Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto laski taajamajunien matkustajat  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Heikki Piirainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 252


« : Maaliskuu 22, 2019, 18:29:12 »

”Reitin Joensuu-Pieksämäki taajamajunissa on hiljaisinakin aikoina 40 matkustajaa vuoroa kohti ja reitillä Joensuu-Nurmes 30. Näin uskoo Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, joka laski matkustajat 10.-15. helmikuuta.

Joensuu-Pieksämäki-osuuden vilkkain asema oli Pieksämäki, jossa oli 39 matkustajaa vuoroa kohti. Joensuussa luku oli 29 ja Varkaudessa 13.

Joensuu-Nurmes-välin vilkkain asema oli Joensuu, jossa nousi junaan tai poistui 23 ihmistä vuoroa kohti. Lieksassa vastaava luku oli 16 ja Nurmeksessa kahdeksan.

Nettikyselyn perusteella junan käyttö kiinnostaisi enemmänkin, jos vuorot mahdollistaisivat sen, tulkitsee maakuntaliitto, joka sai kahdessa viikossa 1 960 vastausta sekä 1 400 avointa kommenttia.

Kommenteissa kerrottiin täysistä taajamajunista viikonloppuisin, juhlapyhinä ja muina sesonkeina. Lisäksi katsottiin, ettei lippuja tarkasteta.

- Joensuu-Pieksämäki-yhteysvälillä noin kaksi kolmesta vastaajasta nousi junaan Joensuussa ja lähes kolme neljästä jäi pois Pieksämäellä, kertoo maakuntaliitto kyselystään.

- Nurmekseen menevän junan yleisin lähtöasema oli Joensuu ja toiseksi yleisin Lieksa.

Vastaajista noin kolme neljäsosaa oli naisia ja yli puolet työikäisiä. Vajaa kolmannes oli Joensuusta, viidennes Lieksasta. Useimmat käyttivät junayhteyttä korkeintaan kuusi kertaa vuodessa.

Lippujen hintoihin ja pysäkkeihin vastaajat olivat pääosin tyytyväisiä.”

Lähde: Karjalainen
tallennettu
Heikki Piirainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 252


« Vastaus #1 : Maaliskuu 22, 2019, 21:00:15 »

Nyt löytyi myös maakuntaliiton tiedote, josta pari lainausta:

”Kommenteissa mainittiin myös lipun oston vaikeus lippuautomaateista ja lipputarkastuksen puutteen uskottiin vääristävän matkustajatilastoja.”

”Vuorotarjonnan niukkuuden koettiin rajoittavan taajamajunan käyttömahdollisuutta. Vuorotarjontaan oltiin kaikista junaliikenteen osatekijöistä tyytymättömimpiä. Nykyinen todella puutteellinen vuorotarjonta ei mahdollista työssäkäyntimatkoja. Sen sijaan pysäkkiverkostoon ja lipun hintoihin oltiin pääosin tyytyväisiä. Joensuun kaupunkiseudulla nähtiin tarvetta Ylämyllyn, Kontiolahden ja Lehmon pysäkeille.”
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto laski taajamajunien matkustajat  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina