07.05.2015 / Aviapolis

07.05.2015 Aviapoliksen asemahallin valaisimia odottamassa asennusta. Valaisimet toimivat LED-tekniikalla.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Aviapolis (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Tomi Lapinlampi
Kuvasarja: Aviapolis 7.5.2015
Lisätty: 08.05.2015 22:23
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

09.05.2015 14:12 Nikolas Peippo: Aviapoliksessa on jo tarvittavat valaisimet, nämä odottavat siirtoa Lentoasemalle kunhan saavat sen aseman muuten kuntoon.
09.05.2015 21:14 Elias Murto: Cree led. :) Toivottavasti ovat laatuvalaisimia. Nykyään saa leditekniikkaa halvallakin... mutta laatu on sitten mitä on. :D
09.05.2015 23:42 Antti Havukainen: Melko monta Cree-ledeillä varustettua taskulamppua omistaneena uskaltaisin väittää kyseisen firman tuotteiden olevan ledirintamalla sieltä laadukkaammasta päästä. Halvimmissa kiinaledivirityksissähän ongelmana on usein surkea värintoistokyky (CRI) ja valoteho, ohjauselektroniikan heikko laatu sekä riittämätön jäähdytys. Vähänkin tehokkaammat ledit kun tuottavat melkoisen määrän hukkalämpöä, joka olisi syytä saada tavalla tai toisella johdettua pois itse ledistä. Ilman kunnollista jäähdytystä laadukkaatkin teholedit "kärähtävät" melko nopeasti ja tästä syystä ne eivät juurikaan sovellu käytettäviksi vanhoissa alun perin hehkulampuille suunnitelluissa valaisimissa, koska niihin ei yleensä saa mahdutettua riittävän isoa jäähdytyselementtiä. Samasta syystä myöskin kauppojen hyllyiltä löytyvien kierrekantaisten ledilamppujen valotehot ovat vielä melko vaatimattomia loistelamppuihin eli ns. energiansäästölamppuihin verrattuna. Toisaalta E-kantaiset lamput alkavat pikkuhiljaa olla katoavaa kansanperinnettä sitä mukaa kun lediputket ja -nauhat sekä kiinteillä ledeillä varustetut valaisimet yleistyvät.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!