Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: Museojunat omalla sivullaan  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Jussi Mäkinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 354


« : Kesäkuu 29, 2017, 19:47:18 »

Kaksikielisen museojunaesitteen myötä on touko–kesäkuussa syntynyt oma sivustonsa http://www.museojunat.fi, jonka pitäisi näkyä myös tuossa ylhäällä omana "välilehtenään", vaikkei aina vielä näy. Samoin sen englanninkielinen vastine http://www.heritagetrains.fi/, jota kannattaa mainostaa ulkomaalaisille junatutuille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Tämän myötä esim. minä en enää päivitä HMVY:n ajoja tälle tapahtumasivulle.

Museojunasivun ajotapahtumiin on mahdollisuuksien mukaan yksilöity kalusto ja kaikki ko. junan pysähtymispaikat. Kaluston litterat ja numerot sekä liikennepaikat toimivat linkkeinä Vaunut.orgin kuviin. Myöhemmin tullee hakutoiminnallisuus, esim. kaikki Dm7:llä tai Dm7 4020:lla ajetut / ajettavat museojunat tai kaikki Tampereella pysähtyneet / pysähtyvät museojunat.

Samoin on panostettu englanninkielisiin teksteihin, jotta ulkomaalaisilla harrastajilla olisi vähän paremmat mahdollisuudet löytää Suomeen oikeaan aikaan ja paikkaan. Muutakin sisältöä sivustolle museojuniin liittyen on suunniteltu.

Esitteen ja internet-sivun ovat kustantaneet Museorautatieliitto ja Resiina-lehti, ja ne on toteutettu talkootöinä. Operaattoreille on jaettu omat tunnuksensa, ja heiltä toivotaan ajotietojen täydentämistä ja uusien ajojen ilmoittamista. Sivuston on tarkoitus päivittyä jatkuvasti, ja koskea myös muita vuodenaikoja kuin kesää (jota esite koskee).
tallennettu
Jimi Lappalainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2054


« Vastaus #1 : Kesäkuu 29, 2017, 23:30:17 »

Museojunat-välilehti ei näy Keskustelu-välilehdellä oltaessa, mutta Vaunut.org- ja Resiina-lehti -välilehdillä oltaessa se näkyy.
tallennettu

Eljas Pölhö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1806


« Vastaus #2 : Heinäkuu 08, 2017, 21:59:25 »

Huomasin Haukivuoren kylän sivuilta, että 8.7. on Hr1 1009 ajossa Mikkeli-Pieksämäki-Mikkeli. Se puuttuu museojunat-sivuilta. Tarkemmin katsoen sieltä näyttävät puuttuvan muutkin 1009:n ajot. Miksi? Ei voi kehua hyväksi palveluksi ainakaan ulkomaalaisille, jos yksi iso operaattori puuttuu kokonaan. En tiedä puuttuuko muutakin, mutta tosi huono juttu jo tämäkin puute.
tallennettu
Jarkko Voutilainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 766


« Vastaus #3 : Heinäkuu 08, 2017, 23:59:05 »

Huomasin Haukivuoren kylän sivuilta, että 8.7. on Hr1 1009 ajossa Mikkeli-Pieksämäki-Mikkeli. Se puuttuu museojunat-sivuilta. Tarkemmin katsoen sieltä näyttävät puuttuvan muutkin 1009:n ajot. Miksi? Ei voi kehua hyväksi palveluksi ainakaan ulkomaalaisille, jos yksi iso operaattori puuttuu kokonaan. En tiedä puuttuuko muutakin, mutta tosi huono juttu jo tämäkin puute.
Museojunia Suomessa -esitteen kustantajat ovat Resiina-lehti ja Suomen Museorautatieliitto ry. Jälkimmäisen jäsenyhteisöt on lueteltu täällä: http://www.rmhl.fi/jasenet.html ja edellisen Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry ja Museorautatieyhdistys ry http://www.resiinalehti.fi/m/info

Tässä puheena olevan veturin taustalla toimiva yhtiö oli jäsenenä Suomen Museorautatieliiton edeltäjässä Rautatiemuseoiden ja -harrastajien liitto RMHL:ssä, mutta ei siis enää tässä uudessa liitossa. Käsittääkseni (korjatkaa mikäli olen väärässä, sillä en ole aktiivisesti seurannut enää muutamaan vuoteen tämän yhtiön toimintaa) myös mainitun veturin taustayhtiön uusi suomalainen omistaja on omasta aloitteestaan eronnut liitosta. Tätä taustaa vasten pidän varsin ymmärrettävänä, ettei kyseisen yhtiön ajamia museojunia ole tässä listassa.

Ylläolevasta huolimatta pidän keskeisenä markkinointiongelmana ukomaalaisille edelleen sitä, että ajotapahtumista saadaan tiedot julkisuuteen edelleen aivan liian myöhään. Ei ulkomaalaiset lähde tänne "pohjolan perukoille" viikon eikä edes kuukauden varoitusajalla yksittäisen tapahtuman vuoksi. Tähän todelliseen ongelmaan pitäisi saada muutos. Kuten useissa ulkomaisissa tapahtumakalentereissa, voisi näissä meikäläisissäkin ennakkoon ilmoitetuissa tapahtumissa olla maininta, jonka mukaan muutokset ovat mahdollisia tai esim. "Readers are strongly advised to contact event organisers before making arrangements to travel to any event as details quoted may occasionally be subject to amendment, curtailment or even cancellation."
tallennettu
Eljas Pölhö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1806


« Vastaus #4 : Heinäkuu 09, 2017, 00:48:40 »

"Heritage Trains in Finland" sai minut luulemaan, että tässä luetellaan kaikki kuten vastaavassa ruotsalaisessa esitteessä "Tågsommar". En ajatellut tarkemmin julkaisun sanamuotoa "Museojunia", koska esittelytekstissä sanottiin "Kesän 2017 museojunat".

Ei kai kukaan luule, että ruotsalaisen esitteen kaikki firmat tai niiden toimihenkilöt ovat kavereita tai edes puheväleissä keskenään. Se on ihan eri asia kuin kansainväliseen levitykseen ajatellun julkaisun sisällön rajoittaminen tietyn yhdistyksen jäsenille, etenkin kun rajoitusta ei mainita. Vähintään voisi julkisten yhteystietojen kanssa listata ne tunnetut firmat ja yhteisöt, joiden junat puuttuvat.

Joskus on vaikea muistaa, että suomalaiset ovat valmiita maksamaan 100€ siitä, ettei naapuri tienaa 50€.
tallennettu
Nikolas Lintulaakso
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 240


« Vastaus #5 : Heinäkuu 09, 2017, 02:49:20 »

Täytyy kuitenkin muistaa, ettei HVM 1009 aja museojunia. Käsittääkseni heidän edustajat ovat useaan otteeseen asian ilmaisseet sanatarkasti noin, myös täällä vorgissa. Sikäli siis ymmärrettävää ettei Museojunat -sivulla heitä mainita.
tallennettu
Tauno Hermola
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 386


« Vastaus #6 : Heinäkuu 09, 2017, 05:03:23 »

So what? Englanninkielisillä sivuillaan Höyryveturimatkat1009 käyttää nimenomaan termiä "heritage train", esim. tässä pääsivun tekstissä:

Lainaus
Welcome aboard the steam train Ukko-Pekka!

Come aboard a scheduled heritage train, or charter your own steam train !

Saivartelu suomen kielen sanoilla on varsin heikko perustelu sille, että matkoja ei ole "Heritage Trains in Finland" -esitteessä!tallennettu
Jonne Seppänen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 251


« Vastaus #7 : Heinäkuu 09, 2017, 14:46:22 »

Hvm1009Oy on esittänyt toiveen ettei heidän ajojaan julkaistaisi Resiina-lehdessä. Syynä pois jättämiseen on tämän lisäksi myös Jarkon mainitsema eroaminen Suomen Museorautatieliitosta, joka siis kustansi tämän vuotisen esitteen yhdessä Resiina-lehden kanssa.

Itse näkisin myös mielellään kaikki operoijat samassa esitteessä, toivottavasti tämä on tulevaisuudessa mahdollista.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: Museojunat omalla sivullaan  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2018 Resiina