Resiina  |  Resiina-lehti  |  Aihe: Kansikuva 2-2010  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kimmo Pyrhönen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 85


« : Maaliskuu 31, 2010, 12:14:15 »

Ideoita kansikuvan suhteen on virinnyt niin, että ajattelin avoimen kyselyn olevan oiva tapa saada seuraavaan lehteen kansi. Kuvan tulisi olla pystykuva, tarkka, laadukas. Aiheena vaikkapa tällä kertaa "elämää rautatien äärellä", siis kuvassa myös ihmisiä. Kevyt näytekuva tai max kaksi voi lähettää osoitteeseeni etunimi.sukunimi@luukku.com. Kuvan on oltava aiemmin julkaisematon. "Voittajalta" pyydän sitten ison kuvan myöhemmin.
tallennettu
Kimmo Pyrhönen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 85


« Vastaus #1 : Huhtikuu 14, 2010, 11:34:16 »

Eilen oli toimituskunnan kokous, joka teki valinnan. Osanotto tähän oli melkoisen laimeaa, tosin en tullut huomanneeksi laittaa takarajapäivää.  Epävarma Ehdotuksia voi kuitenkin tulevaisuudessakin toimittaa spontaanisti niin kanteen, juttuihin kuin Tasoristeys-palstallekin.
tallennettu
Jape Ruotsalainen
Ylläpito
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 309


« Vastaus #2 : Huhtikuu 17, 2010, 13:43:03 »

Meni hieman varkain tämä asia ohitse. Kenties se takarajapäivä olisi ollut hyvä laittaa niin varmasti useampi olisi tarttunut asiaan. Idea, että pyydetään lukijoita ottamaan kansi jollakin tietyllä teemalla, oli hyvä! Pistä joskus uusi "kisa" pystyyn. Ja vähän pidempi aika ottaa kuvia + se takarajapäivä. Iskee silmää
tallennettu
Tuukka Ryyppö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2656


« Vastaus #3 : Huhtikuu 17, 2010, 15:40:04 »

Idea kuulostaa minunkin korviini erinomaiselta.

Itse tuskin Resiinaan kansikuvaa päädyn ikinä lähettämään, koska kotini ympäristössä on (käytännössä) mahdotonta kuvata suomalaista rautatiemaisemaa tai -kalustoa.

Ideassa, että ehdotuksia voi lähettää spontaanisti, ihmetyttää minua, että mistä kuvaaja voi spontaanisti tietää, minkälaista teemaa kanteen kullakin kerralla halutaan?
Onko kyse siitä, että hyvän kuvan osuessa kohdalle ei teema ole niin tärkeä asia?

Olisi hienoa, jos kulloinenkin toivottava kansiteema ilmoitettaisiin aina mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tällaiset spontaanit kuvanlähetykset mahdollistuisivat.

Mutta onko Resiinan toimitus sitä mieltä, että olisi toivottavaa lähettää kuvia teemasta riippumatta?
tallennettu

Matkustaminen on kallista. Paitsi jos päättää olla maksamatta majoituksesta. Jee!
Jari Kuusinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 313


« Vastaus #4 : Huhtikuu 17, 2010, 18:27:30 »

Kyllä jokainen kuvaamiseen erikoistunut harrastaja varmaan osaa jo tässä vaiheessa arvata, mitä tai missä pitää kuvata jos mielii saada kuvansa Resiina 3/2010:n kanteen..! (Ellei sitten kyseinen teema esiinny jo kakkos-Resiinan kannessa)  Virnistää Resiinan kansikuvissa pyrittänee mahdollisuuksien mukaan ajankohtaisiin "teemoihin", mutta tarvittaessa turvaudutaan myös arkistojen aarteisiin mikäli riittävän laadukasta kuvaa sen hetken rautatiehistoriallisesti kuumasta kalustosta ei ole, tai päättyneellä kvartaalilla ei ole mitään ainutlaatuista tapahtunut?
tallennettu

Kimmo Pyrhönen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 85


« Vastaus #5 : Huhtikuu 29, 2010, 14:18:01 »

Jari kirjoittaa tuossa edellä hyvin asian ytimeen. Kansikuvan valinta on usein päätoimittajan vastuulla. Joskus kuva löytyy esimerkiksi Tasoristeys-palstalle toimitettavien kuvien joukosta, joskus joku esittää jotakin ajankohtaiseen viittaavaa. Pääsääntöisesti kuvien tulisi nykyformaatissa olla pystykuvia tai sellaisia, että kuvan olennainen aiheala saadaan täyttämään kansi. Välillä julkaistaan vanhoja kuvia ja monesti tilanne on se, että näen jossakin hyvän kuvan ja pyydän sen kanteen.

Kansikuvan konteksteja voi kehittää vaikka kuinka paljon aina rataosien ja kaluston niin-ja-niin-monta-vuotta -teemalla, jokainen voi näitä miettiä ja ehdottaa kuvaa. On aina mukavaa, jos "uusia" kuvaajia pääsee esittelemään kameratyönsä jälkiä lehden sivuille.
tallennettu
Jari Kuusinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 313


« Vastaus #6 : Toukokuu 29, 2010, 19:46:00 »

Resiina 2/2010 kansikuvan The Teema on nyt paljastettu: http://www.resiinalehti.fi/ 
tallennettu

Jimi Lappalainen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2081


« Vastaus #7 : Toukokuu 29, 2010, 20:10:48 »

Vau!  Iskee silmää
tallennettu

Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Resiina  |  Resiina-lehti  |  Aihe: Kansikuva 2-2010  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina