26.06.2015 / Kiev, Ukraina

26.06.2015 Vakava poliittinen tilanne näkyy myös rautateillä Ukrainassa. Järjestelyveturi toi matkustajavaunuletkan asemalle. Nokalla liehui pieni Ukrainan lippu!

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Kiev Valtio: Ukraina
Kuvaaja: Pentti Yli-Karjanmaa
Kuvasarja: Ukraina
Lisätty: 02.07.2015 22:52
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

03.07.2015 22:20 Tuukka Ryyppö: Koko maa on nykyään keltasininen. Ukrainassa on jo pari kuukautta nyt tullut oleiltua ja kun näkee aidan, portaikon, tolpan tai oikeastaan minkä tahansa, jota /ei/ ole värjätty keltasiniseksi, hämmentyy. Eräs sanoi aika hienosti: "Aiemmin meillä ei ollut armeijaa. Kaikki varastettiin, mikä irtosi, eikä kellään ollut taistelutahtoa. Nyt meillä on armeija, kiitos Putinin. Putin järjesti Ukrainalle armeijan kahdessa kuukaudessa." (Tarkoittaen siis tietysti, että Venäjän hyökkäys Donbassille antoi kummasti motivaatiota Ukrainalle yhdistyä ja pistää rivinsä kuntoon)
Hämmentävää istua kauniissa rantamaisemassa paremman puoliskonsa kanssa ja katsoa sekä kuulla hävittäjien lentävän matalalentoa pään yli kohti itää. Ihmisten autotalleissa korjaillaan panssarivaunuja ja Vapaudenaukiolla L'vovissa on näytillä erilaista panssariajoneuvokalustoa sekä Donbassilla turpiinsa saanut tila-autonraato. Ja silti ihmiset on samanlaisia kuin ukrainalaiset aina olleet: Ehkä maailman hyväntahtoisimpia ihmisiä. Eivätkä yhäkään halua venäläisille mitään pahaa. Okei, sana "moskal" ("Venäjän kansalainen", suunnilleen yhtä ystävällinen ilmaus kuin "nekru") tuli kyllä tutuksi, mutta silti suurin osa paikallisista ei halua sitäkään käyttää. "Minulle ei ole moskaleita, on vain venäläisiä ja ukrainalaisia."
Ja vielä: Tässä venäläisellä tarkoitetaan Venäjällä asuvaa, tsaari Huilolle uskollista ihmistä. Ukrainalaisia on pääasiallisesti kahta tyyppiä: Venäjänkielisiä ja ukrainankielisiä. Länsimediaan Venäjältä kopioitu läpinä konflikteista kieliryhmien välillä on aika kaukana todellisuudesta ja sitä toistellaan lähinnä, jotta Venäjän käymälle sodalle tuntuisi olevan edes näennäinen oikeutus. Ukrainan pääkaupunki on yhäkin ensisijaisesti venäjänkielinen ja ihan hyvä niin. Kunnia Ukrainalle, ḱunnia sankareille! :)
03.07.2015 22:24 Janne Louhi: https://www.youtube.com/watch?v=ebdvStbj​ytw
04.07.2015 12:51 Pentti Yli-Karjanmaa: Oli kyllä hienoa kokea Ukrainalaisten ystävällisyyden Tuukka. Me matkamiehet emme osanneet ukainaa emmekä venäjää. Matkateko oli siitäkin syystä välillä melkoista säätämistä. Aina saimme kuitenkin ihmisltä apua. Saattoivat kävellä pitkiäkin matkoja varmistaakseen että päädymme oikeaan junaan tms.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!