??.??.1983 / Virkkala

??.??.1983 Kaksi jäi, yksi nousi ja yksi saattoi. Rappio näkyy jo rakennuksissa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Virkkala
Kuvaaja: Reino Kalliomäki
Kuvasarja: Puuvaunulla Lohjalle
Lisätty: 07.10.2015 20:46
Junatyyppi
H: 425
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Makasiini
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Viikon kuva: 30 / 2016
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

31.07.2016 01:00 Jorma Toivonen: Muistoja putkahtaa mieleen tämän kuvan myötä. Tuolta kaukaisesta tasoristeyksestä oli varsin huono näkyväisyys Karjaan suuntaan (vasemmalta alamäkeen tultaessa), siksi taso oli varustettu valo-/äänivaroituslaitoksella, mutta sekään ei estänyt maantie-/rautatieliikenteen yhtäaikaisia kohtaamisia. Perjantaina 24.01.1986 T1827 oli tulossa Karjaalta Riihimäelle, ilmeisesti junaa oltiin lisätty Kirkniemessä, koskei vauhti ollut vielä hirmuinen (2xDv12 96aks. 1400tn). Hetkeä aiemmin oli traktoriurakoitsija käynyt täyttämässä lotto-kuponkinsa R-kioskilla (jää asemarakennuksen taakse) ja lähtenyt jatkamaan matkaansa. Toimivasta hälytyslaitteesta huolimatta traktorin ja Dv:n nokka olivat kohtaamiskurssilla tasoristeyksessä. Nopealla toiminnallaan sai urakoitsija (lukitsemattomalla kääntöjarrulla) käännetyksi traktorinsa junan kulkusuuntaa vastaavaksi - kolahdus kuului. Traktorista tyhjeni takarengas, traktoriin kiinnitetty takalana huitaisi Dv:n polttoainesäiliöön reiän - ei henkilövahinkoja, nuo olivat ainoat silminnähtävät vahingot. Virkkalan VPK (?) oli erittäin nopeasti paikalla, parilla muoviämpärillä ei ympäristövahinkoa voinut torjua (reikä säiliön puolenvälin alapuolella ja Karjaalla 2400l:n säiliö oli tankattu piripintaan). Mäntysuopalla ja räteillä palokunta sai hillittyä vuotoa sen ajaksi, kun saivat pumpattua säiliön polttoainepinnan syntyneen reiän alapuolelle. Moneen vuoteen ei tuossa Virkkalan aseman laiturilla ollut kasvullisuutta. Veturinkuljettajan silmien verkkokalvoihin jäi pysyvästi kuvanto pienestä selkäreppuisesta, kotiin palaavasta koululaisesta, joka nojaili tuohon varoituslaitoken tolppaan - - onneksi hän ei jäänyt veturin ympärillä pyörineen traktorin uhriksi.

Nuo Lohjan/Virkkalan vartioidut tasoristeykset olivat aikoinaan varsin haasteellisia myös rautatieliikenteelle - varmaankin veturimiehet varoivat noita paikkoja enemmän kuin autoilijat...
14.04.2020 17:29 Marko Jokela: Hei

Olen asunut tuolla asemalla pienenä poikana 1967-1971. Alakerrassa oli asunto jossa asuimme ja toinen asunto löytyi yläkerrasta. Isäni oli rautatieläinen (nyt eläkkeellä) ja hänen työ oli Virkkalan ja Kirkniemen asemalla Juna- ja asemamiehenä kunnes muutettiin Karjaalle.
(Käyttäjä muokannut 15.04.20 12:35)
21.09.2020 20:43 John Lindroth: Upea otos.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!