02.04.2016 / München, Berg am Laim, Saksa

02.04.2016 Liikenneministeriön erikoisasiantuntijan kommenttia hieman mukaellen: Selvää on, jos kaikki siivet olisivat alhaalla, niin yksikään rekka ei kulkisi raiteilla. * (Tero Jokilehto, Erityisasiantuntija, yksikön päällikkö, LVM, 11.8.2014: "Selvää on, että kaikkien Suomessa liikennöivien junien ei kannata pysähtyä kaikilla mahdollisilla juna-asemilla. Jos näin toimittaisiin, matka-ajoista tulisi kohtuuttomia eikä kukaan haluaisi liikkua junilla.")

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: München, Berg am Laim Valtio: Saksa
Kuvaaja: Jukka Ahtiainen
Lisätty: 02.04.2016 21:55
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat

Kommentit

02.04.2016 23:03 Leo Männistö: Tuossa kuvan oikeassa reunassa oleva opaste onkin mielenkiintoinen. Suuntanuolella varustettu shakkiruututaulu (kyllä, virallinen nimi todella on Schachbretttafel) joka kertoo, että opastin ei ole siellä missä sen pitäisi olla eli etsi muualta. Tässä tapauksessa siis tuossa taulun kohdalla pitäisi olla pääopastin, joka ei ole siinä vaan raiteen oikealla puolella. Vasemmanpuoleisella raiteella opastimet normaalisti ovat vasemmalla ja poikkeuksista tiedoitetaan kuljettajalle tällä tavalla. Oikeanpuoleisella raiteella sama taulu kertoo, että pääopastin on joko yli 10m ajettavan raiteen oikealla puolella, yhden raiteen verran enemmän oikealla tai välittömästi vasemmalla. Lisäksi rakennustöiden yhteydessä tällä saadaan väärää raidetta ajettaessa normaalit ajosuunnan opastimet kelpaamaan, mikäli vasemmalla raiteella ei opastimia muutoin ole.
02.08.2016 11:50 Teemu Saukkonen: Siinäpä onkin perinteistä toimivaa tekniikkaa runsaasti samassa kuvassa. Ilmeisesti erityiset olosuhteet puuttuvat eikä tarvitse investoida tarpeettomiin uudistuksiin. (Ja nyt kaverin avuksi purkamaan pari vuotta vanhaa keittiötä että joku saa ostaa uuden, olisi kaikki mennyt roskalavalle ellei olisi ehditty väliin. Koko taloyhtiö remontoidaan kerralla, olipa tarvis tai ei...)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!