Resiina  |  Resiinan nettisivusto  |  Aihe: Kartta kuvanlisäyksessä  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Juhani Pirttilahti
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1860


« : Marraskuu 16, 2018, 22:39:56 »

Kuvanlisäyksessä oleva Googlen karttapohja näyttää nykyään virheilmoituksen. Taustasyynä tietysti se, että Google on muuttanut karttojensa käytön maksulliseksi. Voisiko tähän vaihtaa vapaan kartan, kuten OpenStreetMap?
tallennettu

Tuukka Varjoranta
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 474


« Vastaus #1 : Marraskuu 17, 2018, 00:07:45 »

Kannatan, lisäksi OPenStreetMapiin karttadata päivittyy huomattavan useasti.
tallennettu

Antti Havukainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 151


« Vastaus #2 : Joulukuu 13, 2018, 20:37:57 »

Niin, olisiko täysin kohtuuton pyyntö saada tämä jo kuukausia toimimattomana ollut kartta fiksattua toimintakuntoiseksi tavalla tai toisella? Helpottaisi hieman uusien kuvien koordinaattien asettamista, joka nykyisellään on melkoista hakuammuntaa.
tallennettu
Tuomas Pätäri
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 231


« Vastaus #3 : Joulukuu 14, 2018, 07:33:12 »

Itsekin tästä olen valitellut ainakin yhden kuvan yhteydessä. Googlen puolittain toimivassa karttapohjassa ei esimerkiksi saa satelliittikuvaa esiin, ja koska Googlen kartta on niin ylimalkainen muutenkin (ei tarjoa esimerkiksi "keskellä ei mitään" -olevissa kuvauspaikoissa kartalle mitään referenssipisteitä, pelkkää yksiväristä aluetta) niin koordinaattien haku vain sen kanssa on todellakin hakuammuntaa.

Ennen kuin tilanteeseen toivottavasti saadaan korjaus, annan yhden vinkin niihin tilanteisiin, joissa Googlen kartasta ei löydy mitään paikantamista helpottavaa informaatiota. Tässäkin menetelmässä on hieman työtä, mutta paljon helpompi se on kuin siirrellä koordinaatteja Googlen karttapohjalla vähän kerrallaan ja tsekata Karttapaikan kanssa, menikö ne kohdalleen vai paljonko pitää vielä siirtää.

1. Etsi kuvauspaikka Paikkatietoikkuna-palvelusta (aineisto ihan sama kuin Karttapaikassa, maastokartan saa alareunasta). Karttapaikkakin käy, mutta Paikkatietoikkunassa koordinaatit voi kopioida suoraan esiin tulevasta ikkunasta esim. hiirellä)
2. Valitse vasemmalta alhaalta "klikkaa pistettä kartalla" ja klikkaa kuvauspaikkaa
3. Avaa toiseen välilehteen vaikkapa http://loukko.net/koord_proj/
4. Kopioi Paikkatietoikkunan tarjoamat ylimmät koordinaatit äsken avatun sivuston alempiin laatikoihin (esim. 6746544.0 -tyylinen lukema N-laatikkoon ja 479128.0 -tyylinen lukema E-laatikkoon)
5. Paina muunna
6. Kopioi saadut tulokset suoraan Vorgin koordinaattikenttiin
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Resiina  |  Resiinan nettisivusto  |  Aihe: Kartta kuvanlisäyksessä  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina