??.??.1977 / Simola

??.??.1977 Eetun kuva http://vaunut.org/kuva/101121?s=1 tuntui tutulta. Viimeinen mahdollisuuteni ajella Simolan lenkki tuli Helatorstain jälkeisenä perjantaina. P1 Lappeenrantaan , vaihto lätän peräpäähän, josta Simolassa tuli etupää. Kuvan sai ottaa rauhassa kun näki kuljettajan vaihtavan päätä.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Simola (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Reino Kalliomäki
Lisätty: 07.05.2015 00:10
Junatyyppi
H: 706
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

07.05.2015 01:27 Mika T. Polamo: Kuvan lisäksi "Kuljettaja vaihtaa päätä" saa minut yhä innostumaan. Milloin veturinkuljettakoulutusvalinnoissa aletaan ottaa tämä mahdollisuus huomioon? Vaadin että valinta tehdään vast'edes pelkästään fyysisten ominaisuuksien perusteella. Näin minustakin voisi tulla VEK, tarvitsi vain polttaa vähän rasvaa ennen vaihtoa. Olenhan mittaiseni mies, vieläpä Herra 47, niin ja monia päätä pidempi, jopa päättömänä. (Lopsauttaa hakemuksen, valituskirjeineen, Itel..., anteeksi the Postin, oranssiin lootaan, hän, elikäs vaatimattomasti Minä.)
07.05.2015 08:44 Joni Lahti: Samaa sukua oli lausahdus *Päätä päiväsi UPO -pesukoneella*.
07.05.2015 09:49 Jouni Hytönen: Jaa vuonna 1977 on vielä ollut Simolan asemarakennus 2 käytössä? Vai onko kolmonen jo tässä heti vasemmalla näkymättömissä asetinlaitteineen se todellinen operatiivinen piste?
07.05.2015 12:45 Teppo Niemi: Itse muistelisin viimeisten Lappeenranta - Vainikkala - Lappeenranta - Simola - Kouvola junavuorojen kulkukeväänä eteläsuomalaisten koululaisten urheiluloman aikana tuon kuvassa olevan asemarakennuksen olleen vielä käytössä. Silloin tuli siellä odotettua junaa, jotta se kävi Lappeenrannassa.
07.05.2015 15:21 Kimmo T. Lumirae: Joskus, kun nopeaan siirtoon raiteelta toiselle tarvittiin vakikuljettajan lisäksi toinen kuljettaja, joka lähti kiirehtimään toisen pään ohjaamoon, tehdäkseen vetosuunnan liikkeen sieltä päästä, kerrotaan tilannetta tarkkailleen konduktöörin sanoneen seisomista kyselleelle matkustajalle että "Emme pääse lähtemään, ennen kuin kummatkin kuljettajat ovat päissään".
08.05.2015 19:09 Ari Palin: Hmm, helatorstain jälkeinen perjantai. Vuosina 1973-91 helatorstain korvasi Kristuksen taivaaseenastumispäivä, jota vietettiin nykyistä helatorstaita edeltävänä lauantaina. Kyseessä lienee ollut siis tuota lauantaita seuraava perjantai (joka toki on sama perjantai kuin siinäkin tapauksessa, että helatorstai olisi ollut olemassa)?

Sähköistys Luumäki - Vainikkala taisi valmistua vuonna 1977. Kuvassa ei vielä näy sähköistysrakenteita, joten voisiko kuva olla vanhempi kuin vuodelta 1977?
08.05.2015 20:12 Ari-Pekka Lanne: Mika, VEK-haussa ei ole pahitteeksi, vaikka latva olisikin hiukan laho. Katsos, VR on pähkäillyt asian sill’ viissiin, että kun vekin työ on kuitenkin suoraviivaista, yksioikoista, yksitotista ja yksiulotteista – putkiaivoille sopivaa putkikassityötä – useimmat ns. ruudinkeksijät kyllästyvät moiseen koiran virkaan jo parissa vuodessa, jolloin homma munii pitkin pleetua, vekkikurssi menee haaskuuseen. Vähän välkymmät kaverit sopivat paremmin kaksiulotteisiin ajotehtäviin laivankuljettajiksi, ratsastamaan aallonharjalla. Penaalin terävimmät kynät hallitsevat kolmiulotteiseen maailmaan sijoittuvat manööverit, joten he soveltuvat sukellusveneen- tai lentokoneenkuljettajiksi. Neljässä ulottuvuudessa sompaileviksi aikakoneenkuljettajiksi löytyy ainesta tyyliin yksi miljoonasta. Niistä hankkeista ei paljon puhuta.

Paitsi että latvuksessa saa olla vähän haperoa ja lihavat latvakäärmeet, myös juuriston tulisi olla sopiva. Vesku lauleskeli hyvästä puusta ja sukupuusta. VR on tunnetusti perheyritys. Jos veljesi tai isäsi sattuu olemaan vekki, mahdollisuutesi päästä nojailemaan Tohtori Kolmentoista sompaan moninkertaistuvat. Toisen polven vekkien määrä ei ole missään suhteessa. Kenelläpä ei olisi joskus ollut vekkiä toisessa polvessaan?

Jos annat itelloonin kantaa polamosoidun hakemuskirjelmän, liitteenä olevaa paimenkirjettä unohtamatta, Arolle tai satraapeilleinsa, kirjoita kaikki yhdyssanat erikseen sekä sanaliitot ja muut useampiosaiset ilmaukset yhteen. Niin et anna itsestäsi herroille varsinaisesti "hyvää", mutta kuitenkin "sopivan" vaikutelman. Laitathan mukaan myös terveiset aapeutumalta! ;o)
08.05.2015 23:35 Niila Heikkilä: Ari, kuvausvuosi voi teoriassa olla oikein, koska Vainikkalan sähköistys käsittääkseni otettiin käyttöön vasta 1978. Simolahan oli tuohon aikaan niin suuri ratapiha, että se oli sähköistyksen kannalta varsin iso urakka ja voi olla että se on jätetty aivan viimeiseksi työksi, kuten nykypäivänäkin on usein tehty suurilla sähköistystyömailla. Kuvasta ei linjaosuutta kovin pitkälle pääse näkemään, mutta oletettavaa on että pylväät ovat kuvanoton aikaan siellä jo visusti paikallaan. Simolan ratapihan sähköistys oli tietysti tulevaisuuden kannalta jossain määrin turha, kun muistamme että se oli myöhemmässä vaiheessa Suomen suurin puskittunut sähköratapiha. Vaikka toimikin omana aikanaan vara-Vainikkalana. Mutta kukapa olisi sähköistysvaiheessa toisaalta osannut arvata myöskään Savon radasta että jotakuinkin puolet liikennepaikoista tullaan kohtapuoliin (20 vuoden sisällä) purkamaan.
09.05.2015 00:37 Ari Palin: Voi olla, että muistan sähköistyksen käyttöönoton vuoden väärinkin. Saattaa hyvinkin olla 1978. Vertasin myös Radan varrella -kirjan sivulla 264 olevaan kuvaan, joka niinikään on vuodelta 1977. Siinä portaalit ovat jo paikoillaan. Tosin kirjan kuvan tarkempaa ajankohtaa ei pysty maisemasta päättelemään, mutta Lättä on siinäkin vielä liikenteessä. Tässä Reinon kuvassa, kun tarkemmin katsoo, näyttäisi taustalla olevan resiinan takana olevan portaalin jalusta, samassa kohtaa kuin kirjan kuvassa on portaalin pylväs.
09.05.2015 15:51 Jouni Hytönen: Simolan raidepituudet olivat niin vaatimattomia, että onkohan sitä ylipäätään enää tuohonkaan aikaan junaliikenteessä kovin paljon hyödynnetty? Ilmeisesti vastaus on kyllä, koska niinkin monta raidetta sitten lopulta sähköistettiin. Vielä 2003 tähän ykkösraiteelle olisi teoreettisesti päässyt ajamaan Raiposta kolmioraiteen kautta.
09.05.2015 22:50 Reino Kalliomäki: Katseltuani tarkkaan Jorman kuvaa "Radan Varrella"-kirjassa voin vain tulla johtopäätökseen, että kuva on otettu aikaisemmin. Laho pää?
15.12.2017 00:14 Esa J. Rintamäki: Tuo pegamoidisalkku tuon rautatieherran kädessä oli kovastikin kuljettajien ja konduktöörien suosiossa: siihen mahtui kaikki, voileipäpaketti, JT, aikataulut ym.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!