Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Itärata Porvoosta Kouvolaan nopeuttaisi matkaa Itä-Suomeen vain vähän – selvitys  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Veli-Matti Laitinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 103


« : Huhtikuu 05, 2019, 17:54:25 »

https://yle.fi/uutiset/3-10722811
Ylellä tälläinen artikkeli.
Tämä rata jos toteutuisi niin vuonna 2006 valmistuneella Kerava-Lahti radalla kulkisi "vain muutama juna päivässä".
Sekä Kerava-Porvoo-rata uudistuisi, Porvooseen kulkisi joko kaksi ratalinjaa tai haarautuisi radalta.
tallennettu
Matti Melamies
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 10


« Vastaus #1 : Huhtikuu 06, 2019, 00:09:28 »

Entäpä jos myöhemmin tehdään radat Lahdesta Jyväskylään ja Mikkeliin? Oikoradan hiljeneminen olisi väliaikaista.
tallennettu
Tapio Arvola
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 28


« Vastaus #2 : Huhtikuu 09, 2019, 22:00:56 »

Mitenkähän eri oikoratasuunnitelmissa on kaavailtu matkustajien riittävän kannattavaan liikennöintiin uusilla ja nykyisillä radoilla? Esimerkiksi oikorata Jyväskylään. Nykyisellään Jyväskylän junia kansoittavat mm. Helsingistä Tampereelle menijät, sekä Turusta ja Tampereelta Jyväskylään matkaavat. Kumpikaan ryhmä ei kulkisi oikojunalla ja vastaavasti helsinkiläiset puuttuisivat Tampere-Jyväskylä -osuudelta. Onkohan uutta matkustajakuntaa saatavissa henkilöautoista tai lentokoneista vaikuttavia määriä?
tallennettu
Matti Melamies
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 10


« Vastaus #3 : Huhtikuu 09, 2019, 23:10:29 »

Lahti-Jyväskylä-radalla kulkisi jokunen tavarajunakin eikä tarvisi rakentaa Orivesi-Jämsä kaksoisraidetta. (Ei ehkä tarvisi muutenkaan)
Tämän tiistain ESS kirjoittaa pääkirjoituksessaan otsikolla "Itärataa on nyt helppo vastustaa" sen jättävän vain hitaammat paikallisjunat Lahden oikoradalle. Oikoradan hitaammilla junilla ei montaa pysähdystä ole, joten jos näin kävisi, voitaisiin asia kompensoida ottamalla käyttöön 200 km/h kulkeva kalusto Lahden oikoradan "hitaampiin paikallisjuniin". Nykyisin noissa junissa käytettävä kalusto on joka tapauksessa paalissa tai muissa tehtävissä kun mahdollinen Itärata valmistuu. Toisaalta Lahden oikoradalle voi tulla Hennan lisäksi uusia pysähdyspaikkoja. Saman lehden mielipidesivulla hollolalainen Harri Mäkelä ehdottaa paikaillisjunaseisakkeen palauttamista joko Tikkakalliolle tai Okeroisiin ja samalla Tikkakallion seisakkeen toteutuessa sen nimeämistä Hollolan seisakkeeksi.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Itärata Porvoosta Kouvolaan nopeuttaisi matkaa Itä-Suomeen vain vähän – selvitys  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina