??.??.1960 / Siuro

??.??.1960 Osasuurennos v. 1960 peruskartasta. Kaikki raiteet eivät näy, mm. Linnavuoreen menevän raiteen paikka erottuu huonosti satamaan menevässä tiessä, ja satamamakasiinin lastausraide puuttuu kokonaan. Keltaisena näkyy satamamakasiini, jonka satamasiipi on eri kohdassa, kuin myöhemmässä kuvassa. Keltaiseksi laitoin myös Siuronkoski Oy:n (Elvingin massatehtaan) makasiinin, vaikka en ole varma tarkoittaako ruutu vain rataa. Rakennus purettiin 1960. Sinisenä näkyy kaivoksen makasiini, talli taas vihertävänä. ( Maanmittauslaitos). Pispalampi kuin Pispala. Vapaasti rakennetut joutomaamäet. Molemmat samassa maalaiskunnassa silloin. Pispala on nykyään niin hieno, ettei siihen enää kuulu syreeni-pyykkinaruidylli.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Siuro (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Reino Kalliomäki
Kuvasarja: Siuron yläsataman raiteet kuvien palapelinä
Lisätty: 29.04.2016 21:46
Muu tunniste
Sekalaiset: Kartta

Kommentit

25.06.2019 11:08 Miro Heinonen: Pispala oli kyllä liitetty Tampereeseen vuoden 1937 alueliitoksessa, ja samoihin aikoihin Siuron itäinen osakaan ei ollut enää maalaiskuntaa vaan Nokian kauppalaa, joksi Pohjois-Pirkkalan kunta oli nimensä muuttanut.
26.06.2019 00:18 Reino Kalliomäki: Kiitos, Miro tarkennuksesta. Tarkoitin kyllä, että "asemakaavaton" rakentaminen alueilla periytyy maalaiskunta-ajalta. Erohan on iso Pyynikin ja Pispalan rajalla. Kun Nokia muodostui, valitsi Etelä-Pirkkala nimekseen pelkän Pirkkalan. Muutamat henkilöt "kävivät kuumana", heidän mielestään siihen ei ollut oikeutusta. Nokia ei kuitenkaan muuttunut Pirkkalaksi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!