Marraskuu 28, 2020, 21:08:34
Näkyi olevan ilmeisesti tuo kiskoilta tippunut deeveri edelleen Saarijärven ratapihalla, kun ajoin siitä ohi.


Otsikko: Vs: Tavarajuna törmäsi kiskoille kaatuneeseen puuhun lähellä Saarijärveä
Kirjoitti: Arto Lopia - Marraskuu 30, 2020, 23:36:52
Täällä oli joskus karmee lumimyrsky, puita kaatui ja kaikkee kamalaa. Olin jostain syystä liikkeellä ennen muita ja rataa ylittäessäni huomasin että hemmetin iso kuusi oli kaatunut radalle, aattelin että pitäiskö tosta ilmottaa johonkin. Menin kuitenkin kattomaan puuta ja joku juna oli jo ajanut sen aivan pirstaleiksi, koko puun runko oli siirtynyt metrin pari ja loput puusta oli silppuna pitkin rataa. En sitten katsonut tarpeelliseksi ilmoittaa mihinkään. Muutama viikko sen jälkeen kävin paikalla ja oli se puu pätkitty ja poistettu rata-alueelta.