27.03.2015 / Pori (uusi)

27.03.2015 Vanhanaikaisia, nykyaikaiseen menoon soveltumattomia, henkilöliikenteen vaunuja Porin ehtoossa.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jarmo Pyytövaara
Lisätty: 29.03.2015 17:39
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

29.03.2015 17:56 Jarmo Pyytövaara: Miksi saksassa pystytään käyttämään, tämänikäistä kalustoa edelleen liikenteessä: http://de.wikipedia.org/wiki/N-Wagen Johtuuko se pelkästään heidän nuukuudestaan? Heillähän kaikki ei ole ”maailman huippua” kuten meillä täällä suomessa, vai johtuuko se pelkästään siitä, että heillä on vain saksalaista laatua eikä ”maailman huippua” kuten meillä?
29.03.2015 20:42 Jarkko Korhonen: Niinhän myös Ruotsissa Veolia ajaa ilmeisesti 50-60-luvun vekkikylkisillä vaunuilla. Ne on toki jossakin määrin modernisoitu, mm. umpisäiliövessat niissä oli ja nyt en muista oviautomatiikkakysymystä. Kerran olen matkustanut. Laitoin tänne mainitsemastani junasta vuosi-pari sitten kuvasarjankin.
29.03.2015 20:45 Jarkko Korhonen: Ja kyllähän näistä saisi pelejä, kun korvaisi lahonneet/homehtuneet puuosat, korjaisi ruostevauriot, uusisi sähköjärjestelmän ja asentaisi sen nykyvaatimusten mukaisiksi, uusisi vessajärjestelmän, uusisi lämmitysjärjestelmän ja uusisi ovet toimiviksi automaattioviksi (ei kuten muutamassa protosaneeratussa - ne ovet olivat oikeita vikapesäkkeitä). Matalalattiakysymystä näissä ei voi ratkaista mitenkään, mutta invat nousee nosturilla kyytiin.
(Käyttäjä muokannut 29.03.15 20:46)
29.03.2015 21:29 Eljas Pölhö: Veolian junissa kuuluu ensin BLAM-BLAM-BLAM, kun konduktööri paiskoo ovet kiinni ja sitten pillin vihellys. Hetken päästä juna lähtee. SJ:n käyttämissä vaunuissa taitaa useimmissa (kaikissa?) olla enemmän automatiikkaa.
30.03.2015 01:28 Ziggy Hulden: Koska Saksassa ei arvosteta matkustajia. Jos mä maksan VR:n kalliita lippuja, haluun myöskin hyvää palvelua enkä mitään ikäloppuja vaununromuja. Jos Hki-Tampere maksais 5e niin mulle ois se ja sama onks siinä uus kakskerrosvaunu vai sininen romu, mut jos 30-50e pitää maksaa niin kyllä mä sillo haluun myös asiallista matkustusmukavuutta ja vähän modernimpaa vaunua.

Onnibus tosin osaa yhdistää molemmat asiat kummallisen hyvin, eli halvat hinnat ja modernin kaluston.
30.03.2015 08:22 Teppo Niemi: Käsittääkseni Saksassa on arvostetaan ja on arvostettu ainakin 1990-luvun alusta lähtien matkustajia. Siitä on osoituksena niin DB AG:n, kuin myös yksityisoperaattorien asiakaspalvelu. Tästä on osoituksena niin lipputoimistohenkilökunnan, kuin myös junahenkilökunnankin toiminta, josta käynee esimerkkinä reilusti myöhässä kulkenut ICE, ennen kuin EU:n palveluasetuksesta täällä erityisolosuhteiden Suomessa edes puhuttiin mitään. Ja toisaalta tänä aamuna pääsin kokemaan, ettei VR-konserni arvosta mitenkään matkustajia, vaikka kalusto onkin kohtuullisen uutta. Nimittäin Pohjolan Kaupunkiliikenteen bussissa oli kovaa huurtumistaipumusta osoittava tuulilasi jota kuljettaja joutui pyyhkimään kolmesti vajaan 20 km matkalla!
30.03.2015 23:03 Olli Aalto: Epäilenpä, ettei VR:llä olisi varaa haaskata ja pistää näitä vaunuja romuksi jos se joutuisi kilpailemaan matkustajista raiteilla jonkun toisen operaattorin kanssa. Silloin olisivat liput halvempia, mutta niin myös tämäkin romutusaalto olisi ajoittunut ensi vuosikymmenelle.
31.03.2015 00:03 Kimmo T. Lumirae: Eivät bussi- ja rekkafirmatkaan loputtomiin kalustoaan väkisin tekohengitä. On tuiki normaalia liiketoimintaa poistaa vanha ja vanhentunut kalusto ja hankkia uutta, modernia ja vähemmän huoltoa ja huolenpitoa vaativaa tilalle. Ja tuossa jo Jarkko luettelikin muutamia asioita, mikä olisi pikku pakko korjata, jos näillä liikennöintiä oikeasti haluttaisiin jatkaa. Ja siltikään vaunu ei täyttäisi kaikkia modernin vaunun vaatimuksia.

Se, että miksi näitä ei ole myyty mahdollisille halukkaille (joita tuskin vielä on ollut jonoksi saakka, mutta kuitenkin), on eri keskustelun aihe.
31.03.2015 08:29 Jarkko Korhonen: Yleensä en työasioista viitsi. Mutta kun on palvelusta kysymys, niin kiinnostaa. Siihen kun voin tietyissä raameissa itse vaikuttaa. Ensinnäkin miten sinisten vaunujen poistuminen vaikuttaa palveluun, tulkitsen kommentistasi sen jotenkin muuttuvan. Entä miten tuo huurteenpoisto on adiakaspalvelupuute? Busseista en tiedä mitään, mutta joku vikahan siinä tuulilasin huurteenpoistossa sitten lienee. Ja mitä kuski olisi voinut tehdä toisin palvellakseen paremmin? Minä itse haluaisin nähdä näillä sinisillä loistavan ja pitkän tulevaisuuden sydämessäni, mutta se ei ole kovin realistista. Haluaisin myös, että näitä myytäisiin vaikkapa romuraudan kilohinnalla kaikille rahaa tarjoaville. Riippumatta niiden tulevasta käytöstä.
31.03.2015 12:05 Tunnus poistettu: Olli: Joutuuhan se kilpailemaan matkustajista koko ajan. Matkustajamäärä on jo nyt sellaisessa syöksyssä, että yhtiön pitäisi järjestää kiireellä voimaperäinen myyntikampanja, mikäli oman riskin matkustajaliiketoiminta on sille tärkeää. Yksittäisen matkustajan tai edes rautatieharrastajien yksimielisellä mielipiteellä ei ole mitään merkitystä: vain tuotto ratkaisee. Tuoton maksimoimiseksi tarvitaan monen hintaisia tuotteita ja niiden myötä muunmuassa eritasoista kalustoa, mutta nyt VR laskee koko bisneksen liikematkustajien varaan. - VR:n johdon edesottamuksista päätellen oman riskin matkustajaliiketoiminta ei näytä siis merkitsevän sille mitään.
(Käyttäjä muokannut 09.04.17 20:24)
31.03.2015 17:24 Pasi Utriainen: Jonkun kuvan kommenteissa todettiin osuvasti suunnilleen näin: "mikäli harrastajat päättäisivät, Suomessa ajettaisiin yhä Tr1- tai Dr12-vetoisia sekajunia".
31.03.2015 18:04 Topi Pikkarainen: Ja Haapamäen kautta.
31.03.2015 18:23 Eljas Pölhö: Jos julkisen liikenteen tarvitsijat saisivat valita, niin mieluummin vähän vanhempikin kalusto ja hitaammat junat kuin ei lainkaan julkisen liikenteen yhteyttä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!