Muut aiheet  |  Sivuraide  |  Aihe: Ravintolavaunun ruokahygienia herättää kysymyksiä  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« : Heinäkuu 26, 2014, 11:04:00 »

Olisikohan ravintolavaunun henkilökunnalla tai varmaankin työnantajalla skarppaamisen paikka, vai pitäisikö meidän matkustajien olla vahvempivatsaisia...? Matkustin eilen  S79 Kouvolasta pohjoiseen. Menimme tyttäreni kanssa ravintolavaunuun junan lähdettyä Mikkelistä, limpparia ostamaan. Pikkuköökissä ahersi  chef, kooten jotain voileipäannosta. Hän otti jääkaapista valmista salaattiainesta ja jakeli sitä parille lautasill paljain käsin, ei siis käytössä ollut mitään kertakäyttökäsineitä tms. Tulipa sitten rahastamaan meiltä limppariostokset ja meni sitten jatkamaan annoksen tekoa. Ei käsineitä, ei käsienpesua missään vaiheessa. Hellepäivänä -vaikkakin pendon ilmastointi toimi- ei anna oikein vakuuttavaa kuvaa tarjoilun laadusta.
tallennettu
Tuukka Ryyppö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2675


« Vastaus #1 : Heinäkuu 26, 2014, 16:45:41 »

Saitko siis vatsapöpön?
tallennettu

Matkustaminen on kallista. Paitsi jos päättää olla maksamatta majoituksesta. Jee!
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #2 : Heinäkuu 26, 2014, 17:00:52 »

Saitko siis vatsapöpön?
EN enkä aio saadakaan. mites itse?
tallennettu
Miro Salo
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 84


« Vastaus #3 : Heinäkuu 26, 2014, 17:37:00 »

Mikähän mahtaa olla ravintolavaunuhenkilökunnan työnantajan Avecran ohjeistus käsihygieniasta? Kai olet ottanut heihin yhteyttä asian tiimoilta?

tallennettu

"Toimijoiden pieni määrä mahdollistaa sen sijaan vielä kovemman kilpailun, joten kuluttajan näkökulmasta tämä on etu"
Tuukka Ryyppö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2675


« Vastaus #4 : Heinäkuu 26, 2014, 18:46:05 »

Saitko siis vatsapöpön?
EN enkä aio saadakaan. mites itse?


Ei ainakaan mediassa ole näkynyt ikinä (no, ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, jonka ajalta mulla olisi mahiksia tällaista muistaa) juttua siitä, että ravintolavaunusta olisi saatu ruokamyrkytyksiä, vaikka ravintoloiden aiheuttamista ruokamyrkytyksistä yleensä kyllä tavataan tässä maassa uutisoida aika laajasti. Eli, luonnollisestikaan en, koska en kuulu ihmisryhmään "ei kukaan". Eikä tuollaisesta ole kuulunut myöskään muista maista, joissa hygienia kuitenkin on usein huomattavasti heikommalla tasolla kuin Suomessa.

Mietin, että olisiko tässä sitten kyse tapauksesta, jossa joku (eli sinä tai lapsesi) todella olisi sairastunut vatsatautiin ravintolavaunukäynnin takia, koska se olisi ollut aikamoinen (ikävä) uutinen. Mutta eipä näemmä onneksi ollut Hymyilee

Suomessa on jo nyt ongelmana, että hygieniaksi tulkitaan sellaistakin, joka on vain sattumanvaraisten sääntöjen orjallista noudattamista vailla todellista yhteyttä hygieniaan. Siitä seuraa allergioiden lisäksi myös se, että meidän maassamme esim. tiloilta ei voi ostaa suoraan monia tuotteita, joita muissa maissa voi ja että bistrotyyppinen ravintolatarjonta on Suomessa lähes olematonta, mikä osaltaan ohjaa ihmisiä valmisruokien kuluttajiksi silloin, kun heillä ei ole aikaa omaan ruuanlaittoon. Valmisruokien mättämisestä taas on seurauksena heikentynyt ravintoaineiden saanti ja taas vielä lisää allergioita – jotka taas rajoittavat syötävien ruoka-aineiden kirjoa ja siten heikentävät saatavien ravintoaineiden monipuolisuutta, mikä vähäisissä määrin heikentää allergikon terveyttä.

Se, että tuijotetaan bakteerikammoisena tällaisiin asioihin, joista ei oikeasti ole ollut ikinä mitään ongelmaa, eikä tiettävästi tule olemaankaan, on ikävä juttu, koska se johtaa ihmisten terveydentilan heikkenemiseen ja kansanterveyden heikentyessä myös vaikuttaa ihan kansatalouden hyvinvointiin. Sen lisäksi, että on ikävää, ettei kadulla kuljeksiessaan voi napata halvalla jotain pientä kivaa purtavaa niin kuin muualla tällä manteroisellamme.

On tärkeää hyväksyä tietyissä tilanteissa pieni riskinotto, koska se voi tietyissä tilanteissa vähentää saman asian riskiä toisaalla. Eli ei kannata laskea ruokamyrkytyksen riskiä kolmesta promillen sadasosasta kahteen promillen sadasosaan, jos tuohon vaaditun toimenpiteen oheisvaikutukset samalla heikentävät ihmisten immuunivastetta vaikkapa neljällä promillen kymmenyksellä.
On olemassa taso, joka on riittävän hyvä ja nähdäkseni se on Suomessa saavutettu ja ylitettykin jo kauan sitten. Vähän tšillimmin kun otetaan, niin saadaan onnellisempi ja terveempi yhteiskunta.
tallennettu

Matkustaminen on kallista. Paitsi jos päättää olla maksamatta majoituksesta. Jee!
Esko Ampio
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 599


« Vastaus #5 : Heinäkuu 26, 2014, 19:03:08 »

Eihän siinä mitää ongelmaa olekaan, paitsi jos kokkipahalainen olisi juuri tullut täysistunnolta, tyyliin sormi paperin läpi...
tallennettu
Jaakko Tuominen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 160


« Vastaus #6 : Heinäkuu 26, 2014, 19:32:29 »

Tai rahan antaja tullut sieltä istunnolta.
tallennettu
Petri P. Pentikäinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 737


« Vastaus #7 : Heinäkuu 26, 2014, 21:30:32 »

Tuukan lausuma on erittäin totta. Siihen voi vielä lisätä, että hygieniasääntöjen jatkuva kiristäminen on ruokateollisuuden suurten toimijoiden intressi, ja sitä lobbaamalla pelataan pieniä toimijoita pois.
tallennettu

Rinnakkaisohjelma - olohuone järjestelmäharrastuksen ystäville https://www.youtube.com/user/rinnakkaisohjelma/videos
Olli Aalto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 253


« Vastaus #8 : Heinäkuu 27, 2014, 00:16:29 »

Kyllä kädet tulisi tuollaisessa tilanteessa ehdottomasti pestä. Jo WC-tilojen käyttö elintarviketeollisuudessa on kielletty muilta kuin elintarvikkeiden kanssa tekemisissä olevilta (ts. tiukasti tulkiten ravintolavaunun WC:tä saa käyttää vain emännät/isännät), ja hana tulee sulkea käsipyyhepaperilla ellei se ole kosketusvapaa jne. Siten myös rahat ovat erittäin tehokas taudinaiheuttajien levittäjä, joten mielestäni tuossa tilanteessa on menetelty välinpitämättömästi.
tallennettu
Toni Lassila
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 288


« Vastaus #9 : Heinäkuu 27, 2014, 00:43:47 »

Missä kohtaa se WC on ravintolavaunuissa? ERd:ssä ja Rx:ssä siinä eteisessä, mutta miten muissa? Rk(t)-vaunuissa ei näy WC-merkkiä missään.
tallennettu

Lisää kuviani löydät osoitteesta: https://www.flickr.com/photos/134028344@N03
Mikko Mäntymäki
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 430


« Vastaus #10 : Heinäkuu 27, 2014, 03:00:57 »

Saitko siis vatsapöpön?
EN enkä aio saadakaan. mites itse?


Ei ainakaan mediassa ole näkynyt ikinä (no, ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, jonka ajalta mulla olisi mahiksia tällaista muistaa) juttua siitä, että ravintolavaunusta olisi saatu ruokamyrkytyksiä, vaikka ravintoloiden aiheuttamista ruokamyrkytyksistä yleensä kyllä tavataan tässä maassa uutisoida aika laajasti. Eli, luonnollisestikaan en, koska en kuulu ihmisryhmään "ei kukaan". Eikä tuollaisesta ole kuulunut myöskään muista maista, joissa hygienia kuitenkin on usein huomattavasti heikommalla tasolla kuin Suomessa.

Mietin, että olisiko tässä sitten kyse tapauksesta, jossa joku (eli sinä tai lapsesi) todella olisi sairastunut vatsatautiin ravintolavaunukäynnin takia, koska se olisi ollut aikamoinen (ikävä) uutinen. Mutta eipä näemmä onneksi ollut Hymyilee

Suomessa on jo nyt ongelmana, että hygieniaksi tulkitaan sellaistakin, joka on vain sattumanvaraisten sääntöjen orjallista noudattamista vailla todellista yhteyttä hygieniaan. Siitä seuraa allergioiden lisäksi myös se, että meidän maassamme esim. tiloilta ei voi ostaa suoraan monia tuotteita, joita muissa maissa voi ja että bistrotyyppinen ravintolatarjonta on Suomessa lähes olematonta, mikä osaltaan ohjaa ihmisiä valmisruokien kuluttajiksi silloin, kun heillä ei ole aikaa omaan ruuanlaittoon. Valmisruokien mättämisestä taas on seurauksena heikentynyt ravintoaineiden saanti ja taas vielä lisää allergioita – jotka taas rajoittavat syötävien ruoka-aineiden kirjoa ja siten heikentävät saatavien ravintoaineiden monipuolisuutta, mikä vähäisissä määrin heikentää allergikon terveyttä.

Se, että tuijotetaan bakteerikammoisena tällaisiin asioihin, joista ei oikeasti ole ollut ikinä mitään ongelmaa, eikä tiettävästi tule olemaankaan, on ikävä juttu, koska se johtaa ihmisten terveydentilan heikkenemiseen ja kansanterveyden heikentyessä myös vaikuttaa ihan kansatalouden hyvinvointiin. Sen lisäksi, että on ikävää, ettei kadulla kuljeksiessaan voi napata halvalla jotain pientä kivaa purtavaa niin kuin muualla tällä manteroisellamme.

On tärkeää hyväksyä tietyissä tilanteissa pieni riskinotto, koska se voi tietyissä tilanteissa vähentää saman asian riskiä toisaalla. Eli ei kannata laskea ruokamyrkytyksen riskiä kolmesta promillen sadasosasta kahteen promillen sadasosaan, jos tuohon vaaditun toimenpiteen oheisvaikutukset samalla heikentävät ihmisten immuunivastetta vaikkapa neljällä promillen kymmenyksellä.
On olemassa taso, joka on riittävän hyvä ja nähdäkseni se on Suomessa saavutettu ja ylitettykin jo kauan sitten. Vähän tšillimmin kun otetaan, niin saadaan onnellisempi ja terveempi yhteiskunta.

Liika puhtaus lisää vain allergioita. Jos tarvitsen 2-6dl maitoa en viitsi lähteä ajamaan 20km koska 500m päässä on maitotila, raakamaitoa on juotu iät ja ajat. Kutunjuustoa ostan paikalliselta kuttutilalta, naapuri laittaa kerran vuodessa sian lihoiksi, peuran/hirvenlihaa tulee syötyä paalitalkoissa ja "rääppiäisissä". Maaseudulla on kahdenlaistavaluuttaa raha ja työ vastapalvelusta vastaan jota jotkut kateelliset yrittävät kitkeä mukamas "harmaanataloutena".
tallennettu
[Tunnus poistettu]
Vieras
« Vastaus #11 : Heinäkuu 27, 2014, 03:19:40 »

Kannattaiskohan palautetta laittaa? Täällä ruikuttaminen ei auta mitään. Vinkki: http://www.avecra.fi/palaute/

Missä kohtaa se WC on ravintolavaunuissa? ERd:ssä ja Rx:ssä siinä eteisessä, mutta miten muissa? Rk(t)-vaunuissa ei näy WC-merkkiä missään.

On niissä, mutten kerro missä.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2014, 05:51:14 kirjoittanut Ziggy Hulden » tallennettu
Topi Lajunen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2567


« Vastaus #12 : Heinäkuu 27, 2014, 04:33:44 »

Kaikki junan WC:t eivät ole tarkoitettu matkustajien käyttöön, joten niiden sijaintia ei kannattane julkisella foorumilla julistaa. Hymyilee

Mitä tulee hygieniaan - kannattaa antaa muksujen syödä lattialta, ovat kovasti terveempiä sitten aikuisena.
tallennettu
[Tunnus poistettu]
Vieras
« Vastaus #13 : Heinäkuu 27, 2014, 05:53:38 »

Kaikki junan WC:t eivät ole tarkoitettu matkustajien käyttöön, joten niiden sijaintia ei kannattane julkisella foorumilla julistaa. Hymyilee

Mitä tulee hygieniaan - kannattaa antaa muksujen syödä lattialta, ovat kovasti terveempiä sitten aikuisena.

Noh muokattu vähän, vastaa kuitenkin samalla Tonin kysymykseen  Iskee silmää Ja vaikka sijainnin kertoisinkin, niin ei sitä Toni tai muut kuin henkilökunta pystyis käyttää.
tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #14 : Heinäkuu 27, 2014, 05:55:32 »

Kannattaiskohan palautetta laittaa? Täällä ruikuttaminen ei auta mitään. Vinkki: http://www.avecra.fi/palaute/

Kuulepas, palaute on lähetetty ja halusin vain kuulla jatkoa varten, onko juna-aktiiveilla asiasta kokemuksia. Minä kuulun ns teräsvatsaosastoon eli en näistä hätkähdä. Mutta Mr Stardust: en halua, että kukaan -aikuinen tai varsinkaan mukavalla matkalla oleva lapsi- sairastuu jonkun laiminlyönnin vuoksi. Sitä paitsi Suomessa on tiukat normit elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyen, esim hygieniapassivaatimukset jne. Nämä säännökset ovat kaikille toimijoille. Jos niitä pitää liian tiukkoina, asia pitää ottaa esille säädösten laatijoiden kanssa.

//Lainaus korjattu
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2014, 10:25:06 kirjoittanut Teemu Peltonen » tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #15 : Heinäkuu 27, 2014, 06:02:59 »

Mikähän mahtaa olla ravintolavaunuhenkilökunnan työnantajan Avecran ohjeistus käsihygieniasta? Kai olet ottanut heihin yhteyttä asian tiimoilta?


Odottelen heidän vastaustaan, halusin vain tässä vaiheessa kuulla kokemuksia muilta junien aktiivikäyttäjiltä!

//Lainaus korjattu
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2014, 10:24:52 kirjoittanut Teemu Peltonen » tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #16 : Heinäkuu 27, 2014, 06:07:33 »

Saitko siis vatsapöpön?
EN enkä aio saadakaan. mites itse?


Ei ainakaan mediassa ole näkynyt ikinä (no, ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, jonka ajalta mulla olisi mahiksia tällaista muistaa) juttua siitä, että ravintolavaunusta olisi saatu ruokamyrkytyksiä, vaikka ravintoloiden aiheuttamista ruokamyrkytyksistä yleensä kyllä tavataan tässä maassa uutisoida aika laajasti. Eli, luonnollisestikaan en, koska en kuulu ihmisryhmään "ei kukaan". Eikä tuollaisesta ole kuulunut myöskään muista maista, joissa hygienia kuitenkin on usein huomattavasti heikommalla tasolla kuin Suomessa.

Mietin, että olisiko tässä sitten kyse tapauksesta, jossa joku (eli sinä tai lapsesi) todella olisi sairastunut vatsatautiin ravintolavaunukäynnin takia, koska se olisi ollut aikamoinen (ikävä) uutinen. Mutta eipä näemmä onneksi ollut Hymyilee

Suomessa on jo nyt ongelmana, että hygieniaksi tulkitaan sellaistakin, joka on vain sattumanvaraisten sääntöjen orjallista noudattamista vailla todellista yhteyttä hygieniaan. Siitä seuraa allergioiden lisäksi myös se, että meidän maassamme esim. tiloilta ei voi ostaa suoraan monia tuotteita, joita muissa maissa voi ja että bistrotyyppinen ravintolatarjonta on Suomessa lähes olematonta, mikä osaltaan ohjaa ihmisiä valmisruokien kuluttajiksi silloin, kun heillä ei ole aikaa omaan ruuanlaittoon. Valmisruokien mättämisestä taas on seurauksena heikentynyt ravintoaineiden saanti ja taas vielä lisää allergioita – jotka taas rajoittavat syötävien ruoka-aineiden kirjoa ja siten heikentävät saatavien ravintoaineiden monipuolisuutta, mikä vähäisissä määrin heikentää allergikon terveyttä.

Se, että tuijotetaan bakteerikammoisena tällaisiin asioihin, joista ei oikeasti ole ollut ikinä mitään ongelmaa, eikä tiettävästi tule olemaankaan, on ikävä juttu, koska se johtaa ihmisten terveydentilan heikkenemiseen ja kansanterveyden heikentyessä myös vaikuttaa ihan kansatalouden hyvinvointiin. Sen lisäksi, että on ikävää, ettei kadulla kuljeksiessaan voi napata halvalla jotain pientä kivaa purtavaa niin kuin muualla tällä manteroisellamme.

On tärkeää hyväksyä tietyissä tilanteissa pieni riskinotto, koska se voi tietyissä tilanteissa vähentää saman asian riskiä toisaalla. Eli ei kannata laskea ruokamyrkytyksen riskiä kolmesta promillen sadasosasta kahteen promillen sadasosaan, jos tuohon vaaditun toimenpiteen oheisvaikutukset samalla heikentävät ihmisten immuunivastetta vaikkapa neljällä promillen kymmenyksellä.
On olemassa taso, joka on riittävän hyvä ja nähdäkseni se on Suomessa saavutettu ja ylitettykin jo kauan sitten. Vähän tšillimmin kun otetaan, niin saadaan onnellisempi ja terveempi yhteiskunta.

Tuskin kukaan haluaa riskinottoa ruoan puhtauden suhteen, vai haluatko sinä??? En minä enkä usko kenenkään vanhemman haluavan riskeerata omaa ja lasten mukavaa matkaa. Ja nämä hygienia-asiat ovat säädöksissä määrätty.
tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #17 : Heinäkuu 27, 2014, 06:37:15 »

Saitko siis vatsapöpön?
EN enkä aio saadakaan. mites itse?


Ei ainakaan mediassa ole näkynyt ikinä (no, ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, jonka ajalta mulla olisi mahiksia tällaista muistaa) juttua siitä, että ravintolavaunusta olisi saatu ruokamyrkytyksiä, vaikka ravintoloiden aiheuttamista ruokamyrkytyksistä yleensä kyllä tavataan tässä maassa uutisoida aika laajasti. Eli, luonnollisestikaan en, koska en kuulu ihmisryhmään "ei kukaan". Eikä tuollaisesta ole kuulunut myöskään muista maista, joissa hygienia kuitenkin on usein huomattavasti heikommalla tasolla kuin Suomessa.

Mietin, että olisiko tässä sitten kyse tapauksesta, jossa joku (eli sinä tai lapsesi) todella olisi sairastunut vatsatautiin ravintolavaunukäynnin takia, koska se olisi ollut aikamoinen (ikävä) uutinen. Mutta eipä näemmä onneksi ollut Hymyilee

Suomessa on jo nyt ongelmana, että hygieniaksi tulkitaan sellaistakin, joka on vain sattumanvaraisten sääntöjen orjallista noudattamista vailla todellista yhteyttä hygieniaan. Siitä seuraa allergioiden lisäksi myös se, että meidän maassamme esim. tiloilta ei voi ostaa suoraan monia tuotteita, joita muissa maissa voi ja että bistrotyyppinen ravintolatarjonta on Suomessa lähes olematonta, mikä osaltaan ohjaa ihmisiä valmisruokien kuluttajiksi silloin, kun heillä ei ole aikaa omaan ruuanlaittoon. Valmisruokien mättämisestä taas on seurauksena heikentynyt ravintoaineiden saanti ja taas vielä lisää allergioita – jotka taas rajoittavat syötävien ruoka-aineiden kirjoa ja siten heikentävät saatavien ravintoaineiden monipuolisuutta, mikä vähäisissä määrin heikentää allergikon terveyttä.

Se, että tuijotetaan bakteerikammoisena tällaisiin asioihin, joista ei oikeasti ole ollut ikinä mitään ongelmaa, eikä tiettävästi tule olemaankaan, on ikävä juttu, koska se johtaa ihmisten terveydentilan heikkenemiseen ja kansanterveyden heikentyessä myös vaikuttaa ihan kansatalouden hyvinvointiin. Sen lisäksi, että on ikävää, ettei kadulla kuljeksiessaan voi napata halvalla jotain pientä kivaa purtavaa niin kuin muualla tällä manteroisellamme.

On tärkeää hyväksyä tietyissä tilanteissa pieni riskinotto, koska se voi tietyissä tilanteissa vähentää saman asian riskiä toisaalla. Eli ei kannata laskea ruokamyrkytyksen riskiä kolmesta promillen sadasosasta kahteen promillen sadasosaan, jos tuohon vaaditun toimenpiteen oheisvaikutukset samalla heikentävät ihmisten immuunivastetta vaikkapa neljällä promillen kymmenyksellä.
On olemassa taso, joka on riittävän hyvä ja nähdäkseni se on Suomessa saavutettu ja ylitettykin jo kauan sitten. Vähän tšillimmin kun otetaan, niin saadaan onnellisempi ja terveempi yhteiskunta.

Yksi kurahdus ei ylitä uutiskynnystä, mutta pilaa takuuvarmasti matkan, niin aikuisilta kuin lapsilta!
tallennettu
[Tunnus poistettu]
Vieras
« Vastaus #18 : Heinäkuu 27, 2014, 06:54:31 »

Ilpolle vinkkejä: opettele käyttämään lainauksia oikein ja opettele myös lukemaan, koska sun lukutaidoissa taitaa olla hiomisen varaa kun nimetkin menevät väärin.
tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #19 : Heinäkuu 27, 2014, 07:00:20 »

Kaikki junan WC:t eivät ole tarkoitettu matkustajien käyttöön, joten niiden sijaintia ei kannattane julkisella foorumilla julistaa. Hymyilee

Mitä tulee hygieniaan - kannattaa antaa muksujen syödä lattialta, ovat kovasti terveempiä sitten aikuisena.
Oletko kokeillut tätä omiin lapsiisi? Entä aikuiset, pitäisikö heidänkin syödä lattialta ja missä kulkee ikäraja. Tässä nyt oli kyse siitä, että tämä ruokatyöntekijä laiminlöi joko saamansa ohjeet tai sitten työnantajan ohjeet ovat ristiriidassa vallitseviin normeihin nähden. Kerron heti, kun saan heidän vastauksensa. Siihen asti ja sen jälkeen jokainen (täysivaltainen) saa syödä mistä haluaa. Minä ja alaikäiset lapseni syömme puhtailta lautasilta, vaikka emme ole bakteerikammoisia!
tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #20 : Heinäkuu 27, 2014, 07:03:16 »

Ilpolle vinkkejä: opettele käyttämään lainauksia oikein ja opettele myös lukemaan, koska sun lukutaidoissa taitaa olla hiomisen varaa kun nimetkin menevät väärin.
Lainaukset jätän tämän koneen hoidettaviksi.  Tuo nimi Mr Stardust oli vitsi, harmi että taisi mennä ohi... Vinkki: David Bowie...
tallennettu
Tuukka Ryyppö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 2675


« Vastaus #21 : Heinäkuu 27, 2014, 08:01:20 »

Tuskin kukaan haluaa riskinottoa ruoan puhtauden suhteen, vai haluatko sinä???

Voin lainata itseäni yltä:
Lainaus
On tärkeää hyväksyä tietyissä tilanteissa pieni riskinotto, koska se voi tietyissä tilanteissa vähentää saman asian riskiä toisaalla. Eli ei kannata laskea ruokamyrkytyksen riskiä kolmesta promillen sadasosasta kahteen promillen sadasosaan, jos tuohon vaaditun toimenpiteen oheisvaikutukset samalla heikentävät ihmisten immuunivastetta vaikkapa neljällä promillen kymmenyksellä.

Ja kyllä, sellainen vanhempi, joka ei anna lapsensa syödä mutaa, tekee lastaan kohtaan aika julmasti. Pitäisi ymmärtää, että oma opittu ällötyksentunne ei saisi mennä oman lapsen hyvinvoinnin edelle. Se, että joutuu näkemään ihmisen (eli tässä tapauksessa lapsensa) välillä elelevän vähän epähygienisen näköisesti on tietysti ikävää, mutta niin on sekin, että joutuu käpistelemään kakkavaippoja. Molemmat asiat ovat silti välttämättömiä, eikä lasta saa vaatia olemaan kakkaisissa vaipoissa tai viettämään elämäänsä allergioiden ja jatkuvien flunssien kourissa vain siksi, että sen vanhempaa vähän sattuu ällöttämään.
tallennettu

Matkustaminen on kallista. Paitsi jos päättää olla maksamatta majoituksesta. Jee!
Esko Ampio
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 599


« Vastaus #22 : Heinäkuu 27, 2014, 08:40:22 »

Millaista elämä onkaan, jos vastustuskyky puuttuu täysin. Elämää lasikuupan alla. Ihminen taitaa pysyä paremmin hengissä, omin avuin,  vaikka täydellisen saastan keskellä. Tämä on äärimmäistä, sitten on suhteelliset hygieniat.....Mitä merkitseekään kaikenmaailman hygieeniaa lisäävien, liat räjäyttävien tehopesuaineiden pääsy luontoon.
tallennettu
Ilpo Falin
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #23 : Heinäkuu 27, 2014, 09:54:44 »

Millaista elämä onkaan, jos vastustuskyky puuttuu täysin. Elämää lasikuupan alla. Ihminen taitaa pysyä paremmin hengissä, omin avuin,  vaikka täydellisen saastan keskellä. Tämä on äärimmäistä, sitten on suhteelliset hygieniat.....Mitä merkitseekään kaikenmaailman hygieeniaa lisäävien, liat räjäyttävien tehopesuaineiden pääsy luontoon.
No pariin kommenttiin yhteisesti: te voitte antaa lasten syödä mutaa ja mitä vain. Nyt oli kysymys siitä,noudatettiinko ravintolavaunussa Eviran ja muiden tahojen ohjeita! Jos nämä ohjeet kiristävät, ottakaa yhteyttä niiden säätäjiin!
tallennettu
Aki Leppänen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 151


« Vastaus #24 : Heinäkuu 27, 2014, 12:46:56 »

Sen jälkeen kun suoritin hygieniapassin ja kävin siihen valmentavan koulutuksen jota piti ilmeisen bakteerikammoinen opettaja (jonka mielipide oli mm. se ettei elävää kasvia saa olla ruokapöydällä, multa kun on ulosteperäistä ja sisältää mukavaa e.coli -pöpöä takuuvarmasti), olen huomannut monia pieniä virheitä useissa ravintoloissa ja kahviloissa. Yleisin on tuo että tehdään jotain ruokaa ja samoilla käsillä käydään välissä tekemässä kassatöitä. Jotkut käyttää kivasti kertakäyttöhanskojakin, mutta käyvät samoilla rukkasilla painelemassa kassakonetta ja ottamassa rahaa vastaan. Empä siitä ole suuria hätkähtänyt, menee ehkä satunnaisen ihmillisten virheiden piikkiin. Omasta mielestäni varsin pieni kämmi, ellei sitä nää tapahtuvan laajamittaisemmin ja tarkoituksella. Ravintolavaunun ahtaat tilat ja kiireet (yksi tekijä, paljon töitä välillä) edesauttaa tälläistä virhettä varmasti.

Lopputulos on kuitenkin se että vaikka se sämpylä olisi kuinka puhdas, olen sinne ravintolavaunuun kävellyt kahden vaunun matkan, kädet välillä taskussa, välillä ottanut tukea penkeistä ja kaitestaista, painanu ovinappeja, käsitellyt rahoja ja puhelinta, nojaillu tiskiin ja lopulta ravintolavanun pöytään. Käsissäni on varmaan mikrobiologiset festarit.. Kädet pessyt viimeksi vessakäynnillä.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
Muut aiheet  |  Sivuraide  |  Aihe: Ravintolavaunun ruokahygienia herättää kysymyksiä  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina