Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Alstom testaa täysautomaattista tavarajunaa Hollannissa  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Pietu Tuovinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 175


« : Tammikuu 24, 2018, 12:04:57 »

Ranskalainen junakalustovalmistaja Alstom kokeilee täysin automatisoitua tavarajunaliikennettä Hollannissa tänä vuonna.

Automaattisen junan prototyyppi pystyy ajamaan noin sadan kilometrin matkan ilman että kuljettaja puuttuu sen kulkuun mitenkään.

Automaatio antaa kuljettajalle paremman mahdollisuuden keskittyä matkan etenemiseen.

Kokeen tarkoituksena on osoittaa junan ja liikenteenohjausjärjestelmän viestintäkyky, joka mahdollistaa junan automaattiajamisen.

Vastaavaa automaatiojärjestelmää on käytetty menestyksellisesti jo monissa metroissa.

Alstom teki kokeilusta sopimuksen hollantilaisen ylläpitoyhtiön ProRailin ja liikenneyhtiö Rotterdam Rails Feedingin kanssa. 150 kilometrin mittainen tavaraliikenteen testirata Betuweroute yhdistää Rotterdamin satamakaupungin Saksaan.

Automaattiajoa testataan Rotterdamin sataman ja hollantilaisen Valburgin kaupungin välillä.

Vaikka automaatio lisääntyykin raideliikenteessä, kuljettamattomat junat tuskin liikkuvat radoilla lähivuosina.

”Haluamme että joku ohjaamossa voi ottaa tarvittaessa junan hallintaansa, jos joku ajoneuvo ajautuu raiteille tai joku hyppää junan alle. Ihminen reagoi tällaisissa tilanteissa nopeammin kuin tietokone. Niiden pitää vielä kehittyä paljon”, junajournalisti Tony Miles sanoo BBC:lle.

Esimerkiksi Lontoon Docklandin kevyt paikallisjuna operoi jo täysin automaattisesti. Miles kuitenkin arvelee, että menee vielä 30–50 vuotta ennen kuin automaattiset junat yleistyvät Euroopassa. Ohjausjärjestelmän toimivuuden varmistaminen pitkillä matkoilla on vaikea haaste.

Lisäksi automaation toteuttaminen täysin uudella radalla on paljon helpompaa kuin 150 vuotta sitten rakennetuilla rataosilla. Ja niitä Euroopassa riittää.

Vanhan tekniikan automatisoinnin vaikeus kävi ilmi myös Helsingin metrossa.

www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liikenne/alstom-testaa-taysautomaattista-tavarajunaa-hollannissa-100-km-itsenaisesti-kuskin-koskematta-6697805?utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje
tallennettu

Don't panic.
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Alstom testaa täysautomaattista tavarajunaa Hollannissa  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2018 Resiina