Resiina  |  JT-ilmoitukset  |  Aihe: Uusi Vorg auki!  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Jape Ruotsalainen
Ylläpito
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 311


« : Tammikuu 03, 2009, 18:25:28 »

Tervetuloa uudistuneeseen Vorgiin! Viimein se on valmis. Vielä meni tämä päivä säädellessä ja testaillessa.

Tosin heti alkuun on sanottava, ettei kunnon nettisivusto ole koskaan valmis, vaan aina löytyy lisäiltävää ja paranneltavaa, niin myös Vorgissa. Vorgia on tosiaan testailtu monelta kantilta, mutta edelleen bugeja saattaa löytyä. Niistä kannattaa ilmoitella heti palautelomakkeella ylläpidolle. Ja viat siis tosiaankin kannattaa ilmoittaa palautelomakkeella ja kehitysideat, palautteet ja muut sitten tänne keskustelufoorumille, missä niistä voidaan keskustella porukalla. Vorg on rakennettu alusta lähtien uusiksi, joten jotain voi aina ilmetä vielä useankin päivän päästä.

Uuteen Vorgiin tutustuu parhaiten selailemalla ja katselemalla. Voidaan kuitenkin heti mainita, että uutta on ainakin kuvasarjojen lisääminen ja hakuominaisuuksien parantaminen. Jotta haut toimivat mahdollisimman hyvin eikä arkisto ole vain hajanainen kasa kuvia, nyt on tärkeää, että jokainen käyttäjä käy läpi kuvansa, ja merkkaa tunnistetiedot kohdilleen. Myös kuvasarjoja voi luoda aiemmin lähetetyistä kuvista. Kaikessa tässä on urakkaa, mutta sen jälkeen Vorg palvelee entistä paremmin tarkoitustaan.

Uutta on myös se, että jatkossa Vorg keskittyy entistä enemmän rautatieaiheisiin kuviin sivuston tarkoituksen mukaisesti. Näin ollen Vorgissa ei enää julkaista piirroksia, karttoja, ratapihakaavioita ja skannattuja lehtijuttuja. Kaikki nämä ovat tärkeitä saattaa esille jatkossakin, mutta toisella tapaa. Nyt käytössä on tämä Resiina-keskustelu. Keskusteluun voi jättää viestin liitetiedostona em. tiedostoja muiden katsottavaksi. Edellyttäen toki, että tekijänoikeudet esim. lehtijuttuihin on kunnossa. Liitetiedostot poistuvat palvelimelta noin kahden kuukauden kuluessa, missä ajassa varmasti jokainen on tiedoston ehtinyt nähdä/tallettaa itselleen. Jatkossa myös käyttäjille suunnatut joulukortit on suunnattava keskusteluun liitetiedostoina. Vaunut.org on arvokas kuva-arkisto, ja viimeistään nyt on ryhdyttävä miettimään, mitä säilömme tähän arkistoon.

Lisäksi ylläpito on päättänyt, että poistolinjaa on hieman tiukennettu. Vorgin ylläpidon tarkoitus ei ole häätää ketään pois sivustolta eikä ruveta tekemään sivustosta mitään ammattilaiskuvaajien paikkaa. Toiveena ylläpidolla kuitenkin em. syistä, että jokainen miettii aina tarkkaan, mitä informatiivista kuva tarjoaa etenkin, jos kuvan laatu on tasoltaan heikko. Kännykkäkameroiden suttukuvia poistetaan jatkossa aiempaa herkemmin, jos ne eivät tarjoa, mitään informatiivista tai historiallista rautatienäkymää käyttäjille.

Poistoja voidaan tehdä jatkossa herkemmin myös entistä joustavamman moderointikäyttöliittymän ansiosta. Jatkossa mode voi poistaa kuvan pelkästään piilottamalla sen, jolloin käyttäjälle lähtee tieto piilotuksesta. Kun käyttäjä käy viikon kuluessa säätämässä kuvan kohdilleen, kuva ei poistu lopullisesti. Poisto voidaan tehdä esim puutteellisten kuvaustietojen vuoksi.

Jokaisen kannattaa nyt tarkistaa kuvatilinsä hallinnasta. Uudessa Vorgissa on otettu huomioon viime vuonna maksetut kuvakiintiöt, mutta vanhat, edellisen Vorgin aikaiset kuvakiintiöt on selkeyden vuoksi unohdettu. Asiassa on kolmen kuukauden valitusaika. Valitukset kuvamääristä ylläpidolle palautelomakkeella. Katsotaan tarvittaessa uudestaan, jos joku kokee tulleensa kohdelluksi väärin.

Sen enempää tässä vaiheessa höpöttämättä, toivotan kaikki tervetulleeksi uuteen Vaunut.orgiin!
tallennettu
Jani Tuominen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #1 : Tammikuu 03, 2009, 20:10:00 »

Jees. Foorumia tänne kaipailtukkin ja se on ehkä paras uudistus, myös uudet värit vaikuttavat sopivilta. Eiköhän tää tästä lähe käyntiin.  Iskee silmää
tallennettu
Juha Paulavuo
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 551


« Vastaus #2 : Tammikuu 04, 2009, 06:51:57 »

Olisiko mahdollista saada  Vorgin kirjautumissivulle myös vaihtoehto "pysy aina kirjautuneena"?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 04, 2009, 06:56:37 kirjoittanut Juha Paulavuo » tallennettu
Juhana Nordlund
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 227


« Vastaus #3 : Tammikuu 04, 2009, 08:42:00 »

Kiitos kaikille!

Laitoin kokeeksi yhden metrorautatiekuvan, ja kuvan lähettäminen toimi. Uskon että kaikki tulemme sinuiksi uuden portaalin kanssa.
tallennettu
Juhana Nordlund
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 227


« Vastaus #4 : Tammikuu 04, 2009, 08:58:33 »

Näköjään vielä aluksi on pientä häikkää. Joissakin tapauksissa pikkukuvien kuvatekstiksi tulee käyttäjän järjestysnumero. Uudistuksen jälkeen lisätyt kuvat eivät näy uusimmat kuvat -listassa, jonne on menty linkin "kuvat" kautta. Etusivun kautta kaikki näkyvät, myös 4.1. alkaen lisätyt.
tallennettu
Jape Ruotsalainen
Ylläpito
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 311


« Vastaus #5 : Tammikuu 04, 2009, 09:23:25 »

Huomenta vaan kaikille. Tukkoonhan se eilen illalla sitten Vorg meni. Kiitos kuitenkin kaikille teille mielenkiinnosta. Hymyilee

Joo, korjaillaan, mitä vikoja jäänyt on. Ja pistäkää tosiaan vikailmoitukset palautteena. Kehitysideoista kannattaa avata oma topic tuonne palauteosioon. Resiina-lehdelle menevät ideat ja palautteet Resiinan osioon. Muutenkin kannattaa nyt hyödyntää tätä keskustelupalstan ominaisuutta, ja avata aina uusi topic, kun uutta asiaa tulee. Näin asiat pysyvät järjestyksessä ja ne on helppo löytää jatkossa.

Jatketaan tästä.
tallennettu
[Tunnus poistettu]
Vieras
« Vastaus #6 : Tammikuu 04, 2009, 10:07:01 »

No jo on komeat sivut  Hymyilee Tämä keskustelu palsta oli kyllä odotettu uutuus.
tallennettu
Perttu Karttunen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 180


« Vastaus #7 : Tammikuu 04, 2009, 10:40:13 »

Onpas urakka käydä läpi kaikki lisäämäni kuvat Hymyilee leveästi No, pitää tässä pikkuhiljaa alkaa sitä tekemään. Ulkoasu on kyllä toimiva, kai se vanha vorg on "museoitu", ainakin sen löytää noilla joillain webbisivustoilla joilla pystyy selaamaan vanhoja sivuja.
tallennettu
Anton Carlsson
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #8 : Tammikuu 04, 2009, 11:15:27 »

Jaa-a, mitäköhän nyt sanoisi. Kun Vaunut.orgilla oli lähes sama ulkoasu koko sen aikana, niin täytyyhän se ymmärtää että sekin joskus muuttuu. Se että nykyään voi hakea tietyn käyttäjän kommenttejakin on ihan hyvä juttu, hain omiani kommentteja siitä. Tuo kuvanlisääminen on vähän hankalaa, kun pitää olla kaikenlaisia tunnisteita jne... Jääähän tässä toki kaipaamaan sitä vanhaa vorgia vähän, mutta kyllä tähän uuteenkin tottuu varmaan melko pian.
tallennettu
Leo Männistö
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 39


« Vastaus #9 : Tammikuu 04, 2009, 11:20:45 »

Tuo kuvanlisääminen on vähän hankalaa, kun pitää olla kaikenlaisia tunnisteita jne...

Nuo tunnisteet ovat juuri se, mitä itse eniten kaipasin vanhassa orgissa. Nyt saattaa jopa löytyäkin jotain kuvia, kun niitä hakee.
Vielä kun tuo "Muu tunniste" ja tuplakentät jäisivät näkymättä niin olisi bue.
tallennettu
Perttu Karttunen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 180


« Vastaus #10 : Tammikuu 04, 2009, 14:46:45 »

Onkos kuormitustestit jäänyt tekemättä vai miksi tämä niin kovin takkuaa kokoajan? Totutteluahan tämä vaatii kyllä, en ole kuvia koettanut vielä lisätä.
tallennettu
Nalle Fyrqvist
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 10


« Vastaus #11 : Tammikuu 04, 2009, 14:52:49 »

On kyllä asiallinen tämä uusi vaunut.org!  Hymyilee

Keskustelupalsta ja hakutoiminnon parantaminen ovat suurimpia plussia.  Hymyilee leveästi
tallennettu
Pirkko Alanen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 135


« Vastaus #12 : Tammikuu 04, 2009, 14:55:12 »

No aukesihan tämä lopultakin! Ilmeisesti kaikki "kynnelle kykenevät" yrittivät kirjautua eilen illalla tänne... Kovasti on sivusto muuttunut, mutta eiköhän tähän uuteen versioonkin totu ja pikkuhiljalleen alkaa löytä etsimänsä... 8)
tallennettu

Dieselin ääni turrutti pääni!
Juhani Pirttilahti
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1613


« Vastaus #13 : Tammikuu 04, 2009, 20:45:34 »

Tarvitsetteko apua sivuston taustatekniikan optimoinnissa? Meininki on melko töksähtelevä paikoitellen. Hymyilee
tallennettu
Samu Makkonen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 9


« Vastaus #14 : Tammikuu 04, 2009, 20:55:54 »

Itse en ole päässynnä kuin kerran vasta läpi sivuille. Herjaa tietokanta yhteysongelmasta.
 Virnistää Mutta sen käynnin perusteella asiallisen näköiseksi tehty.
tallennettu
Riku Outinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 837


« Vastaus #15 : Tammikuu 04, 2009, 22:44:15 »

Muuten ihan hyvä mutta sivusto aivan törkeän jumissa. Ei kovin vahvasti mene jos kerran päivässä tuurilla pääsee sisään ja sitten kun pääsee sivuston käyttäminen on yhtä tuskaa kun on HIDAS. Vihainen
tallennettu
Joona Kärkkäinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 497


« Vastaus #16 : Tammikuu 05, 2009, 11:22:21 »

eipä ole täälläkään montaa kertaa sivusto toiminut. toisen kerran pääsin sisään.
tallennettu
Tero Korkeakoski
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 122


« Vastaus #17 : Tammikuu 05, 2009, 11:30:43 »

Ihan hyvältä vaikuttaa näin nopealla silmäyksellä. Mutta sen verran haluaisin, että nimimerkin käyttäminen pitäisi olla mahdollista. Vaikka sitten niin että oma nimi tulee jostain "mutkan" takaa esille. Aikaisemminkin on ollut ongelmia VR:n kanssa jos esim. kuljettajat ovat laittaneet jotain työssä saamia tietojaan (jotka sitten on saatettu jopa raportoida eteenpäin) niin olisi ehkä kaikkien kannalta parempi että näitä tietoja voisi edelleen täältä lukea ilman riskiä että kertoja joutuisi mestattavaksi. Ja itsekään en tykkää siitä että oma nimi näkyy joka paikassa, se kun on niin pitkäkin.

Eli valinta kohtaan käyttääkö omaa nimeä vai nimimerkkiä, kiitos (kuten vanhassa vorgissakin oli)
tallennettu

Mielipiteeni ja kommenttini omat henkilökohtaisia mielipiteitä. Työasiat pidän omanani.
Tauno Hermola
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 403


« Vastaus #18 : Tammikuu 05, 2009, 11:51:08 »

Heh, nyt on nopea, mutta lykkää koko sivun lähdekoodina putkelle! Pyörittää silmiään

Tuosta nimestä ja nimimerkistä paljolti samaa mieltä Teron kanssa: jos laitan esim.  Googleen nimeni, nyt tulee ziljoona hakutulosta vorgista (ja pari yhdestä toisesta foorumista), mutta ei muualta. Minusta tätä kannattaa miettiä!
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 05, 2009, 11:59:55 kirjoittanut Tauno Hermola » tallennettu
Lari Nylund
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1402


« Vastaus #19 : Tammikuu 05, 2009, 12:19:30 »

Aikaisemminkin on ollut ongelmia VR:n kanssa jos esim. kuljettajat ovat laittaneet jotain työssä saamia tietojaan (jotka sitten on saatettu jopa raportoida eteenpäin) niin olisi ehkä kaikkien kannalta parempi että näitä tietoja voisi edelleen täältä lukea ilman riskiä että kertoja joutuisi mestattavaksi. Ja itsekään en tykkää siitä että oma nimi näkyy joka paikassa, se kun on niin pitkäkin.

Eli valinta kohtaan käyttääkö omaa nimeä vai nimimerkkiä, kiitos (kuten vanhassa vorgissakin oli)

Moi Tero,

Totta turiset, että asioista on tullut keskusteltua useamman kerran työnantajan edustajien kanssa sekä myös työkavereiden ja toki harrastajienkin.

Kaikkialla, kuten myös VR:llä, on julkista ja sisäistä tietoa, joista ymmärrettävästi julkisesta tiedosta puhumisen tai kirjoittamisen ei pitäisi yhteiskunnassa herättää minkäänlaista mielenkiintoa "mestattavaksi joutumisen pelossa". Kuitenkin aiheeseen palataan tasaisin väliajoin. Toiset tekevät VR:llä töitä työn vuoksi ja kaikki kunnioitus heitä kohtaan. Meistä osalle työskentelemisen lisäksi tämä antaa hieman enemmän eli teemme sitä, josta pidämme ja olemme kiinnostuneita - myös vapaa-ajallamme. Olemmeko jotenkin muita huonompia, mörköjä kaapeissa vai ainoastaan kateellisuuden kohteita?

Niin kauan, kun pysymme julkisen tiedon välittämisessä ja pidämme yhtiön sisäiset asiat sisäisinä, ei pitäisi kenelläkään olla asiaan poikkipuolista sanomista. Toki on mielipiteitä, jotka voivat olla ristissä, mutta sellaista se on ihmisten kanssa - kuten on useasti tullut kirjoitettua.

VR-Yhtymä on toimintansa tueksi ottanut monen muun yhtiön tavoin arvot, joihin toiminnan tulisi perustua. Välillä on tosin tuntunut, että kyseessä on vain "korulauseita tyhjiä sanoja, kuka niitä tarvitsee" lainatakseni Raptorin sanoitusta, mutta niin kauan kuin ne ovat osa työnantajamme imagoa, niin käyttäkäämme mekin niitä. Tällaisessa tilanteessa olemme ainakin suojanneet selustamme ja toimimme ylimmän johdon antamia ohjeita noudattaen.

"Yhteiset arvot ovat liiketoiminnan perusta

VR-konsernin arvot ovat turvallisuus, tyytyväinen asiakas, yhdessä menestyminen ja vastuullisuus. Arvot luovat pohjan tavallemme toimia kaikkien sidosryhmien kanssa. Arvot näkyvät jokapäiväisessä työssämme.

Turvallisuus
- olemme turvallinen ja luotettava matkustajien ja tavaran kuljettaja
- torjumme ympäristöriskit
- varmistamme turvallisuuden kaikissa tilanteissa
- työmme turvallisuuden ja täsmällisyyden parantamiseksi on jatkuvaa

Tyytyväinen asiakas
- teemme työtämme asiakkaiden hyväksi
- tarjoamme laadukkaita ja helposti saatavia palveluita
- kehitämme palvelujamme yhdessä asiakkaiden kanssa
- arvostamme myös sisäistä asiakkuutta

Yhdessä menestyminen
- menestymme, kun liiketoimintamme on kannattavaa ja asiakkaiden tarpeet tyydyttävää
- yhteistyömme perustana ovat avoimuus, keskinäinen kunnioitus ja tavoitteisiin sitoutuminen
- aktiivisuus, osaaminen ja uudistuminen ovat onnistumisemme edellytykset

Vastuullisuus
- jokainen vastaa oman työnsä tuloksesta ja laadusta
- työmme perustuu rehellisyyteen ja luottamukseen
- tunnemme vastuumme myös ympäristöstä"

Rautateistä kiinnostunut työntekijä ei pitäisi olla työnantajalleen uhka, vaan mahdollisuus. Tämän toivoisin 2000-luvulla jo muuttuvan käsityksissä enemmän kunnioitusta kuin kateellisuutta sekä selkään puukkottamista toistuvasti aiheuttavaksi tekijäksi. Toki mitkään teot tai pitkät palvelusvuodet eivät ole syitä saada kunnioitusta, vaan se tulee aina ansaita omilla teoillaan, käyttäytymisellään ja kaikella tekemillään asioilla.

Valitettavasti olen saanut jopa koulutusvaiheessa olleilta työkavereilta kuulla heidän kuulleen korkeassa asemassa olevilta henkilöiltä kommentteja "täällä ollaan ammattilaisia, ei harrastajia" tai "vaunut.orgista ei etsitä mitään tietoja, koska siellä on vain virheellistä tietoa tarjolla". Tällaiset sammakot estävät valitettavasti kehittymisen samalla tavalla kuin lause "näin täällä on aina tehty" - muistamatta kuitenkaan sitä, että miksi niin on aina tehty.

Haluan toivottaa vaunut.orgin ylläpidolle ja käyttäjille onnea sekä menestystä uudistumisen myötä. Toivottavasti meistä jokainen voi olla siinä mukana ja uudistua.

tallennettu
Teemu Sirkiä
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 704


« Vastaus #20 : Tammikuu 05, 2009, 12:24:55 »

Eli valinta kohtaan käyttääkö omaa nimeä vai nimimerkkiä, kiitos (kuten vanhassa vorgissakin oli)

Tuolta keskustelualueen profiilin kauttahan nimeä/nimimerkkiä voi vaihtaa, jos niin haluaa.
tallennettu
Juho Salmi
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 3


« Vastaus #21 : Tammikuu 05, 2009, 12:36:10 »

Mahtavaa! Vielä kun saisi kuvahaun hakemaan kuvia rataosan perusteella.  Näyttää kieltä
tallennettu
Teemu Sirkiä
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 704


« Vastaus #22 : Tammikuu 05, 2009, 12:40:34 »

Mahtavaa! Vielä kun saisi kuvahaun hakemaan kuvia rataosan perusteella.  Näyttää kieltä

Tällä hetkellähän kuvien paikkatietoihin ei määritellä rataosaa, joten tällainen haku ei ole suoraan mahdollista.

Nyt kannattaisikin ylläpidon pikapikaa miettiä, pitäisikö rataosa lisätä vielä kuvien paikkatietoihin, jotta sitäkin voisi helposti käyttää jatkossa hakuun.
tallennettu
Otto Karikoski
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 79


« Vastaus #23 : Tammikuu 05, 2009, 13:02:03 »

Mahtavaa! Vielä kun saisi kuvahaun hakemaan kuvia rataosan perusteella.  Näyttää kieltä

Tällä hetkellähän kuvien paikkatietoihin ei määritellä rataosaa, joten tällainen haku ei ole suoraan mahdollista.

Nyt kannattaisikin ylläpidon pikapikaa miettiä, pitäisikö rataosa lisätä vielä kuvien paikkatietoihin, jotta sitäkin voisi helposti käyttää jatkossa hakuun.

Rataosahaun tuloksissa voisi näkyä kyseisen rataosan liikennepaikat, jolloin rataosaa ei tarvitse erikseen lisätä kuvan paikkatietoihin.

PS: hakusivulla kommenttien kohdasta puuttuu i-kirjain.
tallennettu
Teemu Sirkiä
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 704


« Vastaus #24 : Tammikuu 05, 2009, 13:04:50 »

Mahtavaa! Vielä kun saisi kuvahaun hakemaan kuvia rataosan perusteella.  Näyttää kieltä

Tällä hetkellähän kuvien paikkatietoihin ei määritellä rataosaa, joten tällainen haku ei ole suoraan mahdollista.

Nyt kannattaisikin ylläpidon pikapikaa miettiä, pitäisikö rataosa lisätä vielä kuvien paikkatietoihin, jotta sitäkin voisi helposti käyttää jatkossa hakuun.

Rataosahaun tuloksissa voisi näkyä kyseisen rataosan liikennepaikat, jolloin rataosaa ei tarvitse erikseen lisätä kuvan paikkatietoihin.

PS: hakusivulla kommenttien kohdasta puuttuu i-kirjain.

Täydellisten seisakkeiden, muiden lakkautettujen paikkojen ja muiden kummallisten paikkojen luetteloa rataosittain on aika mahdotonta ylläpitää. Lisäksi pitäisikö esimerkiksi Pasila näkyä esimerkiksi rataosalla Helsinki-Riihimäki vai Helsinki-Turku? Kuvaajanhan kannattaa päättää rataosa sen perusteella, minne juna on matkalla tai mistä tulossa.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
Resiina  |  JT-ilmoitukset  |  Aihe: Uusi Vorg auki!  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2018 Resiina