Resiina-keskustelu

Resiina => Resiina-lehti => Aiheen aloitti: Lauri Niemi - Tammikuu 11, 2009, 21:46:49Otsikko: Tasoristeys-palsta verkkoon
Kirjoitti: Lauri Niemi - Tammikuu 11, 2009, 21:46:49
Resiina-lehden Tasoristeys-palsta on tärkeä tietolähde. Se on jo nyt paisunut melkoisen suureksi osaksi lehteä. Arvelen havaintoja tulevan melkoisen paljon enemmän, kuin lehteen mahtuukaan. Tasoristeys-palstan rooli on olla samaan tapaan rautateitten tapahtumien pysyväisarkisto kuin vaunut.org sitä on kuvien osalta.

Esitän harkittavan mahdollisuutta siirtää Tasoristeys-palsta myös verkkoon tiukasti toimitettuna palstana. Siis ei mitään keskustelupalstaa, vaan Resiinassa julkaistua laajempi perinteinen Tasoristeys. Verkosta sitten valittaisiin tilan puitteissa olennaisimmat havainnot painettaviksi. Rautateillä tapahtuu paljon arkistoimisen arvoista. Valitettavasti Resiinassa julkaistavan palstan kokoa ei enää taida voida kasvattaa ilman, että se kasvaa itse Resiinan yli.

Verkkopalsta voisi vaikka olla kuvaton, sillä moni havainnoitsija ei taida haluta  vielä kuviaan verkkoon, vaan arvostaa yhä painetun lehden, kirjat ja postikortit korkeammalle. Laittamalla sitten linkkiä tarvittaessa sopiviin vaunut.orgiin lähetettyihin kuviin päästäisiin erään kynnyskysymyksen yli.

Verkossa julkaistavan palstan etuna olisi se, että tiedonhaku vanhoista havainnoista olisi tuntuvasti helpompaa. Sopivan tilaisuuden tullen ja rahoituksen järjestyessä pitäisi harkita myös vanhojen, painettujen Tasoristeysten saattamista sähköiseen muotoon. Siinäpä sitä vasta olisikin melkoinen tietopankki.


Otsikko: Vs: Tasoristeys-palsta verkkoon
Kirjoitti: Kimmo Pyrhönen - Tammikuu 12, 2009, 17:38:19
Kiitos ideasta, tämä on ajoittain ollut esillä. Toisaalta uusi Vorg saattaa nyt täyttää tätä havaintoasiaa siltä osin, että siellä voidaan julkaista myös ns. arkisempia ja yksityiskohtaisempia havaintoja kuin lehdessä. Kun itse Resiina-lehden sivuston uusimiseen päästään, yritetään myös Tasoristeys-palstan aineisto saada nettiin hyvine hakumahdollisuuksineen.