??.??.1900 / Virkkala

??.??.1900 Postikortti, vertaa kuvaan http://vaunut.org/kuva/109986 . Ensi silmäyksellä luulin kuvan olevan sama, mutta vaikka kuvakulma, ja lippumieskin on sama, niin erojakin löytyy. Tässä kuvassa on alkuperäinen , kivetty laituri. Paineita jatkamiseen taitaa olla. Juna saapuu Lohjan suunnasta, ja veturi näyttää A3 "Lankkihatulta". Rataa seuraa lennätinlinja, koskapa siinä on vain yksi lanka. Rajasin kuvaa vähän reunoille kirjoitetun tekstin takia. Aiheesta jäi pois vain "Wirkby Wexel"-teksti. Vaihde (-teet?) olivat siis tiellä seisovan kuvaajan takana. Katon uljaiden koristeiden tukena ovat luonnonkäppyrät oksapuut. Kortti on kulkenut, mutta leimattu postipysäkkileimalla, jossa ei ole päiväystä. Postipysäkkijärjestelmä otettiin käyttöön säästö/tehostussyistä. Postijuna seisahtui pysäkille aikataulun mukaan, ja pysäkki oli siis miehitetty. Pysäkinhoitajalla oli käytössään tuo rivileima. [1900-luku?]

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Virkkala
Kuvaaja: tuntematon (Lisännyt: Reino Kalliomäki)
Lisätty: 16.04.2016 10:39
Junatyyppi
H:
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sekalaiset: Henkilökunta, Matkustaja
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

16.04.2016 11:10 Erkki Nuutio: Sama kuva on epäselvän tummana Radan varrella -kirjassa, joka ajoittaa kuvavälähdyksen noin vuodelle 1905.
Vaikuttaa oikealta arviolta. Joku voi ehkä vahvistaa onko vasen asemakilpi kyrillisoitua ruotsia. Suomi siis taitaa puuttua.
Hauska yksityiskohta on vaunujaotuksen mukaisesti asemalaiturista poispäin olivat kaksi puuportaikkoa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!