Rautatiet ja harrastus  |  Ulkomaat  |  Aihe: Achensee museorautatie Itävallassa on konkurssiuhan alla.  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 30


« : Huhtikuu 17, 2020, 16:15:32 »

Achenseebahn, Jenbachin ja Achenseen välillä toimiva höyryllä operoiva 1000mm raideleveydellä toimiva ja Riggenbach järjestelmää käyttäva museorautatie on konkurssiuhan alainen.Pelastusyritykset johon palkattiin osaavia alan ammattilaisia kariutuivat ja kuntien rahoitus evättiin.Maaliskuussa tuli tieto että kunta ei jatka rahoitusta.
Viime vuonna rautatie on jo toiminut vähennettyjen ajovuorojen puitteissa,Tilannetta ei ole helpottanut se että sinne Sveitsistä ostettiin joukko kapearaiteisia moottorivaunuja jotka nyt seisovat käyttämättöminä.
Vuonna 2019 radan liikevaihto oli 1,5 miljoonaa Euroa ja alijäämää syntyi 250.000 Euroa, radan muut taloudelli8set velvotteet ovat n. 1,4 Euron luokkaa.Tällä hetkellä rautatiellä ei ole tarpeeksi likvidiä varallisuutta selvitäkseen velvoitteistaan.
Tilanne on tällä hetkellä avoin ja hyvin vakava mutta  toivoa pitää että rahoitustilanne selkenee ja myös ymmärtämystä riittää tämän historiallisesti arvokkaan ja ainutlaatuisen  museorautatien säilyttämiseen.
Lähteet .Tiroler Zeitung ja Modelleisenbahner 5/20

tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 30


« Vastaus #1 : Huhtikuu 20, 2020, 01:54:17 »

Viimeinen hyvä  tieto on se että Tirolin maakunta haluaa nyt kuitenkin investoida rataan 3,4 miljoonaa_Euroa, asia vaati kuitenkin vielä Tirolin maakuntahallinnon hyväksynnän.
Radan suuri merkitys alueen turisminkin kannalta nähdään ja se että selvitystilaan ajautuminen aiheuttaisi mittavia ongelmia sekä liikennelupien menetyksiä.Lähde:Tiroler Tageszeitung
tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 30


« Vastaus #2 : Huhtikuu 23, 2020, 23:39:47 »

Achensee rautatie  tiedottaa viimeisen tiedotteen mukaan että tämän vuoden siis 2020 rautatieliikenne  sesonki, jonka oli tarkoitus alkaa 1.5.20,.museorautatieilikekenne  on  peruutettu kokonaisuudessaan.
Siitä, että voidaanko 2021 sesonki aloittaa aikanaan,tulee yhtiö jatkossa tiedottamaan.Lähde:Achensee Bahn.
tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 30


« Vastaus #3 : Syyskuu 16, 2020, 15:36:20 »

Viimeisen tiedon mukaan Achensee rautatie on myytävänä. Tirolin maakunta on vetäytynyt aiemmista radan rahoitushankkeeseen liittyvistä lupauksista. Täten myös kevään 2021 mureorautatie toiminta on uhattuna.
Koko rautatien arvoksi määritellään n.2,23 miljoonaa Euroa. Kokonaisuuteen kuuluvat yhtiön lisäksi,maaomistus,konepajat ja liikkuva kalusto kokonaisuudessaan.
 Selvyyttä asiaan odotellaan syksyn mittaan.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Rautatiet ja harrastus  |  Ulkomaat  |  Aihe: Achensee museorautatie Itävallassa on konkurssiuhan alla.  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina