Resiina  |  Resiinan nettisivusto  |  Aihe: Kuvan tunnistetietojen muokkaaminen ylläpidon toimesta  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Antti Tapani Häkkinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 439


« : Huhtikuu 30, 2018, 09:38:26 »

Nyt on kyllä pakko sanoa, että ylläpito menee mielestäni liian pitkälle. Aiemminkin on kuvistani poistettu mm. tietoja junasta, joka näkyy kuvan taka-alalla. Nyt sitten kuvasta, joka esittää päivystäjää vaihtotöissä, oli poistettu tunniste vaihtotyö, sekä KAIKKIEN tavaravaunujen tyypit. Eikä siinä vielä kaikki - tämä koski useampaa kuin yhtä kuvaa. Lisäksi muitakin mielestäni tärkeitä tietoja on poistettu - muummoassa eräästä tavarajunasta "olellisia tietoja" olivat vain kaksi ensimmäistä vaunua - lähes koko juna näkyi kuvassa ja ainakin ensimmäiset 8 vaunua olivat selkeästi tunnistettavissa.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 30, 2018, 11:49:36 kirjoittanut Antti Tapani Häkkinen » tallennettu

Nyt on kyllä pakko käydä Radanvarressa -  https://radanvarsi.wordpress.com/
Simo Toikkanen
Ylläpito
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 88


« Vastaus #1 : Huhtikuu 30, 2018, 11:07:11 »

Ylläpito muokkaa kuvien tunnisteita usein järkevämmiksi. Tunnisteiden tarkoituksenahan on esim. vaunujen yhteydessä helpottaa kuvien etsimistä niin, että saadaan järkeviä tuloksia sivuston yli 120 000 kuvan joukosta: kohde on kuvassa hyvin näkyvissä ja helposti tunnistettavissa.

Tunnisteisiin ei ole yleensä järkevää merkitä vaunua, josta näkyy vain väriläiskä, yksittäinen detalji tai vaunu on muuten taka-alalla. Tähän pyritään kuvan lataussivullakin olevassa ohjetekstissä, jonka mukaan tunnisteisiin tulee lisätä vain kuvassa selkeästi näkyviä asioita. Esim. junien kokoonpanotiedot tulee ilmoittaa kuvatekstissä, ei tunnisteissa.

Tunnisteita muokatessa pyrin siihen, että tunnisteilla hakiessa saataisiin oikeasti hyödyllisiä tuloksia – ratapihan laidalla kaukaisuudessa oleva vaunu ei paljoa hakijaa hyödytä. En tietenkään tiedä kaikkia tarkoitusperiä sivuston tunnistehaun käytölle. Yksi hankaluus on toki eri kokoiset näytöt ja muut katselulaitteet: kännykän näytöllä jokin kuva voi vaikuttaa täysin hyödyttömältä ja isolta tietokoneen ruudulta katsellessa taas todella yksityiskohtaiselta.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa (http://vaunut.org/kuvat/?u=3468&d=28.04.2018) kuvissa oli merkittynä paljon sellaisia vaunutyyppejä, joita ei kuvista kunnolla erottanut. Muutin tunnisteita sellaisiksi, että sivuston haun kannalta kuvissa olisi merkittynä jotakin oleellista. Esim. kuvassa http://vaunut.org/kuva/126102 suurin osa kalustosta on niin pienikokoista, että tunnisteet ovat suurelta osin tarpeettomia.
tallennettu
Antti Tapani Häkkinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 439


« Vastaus #2 : Huhtikuu 30, 2018, 11:34:28 »

Vaihtotyö-tunnisteiden poistoa tuo ei selitä, eikä tämän kuvan: http://vaunut.org/kuva/126105 vaunuston poistoa.
tallennettu

Nyt on kyllä pakko käydä Radanvarressa -  https://radanvarsi.wordpress.com/
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Resiina  |  Resiinan nettisivusto  |  Aihe: Kuvan tunnistetietojen muokkaaminen ylläpidon toimesta  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina