Tuoreimmat viestit  | 
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 : Eilen kello 16:14:26 
Aloittaja Jukka Ahtiainen - Uusimman viestin kirjoitti Jukka Ahtiainen
The journey begins – 2021 is the European Year of Rail!
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_2528

 22 
 : Eilen kello 12:04:40 
Aloittaja Juha Toivonen - Uusimman viestin kirjoitti Petri Nummijoki
Mutta johtuiko vähäinen ajomäärä siitä, ettei veturi olisi toiminut kunnolla, vai oliko se vain vähemmässä käytössä verrattuna Dr12-kiertoihin?

Kaippa Dr15-veturilla olisi ajettu paljon, jos se oikein hyvä olisi ollut. Yksittäiselle veturille on helpompi tehdä tehokas kierto kuin kokonaiselle sarjalle, koska voidaan valita parhaat junat päältä. Isommalla sarjalla osalle vetureista tulee pakosti ylimääräistä joutenoloa, koska junaliikenne jakaantuu epätasaisesti vuorokauden tunneille ja eri viikonpäiville. Helsinki-Seinäjoki-pikajunakokeissa Dr15-veturilla ajettiinkin erittäin tehokasta kiertoa. Koska koko käyttöajan kilometrit jäivät siitä huolimatta vaatimattomiksi niin ilmeisesti veturi seisoi suurimman osan 3,5 vuoden kokeilujaksosta.

Ratamoottoreiden kanssa oli vaikeuksia ainakin jonkin verran mutta onnistuttiinko veturin meluongelmaakaan ratkaisemaan tyydyttävällä tavalla lopuksikaan? Harrastajalle melu voi olla plussaa mutta kyllä 80-luvun vaatimustasolla jo pelkän kovan melun voidaan katsoa tekevän veturista tehtäväänsä soveltumattoman.

 23 
 : Eilen kello 00:00:53 
Aloittaja Jorma Toivonen - Uusimman viestin kirjoitti Harri Junttila
Dr16:sta on jatkuva pula, ei niitä riitä tällä hetkellä uusiin matkustajajuniin. Siitä toki voidaan erikseen keskustella että mistä tämä pula johtuu, ilmeisesti muutama "ihan hyvä" yksilö on romutettu lähivuosina...
Eräälle nimeltä mainitsemattomalle vastaavalle ne ovat melkomoinen piikki lihassa ja ne yritetään kaikin keinoin saada pois. Esimerkiksi 2807 ja 2808 romutus olivat älytön aivopieru kun monet pitivät 2807 parhaimpana ja oli täysin ajokunnossa. Jos näitä huollettaisiin niin kuin pitäisi ja ennakkohuolto toimisi niin olisivat luotettavia. Myös laajennetut huollot keskeytettiin kun ei tullut rahoitusta ja valakkoihinhan oli suunniteltu Dv12 tyyppistä käynnistysjärjestelmää jolla olisi käynnistymisen luotettavuutta saatu parannettua.

Tässä selviteltiin syitä että miksi on laitettu Dr16 hinaukseen niin siellä oli aivan naurettavia syitä kuten esim. Apunäytön kello näyttää väärää aikaa -> veturi hinaukseen.
En tiedä onko tarkoitus saada näyttämään veturisarja huonossa valossa vai mikä tässä on ideana.

 24 
 : Tammikuu 17, 2021, 23:40:00 
Aloittaja Jorma Toivonen - Uusimman viestin kirjoitti Harri Junttila
Liittyneekö pakkasiin jollain tavalla? Juliasta olen havainnoinut, että viime päivinä on Hki - Roi/Ol ja vv.-Ic-junissa vetäjänä ollut varsin usein Sr2. Onko Sr3:issa ongelmia?
Missäpä kalustossa ei nykyisin olisi ongelmia kun säästöt purevat ja ennakoiva huolto on mitä on. Kalustosta viis kunhan saadaan säästöjä että johto saa bonukset.

 25 
 : Tammikuu 17, 2021, 23:37:19 
Aloittaja Jorma Toivonen - Uusimman viestin kirjoitti Onni Tikkala
Myös Mommilaan ja/tai Lappilaan on luvassa apuvoimia vielä tämän päivän aikana:
https://juliadata.fi/timetables?s=11683&d=17.1.2021

Hyytyneiden yksiköiden "pelastusoperaatio" onnistui, ja Ilmalaan pääsi lähtemään Sm2-viisikko kahdeksan jälkeen illalla:
https://juliadata.fi/timetables?s=11684&d=17.1.2021

Ilmeisesti kolme hinauksessa olevaa yksikköä rajoittivat suurimmaksi sallituksi nopeudeksi 90 km/h.

 26 
 : Tammikuu 17, 2021, 22:05:13 
Aloittaja Erkki Nuutio - Uusimman viestin kirjoitti Rainer Silfverberg
Englanninkielinen wikipedia vahvistaa kummallisuuden: "A source of possible confusion with regards to German locomotives is that in German, Tenderlokomotive means a tank locomotive. A locomotive with a separate, hauled tender is a Schlepptenderlokomotive." Ks. https://en.wikipedia.org/wiki/Tender_(rail)

Saksalaisen loogiikan mukaan 'Tender' on siis myös veturille asennettu säiliö. Veikkaan, että tämä on historiallinen jäänne rautatien alkuajoista taikka jopa silloinen käännösvirhe. Nopea googlaus ei ainakaan tuonut valoa asiaan. Onko muilla parempaa tietoa?

Englanniksi olen törmännyt sen tarkoittavan tarjouskilpailua, mutta se tulee varmaan ranskan "tendre" = tarjota -verbistä. 

Saksaksi olen törmännyt sen tarkoittavan laivastoyksikön emäalusta, jossa siis on polttoaine-, ammus- ym varastoja pienemmille taistelualuksille.

 27 
 : Tammikuu 17, 2021, 21:26:22 
Aloittaja Erkki Nuutio - Uusimman viestin kirjoitti Guido Triebel
Englanninkielinen wikipedia vahvistaa kummallisuuden: "A source of possible confusion with regards to German locomotives is that in German, Tenderlokomotive means a tank locomotive. A locomotive with a separate, hauled tender is a Schlepptenderlokomotive." Ks. https://en.wikipedia.org/wiki/Tender_(rail)

Saksalaisen loogiikan mukaan 'Tender' on siis myös veturille asennettu säiliö. Veikkaan, että tämä on historiallinen jäänne rautatien alkuajoista taikka jopa silloinen käännösvirhe. Nopea googlaus ei ainakaan tuonut valoa asiaan. Onko muilla parempaa tietoa?

 28 
 : Tammikuu 17, 2021, 20:29:35 
Aloittaja Markus Räsänen - Uusimman viestin kirjoitti Onni Tikkala
Sitten on vielä 6051, joka on jo ehditty teipata vihreäksi, mutta on vielä Ilmalassa kunnostuksessa.

Sm2 6051 kävi koeajolla Tikkurilassa keskiviikkona 6.1.2021 (junanumerot 11665 ja 11666). Se palasi liikenteeseen kuusi päivää myöhemmin tiistaina 12.1.2021, jolloin se oli R-junan 9695 (lähtöaika Helsingistä klo 15.58) viimeisenä yksikkönä.

Voi siis olla, että nyt 6091 on peruskorjauksessa.

6091 on yhä punainen. Se oli tiistaina mukana samassa R-junan rungossa kuin 6051.

Sen sijaan 6094 on tällä hetkellä Ilmalassa työn alla vihreäksi teipattuna.

 29 
 : Tammikuu 17, 2021, 20:02:51 
Aloittaja Eljas Pölhö - Uusimman viestin kirjoitti Tuukka Ryyppö
On kyllä hieno lista! Kiitos siitä!

 30 
 : Tammikuu 17, 2021, 19:35:42 
Aloittaja Jorma Toivonen - Uusimman viestin kirjoitti Tuukka Ryyppö
Mutta annettiiinko petkeleen käyttökoulutusra?
Kymmenisen vuotta sitten junien varusteisiin kuuluk kyllä petkelelet, mutta niitä ei uskallettu käyttää. Tämä tuli todettua silloin useammankin kerran. Kauniaisissa yritettiin ovien sulkeutumista auki-kiinni menetelmällä, vaihdoin sillon bussiin. Ja valinta oli täysin oikein. Sain samoihin aikoihin otettua kuvan kun RZDn junapäälikkö hakkasi jäitä Moskovasta saapuneesta junasta. Ajattelin, jos toisen kerran törmään vastaavaan tilanteesen kuin Kauniaisissa, lähetän ottamani kuvan + kuvan suomalaisesta ovi ongelmasta VRn pää- / toimitusjohtajalle koulutushankinta-aloitteen kera.

Ainakin n. 2013 (tai 2014, tai sinne päin) talvella oli junahenkilökuntaa töissä petkelepartioimassa, eli heillä oli työvuoroja joihin ei sisältynyt lainkaan lipunmyyntiä, vaan vain jäiden petkelöintiä pois oviaukoista. Muistaakseni vain Helsingin asemalla.
Sen lisäksi oli ihan käsky, että junahenkilökunnan on pidettävä oviaukoista jäät poissa. Tarkoitti, että jokaisella asemalla olin jonkun oven kimpussa jäitä poistamassa. Kun ovia oli junassa 4 kpl per puoli, yhden oven luona kävin noin neljän asemanvälin välein (tätä vähän harvensi se, että osa ovenavautumisista tapahtui toisella puolella junaa), ja kyllä siinä neljällä pysähdyksellä jo ihan merkittävä määrä tamppautui lunta ovien sulkeutumista häiritsemään. Musta vähän näyttää siltä, että tuo ihan hyvin toiminut käytäntö on onnistuttu unohtamaan tässä parin vuoden aikana, kun on ollut vähemmän lumista.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina