23.02.2016 / Sand Lake Road, Orlando, Fl., Yhdysvallat

23.02.2016 Ilta on saapunut Sand Lake Roadin asemalle, mutta lähijunat jatkavat kulkuaan. Kuvassa Sun Railin #102:n vetämä lähijuna on aloittamassa matkaansa kohti pohjoista ja DeBaryn asemaa. Liikenteen turvallisuudesta huolehtii tyypillinen nykyaikainen yhdysvaltalainen opastinmasto 2*3 kolmen valon opastimella.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Hannu Peltola
Kuvasarja: Floridan henkilöliikennettä
Lisätty: 19.03.2016 19:23
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

19.03.2016 23:45 Jorma Toivonen: Onpa siinä rypäs...(turvallinen?). Kun "vihertää, niin lähdetään..." - mutta minkähän opastimen opastetta tällä kerralla totellaan? Mitähän opastetta tuolla keskimmäisellä valolla neuvotaan tottelemaan?
20.03.2016 02:41 Otto Tuomainen: Tuo yhdistelmä punainen-vihreä-punainen käsittääkseni vastaa suunnilleen suomalaista Aja 35 -opastetta?
20.03.2016 10:35 Hannu Peltola: Jorman kysymys alkoi kiinnostaa ja onneksi netti auttaa. Netistä löytyi CSX:n junaturvallisuussääntö:
http://www.blet375.com/csx-Signals-REDI-​Center.pdf

Tästä opasteesta on maininta:
"The name of the signal read from the top position down. When RED is used with GREEN, YELLOW or LUNAR
WHITE, RED is not considered because it contributes nothing to the name of signal. It remains lighted to let you know it is in working order and to show the relationship of the other lights- whether in top, second or third position. If it’s not all RED, It’s not read at all."

Jos ylin valo on vihreä, kyseessä on yksiselitteinen "Clear"-opaste. Jos keskimmäinen on vihreä, kyseessä on "Medium Clear" eli tosiaan Aja 35 -tyyppinen opaste, jossa saa ajaa medium-vauhtia vaihteisiin. Jos keskimmäinen vihreä vilkkuu, kyseessä on "Limited Clear", jossa vauhti saa olla Limited. Jos alin valo on vihreä, opaste on "Slow Clear". Keltaisella valolla näytetään Approach-opasteet (vastaava kuin suomalainen suojastusopastus) ja näissä on käytössä vastaavat säännöt kuin vihreillä valoilla: Clear, Medium, Limited, Slow. Lisäksi opastimilla voidaan näyttää aikamoinen kombinaatio viherän ja keltaisen valon yhdistelmiä, linkittämästäni dokumentista löytyvät niiden merkitykset.

(EDIToin vielä kommenttia: Tämä rataosa on vanhaa Seaboard Air Linen aluetta, joten junaturvallisuussäännöstä tulee lukea tätä koskeva osuus. Alueilla, jotka ovat olleet aikaisemmin esim. C&O:n rataverkkoa, pitää noudattaa kyseisiä opasteita. Ei ole helppoa USA:n veturinkuljettajilla!)
(Käyttäjä muokannut 20.03.16 10:52)
20.03.2016 21:03 Jorma Toivonen: Kiitokset Hannu asioiden selvennyksistä... Ei tosiaan näytä olevan helppoa kuljettajilla, kun pikaisesti tutkailin noita opasteita.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!