Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Vectron-sähköveturit käyttöön VR:n matkustajaliikenteessä  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Heikki Piirainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 265


« : Kesäkuu 03, 2019, 11:53:04 »

”Vectron-sähköveturit aloittavat matkustajaliikenteessä Oulu-Rovaniemi-välillä 3.6.2019. Viranomaisluvan mukaisesti vetureita ajetaan aluksi kolmen viikon kokeilujakson ajan, jonka jälkeen VR arvioi yhdessä liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa liikennöinnin jatkoa.”

VR Groupin tiedote
tallennettu
Veli-Matti Laitinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 127


« Vastaus #1 : Kesäkuu 03, 2019, 15:07:25 »

https://juliadata.fi/live/train?n=413
IC 413:sta vetää kaksi Sr3:sta.
tallennettu
Mikko Nyman
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 977


« Vastaus #2 : Kesäkuu 03, 2019, 17:31:48 »

Hieman ironista, mutta muutaman päivän tarkkuudella 1,5 vuotta sitten VR uutisoi näin:

--

Vectron-veturi matkustajaliikenteeseen

Tiedote. Julkaistu: 07.12.2017, 12:58
VR Group

VR Groupin uusin sähköveturi Vectron on aloittanut matkustajaliikenteessä. Sr3-sähköveturin voi nähdä jatkossa vetämässä myös pääradalla Helsinki−Oulu-välin matkustajajunia.

Vectron on VR Groupin tehokkain veturi. Sen huippunopeus on 200 km/h ja veturi on yhteensopiva VR Groupin nykykaluston kanssa. Energiapihi työjuhta on ollut jo kesän alusta lähtien tavaraliikenteen käytössä ja kahdella dieselmoottorilla varustettu sähköveturi on toiminut tavaraliikenteessä hyvin.

VR Group on tilannut 80 Vectron-sähköveturia Siemensiltä. Kymmenen ensimmäistä on saapunut Suomeen vuonna 2017. Kaikki veturit toimitetaan vuoteen 2026 mennessä.

− Olemme iloisia, että Vectroneita on jo kaupallisessa liikenteessä ja liikenteen laajentaminen matkustajaliikenteen juniin sujuu suunnitelmien mukaisesti. Lisää vetureita tulee myös ensi vuonna ja 70 veturin sarjavalmistus alkaa ensi kesänä, VR Groupin liikennejohtaja Petri Auno toteaa.

Vectron eli Sr3-sähköveturi mahdollistaa tehokkaan junaliikenteen Suomen haastavissa olosuhteissa. Se on suunniteltu myös Suomen talviolosuhteille, sillä veturi kestää 40 asteen pakkasen, keulan rakennetta on vahvistettu ja ilmanottoaukot on siirretty katolle. Laajalla testiohjelmalla on varmistettu sähköveturin toimivuus pohjoisen vaativissa olosuhteissa.

− Vuonna 2017 Vectronin Suomeen räätälöityjä ominaisuuksia on testattu käytännössä. Kaikki on sujunut suunnitellusti, eikä yllätyksiä ole tullut. Toivottavasti tulee kunnon talvi, jolloin Vectronin talviominaisuuksia päästään vielä testaamaan todellisissa olosuhteissa, divisioonan johtaja Juha Lehtonen Siemens Osakeyhtiöstä sanoo.

Veturihankinta on osa merkittävää VR Groupin kalustoinvestointien sarjaa. VR Group on hankkinut parin vuosikymmenen aikana uutta kalustoa noin miljardilla eurolla. Vectronin osuus tästä on yli 300 miljoonaa euroa. Kyseessä on myös yksi viime vuosien suurimmista veturikaupoista Euroopassa.


--

Tiedote löytyy myös tuolta:
https://www.epressi.com/tiedotteet/matkailu/vectron-veturi-matkustajaliikenteeseen.html
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: Vectron-sähköveturit käyttöön VR:n matkustajaliikenteessä  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina