19.08.2015 / Tukholma, Stockholm Kungsträdgården, Ruotsi

19.08.2015 Muutostyöt Sergelin torilla ovat siirtäneet linjan 7 päätepysäkin Hamngatanilla pari korttelia alemmaksi Kungsträdgårdenin kohdalle jo kevättalvella. Saapuvat ratikat purkavat kuvassa vasemmanpuoleiselle laiturille oikeapuolen toimiessa ajantasaus- ja lähtöpisteenä.

Tämä elokuussa 2010 avattu yhteys Waldemarsuddesta Sergelin torille toimii Tukholman Spårväg City -projektin pilottina ja ensi vaiheena keskustaa halkovana uutena raitiolinjana. Sergelin torilta linjaa on suunniteltu jatkettavan länteen päin aina Kungsholmeniin saakka. Djurgårdsbronilta itään päin taas on suunnitteilla jatko Frihamnenin ja Värtanin kautta Ropstenille asti, jossa olisi vaihtoyhteys myös Lidingöbaanaan.

Niukkuutta jakavat politikot ovat alkaneet ajaa ja vaatia hankkeen lisärakentamisen viivästämistä, joten nähtäväksi jää, mikä vuosiluku kirjoitetaan kun kaikki suunniteltu on rakennettu ja toteutuuko hanke koskaan aiotussa kokonaisuudessa. http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/sp​arvag-city-forsenad-igen/aRKofj!jSvm2BfZ​qeUjo1tHpfcs5w/

Ratikkarunko päätepuskimella ajosuunnan vaihdossa http://vaunut.org/kuva/104271?a=1

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kari Suominen
Lisätty: 21.08.2015 20:46
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sekalaiset: Raitiotie
Sijainti: Linjalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

22.08.2015 14:07 Martin Hillebard: Ehkäpä nämä poliitikot eivät oikein tajua sitä, kuinka pikän aikavälin investointeja rautatiet, myös nämä katu-sellaiset, edustavat (USA:ssa raitiotietä kutsutaankin STREET railroad). Kyse on vuosikymmenistä, "varsinaisilla" rautateillä sata vuotta tai ylikin ei ole mitenkään epätavallista (vrt. Suomen Valtionrautatiet joka aloitti säännöllisen liikenteen Helsinki - Hämeenlinna -välillä jo vuonna 1862!!) En ala tässä kommentoida Ruotsin sisäpolitiikkaa, mutta kyllä täällä sitä jahkailua muutenkin esiintyy.
Lidingöbanan oli täysremontissa koko kesän, nyt on uudet vaunutkin vaikka säännöllisen liikenteen aloittaminen on lykkääntymistään lykkääntynyt. Rahaa on kyllä palanut ja lidingöläiset saaneet turvautua busseihin. Kyllä olisi kivaa päästä vihdoinkin koeajolle.
Mahtaako mulla ikä riittää niin että tulevaisuudessa myös Tukholmassa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!