Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: SRHS:n kerhoilta 1/2018  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Henri Hovi
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 51


« : Tammikuu 21, 2018, 22:33:16 »

Tervetuloa SRHS:n kerhoiltaan maanantaina 5.2. klo 17.30 hotelli Arthuriin Helsingissä. Osoite on Vuorikatu 19. Matkaa uuteen kokouspaikkaamme Arthuriin voi suunnitella Googlen karttapalvelun avulla:

https://www.google.fi/maps/@60.1729563,24.9477164,19.25z?hl=fi

Paikka on joukkoliikenteellä hyvin saavutettavissa sekä 1524 mm että 1000 mm kiskoja pitkin ja kumipyörillä, sillä metroasema "Helsingin yliopisto" (omaa sukua Kai[j]saniemi) on miltei Arthurin alla ja meille tuttu Helsingin päärautatieasema on noin 400 metrin päässä. Raitiovaunujen pysäkit "Kaisaniemenkatu" ja "Kaisaniemen puisto" sekä viimeksimainitun kaimabussipysäkki ovat lähellä kokoontumispaikkaamme. Omalla autolla tuleminen on myös mahdollista ja tällöin Europark P-Kluuvi lie toimivin vaihtoehto.

Aiemmasta poiketen kerhoillan tarjoilu koostuu seurasta riippumattomista syistä vain kahvista ja teestä. Pyrimme aloittamaan hieman aiemmin, sillä kulku junalla Kouvolan ja Turun suuntiin on mahdotonta aiemman kerhoilta-aikataulun puitteissa. Sisäänkäynti on mahdollista koko kerhoillan ajan.

Vaikka kerhoillan pitopaikka on vaihtunut, jatkopaikkamme säilyy harrastuksellemme niin sijainniltaan kuin omistussuhteiltaan läheisessä Bier & Wijn Huis Oosterissa päärautatieasemalla.

Ohjelma:

17.30 Matka- ja muut tiedotteet
17.40 Timo Herranen: Rautatieläiskulttuuri eilispäivän Suomessa
18.45 Tauko
19.10 Lari Nylund: Rautatietietäjäkilpailu 1/2018
20.00 Jatkot Bier & Wijn Huis Oosterissa

Tervetuloa!
tallennettu
Henri Hovi
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 51


« Vastaus #1 : Helmikuu 06, 2018, 17:44:11 »

Seuran ensimmäinen kerhoilta vuonna 2018 ja samalla myös ensikerta hotelli Arthurissa ovat ohi.

Illan ohjelmisto koostui esitelmästä, jossa kerrottiin eilispäivän (ei Eilispäivän, sehän päättyi vasta viime vuonna ja jatkuu yhä Heikkilän ratapihalla Turussa jonkinasteisena) rautatieläisten harrastustoiminnasta kirjaan perustuen ja kirjoittajan, eli Timo Herrasen itsensä esitelmöidessä. Esitelmästä kävi selvästi ilmi tekijän laaja tutkimustyö rautatieläisten töiden ulkopuolisen elämän suhteen. Esitelmässä oli asiaa myös rautatieläisten asuntorakentamistoiminnasta. Itseäni on jonkin aikaa kiinnostaneet VR:n ns. keltaiset kerrostalot, joita on useilla rautatiepaikkakunnilla samoilla piirustuksilla tehtyinä ja tässä kuvastossakin kuvattuna, esimerkkinä minulle tutuin yksilö: http://vaunut.org/kuva/90276.

Virallisen ohjelman päätti Lari Nylundin ensiesiintyminen tietokilpailun pitäjänä SRHS:ssä erittäin vaativan kilpailun merkeissä. Itse päädyin tuloksissa puhtaaseen nollaan, mutta todelliset tietäjät saivat (muutamia) pisteitä.
Kiitokset esitelmän ja tietokilpailun pitäjille seuran puolesta.

Seura ei ole saanut yhtään avustusanomusta vuonna 2018 tähän mennessä, joten hallitus tahtoo muistuttaa tästä mahdollisuudesta kun hakuaikaa on vielä jäljellä tämän kuun loppuun asti.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Tapahtumat  |  Aihe: SRHS:n kerhoilta 1/2018  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina