Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: Minkiön Höyryfestivaali Jokioisten Museorautatiellä la 29. - su 30.7.  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Marko Laine
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 157


« : Huhtikuu 02, 2017, 14:14:49 »

Vuonna 2017 Minkiöllä juhlitaan taas perinteisesti höyryn voimalla! Tänä vuonna on teemana Sata vuotta höyryä itsenäisessä Suomessa.

Tämän vuoden Minkiön Höyryfestivaalilla on esillä mm. maataloushöyrykoneiden ja maamoottorien pyörittämiä laitteita. Höyryfestivaalin ajatuksena onkin näyttää käytännössä, millaisia koneita maatiloilla tai esimerkiksi tietyömailla on käytetty silloin, kun vielä ei ollut ilmastoituja dieseltraktoreita - sähköstä puhumattakaan. Tapahtumassa on esillä myös Liikenneviraston näyttävä Liikennemaisema Suomessa 100 vuotta -dioraama, joka esittelee liikenteen kehitystä Suomen historian aikana.

Festivaalialueella on myynnissä myös runsas valikoima erilaisia pienoisrautatietarvikkeita, joten myös kaikille pienoisrautateiden ystäville ja harrastajille löytyy varmasti mielenkiintoista ostettavaa yleisen festivaalihumun keskellä.

Kaksipäiväisen festivaalin molempina päivinä liikenteessä on kaksi museohöyryjunaa, jotka ajavat aamusta iltaan Jokioisten ja Humppilan välillä. Lisäksi Festivaalialueen ja Jokioisten välillä liikennöi erityinen heilurijuna. Esillä on myös muun muassa traktoreita, vanhoja autoja ja toimivia pienoishöyrykoneita. Festivaalipäivinä ajossa on neljä museorautatien höyryveturia.

Musiikillisesta ohjelmasta vastaa festivaalin molempina päivinä Pirkanmaan Jätkäperinneyhdistys.

Lapsille on tarjolla pomppulinnaa, resiinalla-ajoa ja hattaraa. Yleisöllä on mahdollisuus päästä opastetusti ratsastamaan, sillä myös ratsastus sisältyy festivaalilipun hintaan! Ratsastusta on molempina festivaalipäivinä klo 11-12:30 sekä 15-16:30. Näytteillä ja liikenteessä on myös höyryllä ja sähköllä toimivia pienoisjunia sekä pienoishöyrykoneita.

Molempina festivaalipäivinä Forssasta on ilmainen museobussikuljetus Jokioisten Museorautatieasemalle. Museobussi lähtee Forssan linja-autoasemalta ja kiertää entisten Forssan ja Jokioisten rautatieasemien kautta sekä pysähtyy tarvittaessa kaikilla pysäkeillä ajoreitin varrella. Museobussilla pääsee myös Jokioisten Pitäjäpäiville.

Lisätiedot ja aikataulut:
https://www.jokioistenmuseorautatie.fi/fi/component/jem/event/455-minkioen-hoeyryfestivaali
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 16, 2017, 06:37:12 kirjoittanut Marko Laine » tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: Minkiön Höyryfestivaali Jokioisten Museorautatiellä la 29. - su 30.7.  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2017 Resiina