08.10.2015 / Somero

08.10.2015 Combitrans ‒ suomalaisen junalauttaliikenteen viimeinen kuolinisku? ‒ Teemalla "Varpaat Välimereen".

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Somero Koordinaatit: 60.72316 23.23167 [Google Maps] [Karttapaikka]
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Rautarouva
Lisätty: 11.11.2015 11:04
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

29.01.2016 13:00 Ari-Pekka Lanne: Ensimmäiset maisemassa näkyvät merkit tämän Forssasta Lietoon johtuvan suurjännitevoimalinjaosuuden uusimisesta ovat ihan nyt viikon-parin sisällä saavuttaneet tämän kuvassa näkyvän kohdan. Eilen torstaina 28/1-2016 tässä kuvaajan jalanjälkien viereisellä porttaalilla oli linjamiehiä hullujusseineen työssä. Maahan näytti juntatun vanhoja puhelinpylväitä niin syvälle kuin vain ikänä menee. Uuden suurjännitevoimalinjan työnaikaisia apu- tai tukirakennelmia on tekeillä. Ei tässä enää kauaa mene, kun iankaikkisen vanhat Rautarouva-porttaalit lähtevät tästäkin.

Niin ikään eilen torstaina oli kappaleen matkaa Kymppitietä itään päin edistymässä valtatietä seurailevan vanhanaikaisen 20 kV:n avolinjan purkaminen ‒ siinä Jokioisten jälkeen, suunnilleen tuossa: https://goo.gl/yNzU6E Nähtävästi virtapiiri on siinäkin kohtaa saatu kätketyksi maahan suojaan mahdollisten myrskyjen ja pöpperölumisatsien taivuttamilta männynkäkkäröiltä ja kookkaiden kuusien oksilta. Linjamiehillä oli Jokioisten työmaalla käytössään telaketjukaivinkone, joka veti surutta perässään maahan kaadettuja, taso-orrellisia voimalinjapylväitä ‒ pylväs kerrallaan, kaikki samaan läjään. Porsliiniset eristimet vain kyntivät lumihankea. Johtimet sen sijaan killuivat lötköinä sikin sokin pitkin puita, pensaita ja mättäitä. Sama suuntaus on nähtävillä monin paikoin. Kymppitien varresta Rengon itäpuolelta upposi 20 kV:n linja pylväiden nokasta maan uumeniin jo aiemmin. Kuitenkin toisaalla näkee vielä pystytettävän uusiakin avolinjoja, tosin PAS-johtimin ja -orsin ‒ kuten viime aikoina Kasitien varressa ainakin hieman Himangasta pohjoiseen sekä jossain siinä Tuorilan alapuolella.
09.02.2016 14:53 Ari-Pekka Lanne: Tai siis Tuorilan yläpuolella. Uusi PAS-linja tulee Honkajärven kylän kohdalla Kasitien itäpuolelta korpien kätköistä ja seuraa tienviertä melkein Kuvaskankaalle asti. Sen sijaan tätä kirjoitettaessa on rakenteilla vielä uudempi PAS-linja Kuvaskankaan kohdalle. Turun suunnasta Huittisiin tultaessa tuttu maamerkki, 3-virtapiirinen PAS-linja sitä vastoin taitaa lähteä, kun sen viereen on maahan upotettu jotain, ilmeisesti maakaapelia. Mitenköhän näitä arvotaan, että mihin tulee maakaapeli ja mihin vielä uusi PAS-linja, ja missä hieman vanhempi PAS- tai muu avolinja saadaan kuopata suohon, kun toisaalla pärjätään vielä iankaikkisen vanhalla rauta- tai peräti kakkosnelosorrellisella avolinjalla? Kai jotkut bisnessuitit tästä käärivät tuohet veroparatiiseihin...

/korjattu kämmi yhden lauseen muotoilussa
(Käyttäjä muokannut 09.02.16 19:21)
09.10.2016 22:52 Ari-Pekka Lanne: Nyt alkaa Rautarouva olla kypsää kauraa kuvan maisemien kohdalla. Vanha voimalinja on riisuttu viime viikkojen aikana johtimista ja eristimistä Vorssan ja Tarvasjoen sähköasemien välisellä osuudella. Kuvan voimalinjasta on jäljellä pelkät orpoina törröttävät ruosteiset porttaalit. Enää ei linjan halkomissa kylissä ole harakoilla lankoja, missä kököttää eikä pikkupojilla lasitavaraa, jota kivittää. Uutta 400 kV + 110 kV:n linjaa on jo nähtävissä Jokioisten kohdalla, mutta koko Vorssa-Lieto -linjaosuuden valmistumista odotellessa turkulaiset sähköjunat saavat imatrankoskelaiset vesisähkönsä Atomirenkaan kautta.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!