Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: JHL uhkaa halvaannuttaa tukilakolla ta­va­ra­lii­ken­teen raiteilla  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Pietu Tuovinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 193


« : Maaliskuu 02, 2018, 10:18:09 »

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aikoo pysäyttää tukilakolla Kouvolan ratapihan toiminnan ja Hamina-Kotkan sataman ratapihojen junaliikenteen. Lakossa olisi mukana myös osa Helsingin Ilmalan rautatievarikon töistä.

Työnseisaus vaikuttaisi liiton mukaan koko maan tavaraliikenteeseen ensi keskiviikkona.

Tukilakolla JHL haluaa vauhdittaa sovittelussa olevien työriitojen ratkaisua.

- Nyt miesvaltainen rautatieala tukee työtaistelullaan pienipalkkaisia ja naisvaltaisia aloja, jotta niille saadaan kunnolliset työehdot. Tämä on solidaarisuutta aidoimmillaan, liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo tiedotteessa.

Sovittelussa ovat yksityisten sosiaalipalvelujen ja yksityisen opetusalan työriidat. Myöskään yliopistojen työriitaan ei ole löydetty ratkaisua. JHL:n neuvottelupäällikön Kristian Karraschin mukaan työnantajapuolelta ei ole löytynyt joustavuutta.

- Haemme kohtuullisia palkankorotuksia ja parannusta työsuhteiden räikeisiin epäkohtiin. Työnantaja ei ole valmis tarjoamaan näihin ratkaisua, Karrasch sanoo tiedotteessa.

Viime päivinä valtakunnansovittelijan johdolla on myös etsitty sopua jään- ja monitoimimurtajien työriitaan sekä rahoitusalalle.

Yksityisen opetusalan työriidassa odotetaan vastausta sovintoesitykseen - lakko uhkaa lukuisia kouluja

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskuksien työriidassa on annettu sovintoesitys, kertoo sovittelija Jukka AhtelaTwitterissä. Osapuolet vastaavat tänään kello 14.

Työntekijäpuoli on aiemmin jättänyt Helsingin yksityisiä kouluja ja lukioita koskevan lakkovaroituksen. Lakko keskeyttäisi työt 15 helsinkiläisessä koulussa 12.-16. maaliskuuta. Lisäksi työntekijäjärjestöt antoivat aiemmin lakkovaroituksen, joka koskee viittä Etelä-Suomen ammatillista oppilaitosta ja neljää ammatillista aikuiskoulutuskeskusta. Se toteutettaisiin 5.-9. maaliskuuta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/jhl-uhkaa-halvaannuttaa-tukilakolla-tavaraliikenteen-raiteilla-ensi-keskiviikkona/786586/
tallennettu

Don't panic.
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: JHL uhkaa halvaannuttaa tukilakolla ta­va­ra­lii­ken­teen raiteilla  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina