Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Iisalmessa aamujunaa vastassa oli enemmän ihmettelijöitä kuin matkustajia.  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Esa Väätäinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 166


« : Maaliskuu 27, 2018, 14:39:42 »

Yle-Uutiset 27.3.2018
Iisalmesta voi nyt tehdä päiväreissun junalla Helsinkiin, kiitos liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikenteen. Ensimmäisenä aamuna mahdollisuuteen tarttui kuusi matkustajaa.
Varhain tiistaiaamuna kaukojuna Kajaanista Helsinkiin seisahtui Iisalmen asemalle viideksi minuutiksi. Se ei kuulosta uutiselta, mutta tällä kertaa se oli. Asemalla seisoi enemmän toimittajia ja päättäjiä kuin matkustajia.
Iisalmen päättäjät olivat lobanneet aamujunan palauttamiseksi ahkerasti VR:ään ja liikenne- ja viestintäministeriöön ja tiistaiaamuna työ kantoi hedelmää. Ministeriön tukirahojen voimin asemalta lähti varhaisaamun vuoro Helsinkiin ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen.
Juhlavan päivän kunniaksi kaupungin edustajat jakoivat junaan nousseille kangaskasseissa evästä ja lukemista.
https://yle.fi/uutiset/3-10134725
tallennettu
Juhani Suntioinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 23


« Vastaus #1 : Maaliskuu 28, 2018, 10:18:52 »

Kyllä samaan pystyttäisiin, jos Kouvola-Kuopio aamuvuoro saataisiin jälleen toimimaan. Aikaisemmin ajettu Sm1 ja Sm2 kalustolla, myöhemmin Ic konseptilla. Luulisi olevan kysyntää, kun Kouvola-Mikkeli välillä ei ole edes linja-autoliikennettä.
tallennettu
Jussi Valkonen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2


« Vastaus #2 : Huhtikuu 07, 2018, 13:21:05 »

Kannatetaan!

Junavuorojen pidennykset tulevat kovasti tarpeeseen. Erinäisten kansainvälistyneiden yritysten sijainnin vuoksi Iisalmen seudulta on nykyään enenevää asiointitarvetta suureen maailmaan. Kuopio-Siilinjärven kentältä lennetään nykyään pienemmillä koneilla, joten paikkaa ei aina saa lyhyellä hälytysajalla. -> Junasta ei kapasiteetti lopu kesken, ja nyt pääsee ison maailman lentoyhteyksien äären myös raiteitse, kunhan jaksaa herätä ajoissa; tai muistaa herätä oikeaan aikaan poistuakseen, paluumatkan myöhäisjunan kyseessä ollessa.

VR:n kumipyörädivisioona (Pölhölän Liikenne) on menneinä vuosina kovasti yrittänyt tarjota yöjunan korvikkeeksi yöbussia Helsinki - Kajaani. Palvelu ei ole saanut Ylä-Savosta aplodeja, eikä myöskään merkittävästi käyttäjiä. Ainoan kerran, kun ko. palvelua käytin, pokamäärä oli 3 + minä, ja niistä kolmestakin kaksi olisi saanut poistaa saman tien yleisen humalatilan ja muun sekavan käytöksen vuoksi. Yöjunassa sekavuudet rajoittuvat ravintola- ja päivävaunuihin; pöllöpuolella saa aina vedettyä kunnon unet.

Toivottavasti jäljellä olevat CEmt:t säästyvät romutukselta ja tuleva Savo-Kainuun maakuntahallinto tilaa niistä koostuvan Kajaani - Iisalmi - Helsinki -yöjunan, jotta kainuulaiset ja yläsavolaiset pääsevät taas kunniallisella kulkumuodolla tutustumaan sivistykseen.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Iisalmessa aamujunaa vastassa oli enemmän ihmettelijöitä kuin matkustajia.  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina