22.06.2015 / Tehnika 18, Tallinna, Viro

22.06.2015 Tallinna Transpordikoolin symbolin Kč-4-100:n tenderi on maalattu koulun 135 vuotisen taipaleen kunniaksi kauniiksi emblemiksi. Juhlat vietettiin tammikuussa. Koulu on kulkenut historiansa aikana monella nimellä kuten Tallinna Raudtee Tehnikakool, Tallinna Raudteekool, Raudteekool nr 1, Linnakutsekool nr 3, Kutsekeskkool nr 3, Aleksei Müürisepa nimeline Kutsekeskkool , Aleksei Müürisepa nimeline Kutsekeskkool nr. 3 ja Tallinna Transpordikool. Nykyään opetusta annetaan varastotoimessa, logistiikassa, ohjelmoinnissa ja ajoneuvoasentamisessa. - Veturi on tšekkiläisen Škodan valmistama, mutta tenderi on Gotwaldin tehtailta Brnosta. Veturi tuli Latviasta Viroon vuonna 1963 ja se palveli Türissä, Sondassa sekä Virtsussa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Tehnika 18, Tallinna Valtio: Viro
Kuvaaja: Joni Lahti
Kuvasarja: Tallinna Suomen juhannuksena 2015
Lisätty: 22.06.2015 20:10
Muu tunniste
Sekalaiset: Kapearaiteinen, Muistomerkki
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

10.12.2016 20:43 Joni Lahti: Tämä suosikkiveturini Kč-4-100 päätettiin jo kevättalvella 2016 siirtää Haapsaluun veturimuseoon. Tallinna Transpordikool lakkautetaan ja vähäiseksi jäänyt opetus siirretään Tallinna tööstushariduskeskuksen yhteyteen. Tyhjäksi jäävään rakennukseen on tarkoitus perustaa Eurooppa koulu. Tilat ovat tosin vanhat ja huonokuntoiset.

Nyt kuitenkin ääni muuttunut. Veturi saattaa jäädäkin Talllinnaan muistomerkiksi. Kulttuuriministeriö kun meni lupaamaan veturin Haapsaluun ilman Tallinnan kaupunginsuunnittelutoimiston muistojen suojelun osastoa. Veturi kuuluu osaston mielestä koulun kokonaiskompleksiin. Saa nähdä. Itse toivon, että se jäisi paikoilleen.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!