??.??.???? / Viipuri

??.??.???? Linnansilta - Neitsytniemi linjan raitiovaunu Linnansillan päätepysäkillä. Liikenteestä päätellen raitiovaunun takana oleva kääntösilta on ollut käännettynä laivaliikennettä varten ja on juuri palautettu takaisin katuliikenteen sallivaan asentoon.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Viipuri
Kuvaaja: Tuntematon (Lisännyt: Hannu Siitari)
Kuvasarja: Vanhan Wiipurin raitiovaunut
Lisätty: 27.12.2015 22:37
Muu tunniste
Sekalaiset: Raitiotie
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

28.12.2015 13:41 Heikki Jalonen: Ajankohtaa voisi hieman haarukoida autojen perusteella. Kuorma-auto on jotain vähän vanhempia vuosikertoja, ei oikein auta tässä. Pienempi auto keskellä on Citroën 7CV, jota alettiin Suomeen saada vuonna 1935. Tästä kuvakulmasta ei oikein erota tarkempia yksityiskohtia, voisiko tuo olla peräti 1938 ensimmäistä kasvojenkohotusta (ja silloin enkä jopa siis 11CV). Mutta Sitikan etupuolella onkin sitten parempi kiintopiste: luultavasti se on Buick, vuosimalli 1938 tai 1939. Amerikkalaisten autojen juuri sotaa edeltäneiden vuosien pyöristynyttä ja luiskan ja kontin yhdistelevää muotoilua joka tapauksessa.

Autojen kilvet ovat selvästi valkopohjaisia, myös lähinnä olevan lastiautomobiilin (näkyy baskeripäisen pyöräilijäherran kainalon alta). 1930-luvullahan vallitsi rekisteröintibyrokratiassa käytäntö, jossa kilvet vaihdettiin vuosittain: parittomina vuosina kilpi oli valkopohjainen, parillisina mustapohjainen. Itse rekisteritunnus pysyi tietenkin samana vaikka kilpiä vaihdettiinkin. Paitsi tietenkin jos omistaja tahi haltija muutti läänistä toiseen. Aika kehittynyttä oli autoilijoiden kiusaaminen Suomessa jo tuolloin...

Ja rauhan aikaa eletään vielä, parasta kesää. Niinpä - edellä sanotun perusteella - voisi rohjeta päätellä, että kuva on otettu kesällä 1939.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!