12.05.2016 / Mäntyluoto (uusi)

12.05.2016 Meri-Porissakin on jo siirrytty vähähiilihankoiseen aikataulukauteen. Tästä kielivät läsnäolollaan junatoimistorakennuksen edustalla apukonettaan jouten polttava ja hyrskyttelevä ekologinen Valko-Deeveri sekä tuulta halkovat ja flatkuttavat, välkehtivälapaiset tuulimyllyt.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Meri-Pori
Lisätty: 12.05.2016 20:15
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

12.05.2016 20:26 Teemu Saukkonen: Saakohan myös VR valtion tukea polttoaineeseen? Tuulivoimaloita nimittäin tuetaan valtion rahoista, jolloin sähkö on niin halpaa että ns. oikeat voimalat pitää panna kiinni ja ostaa sähkö ulkoa etteivät pyöri tappiolla... (Oikeat=myös pakkasella sähköä tuottavat). Olemme kusessa jos Ruotsi ja Venäjä käyttävätkin sähkönsä itse kunhan taas on pakkasta. Kylläpä valtion energiapolitiikka onkin mahtavaa. Sähköautollakin on 3x suurempi käyttövoimavero kuin bensaa polttavalla hybridillä, ja oikeasti päästöttömällä biokaasuautolla käyttövoimavero on 6x suurempi. Ja jos sattuu olemaan oma voimala, niin sen ylijäämäenergiaa verkkoon muille jakamalla pääsee verollepantavaksi.
12.05.2016 20:47 Juhani Pirttilahti: Polttoaineeseen ei tukea suoraan tule, mutta veroja ei ole niin paljon maksettavaksi.
13.05.2016 08:16 Esko Maasalo: Jokainen sähkönkäyttäjä maksaa tuulivoimayhtiöille hyvää tuottoa suoraan omassa sähkölaskussaan!
13.05.2016 16:15 Ari-Pekka Lanne: Joku enemmän, joku vähemmän. Meillä esim. on soppari 100-prosenttisesta vesisähköstä. Taitaa suurin osa ostamistamme kilowattitunneista tulla muistaakseni Harjavallan voimalaitokselta. Ei mulla sinänsä mitään tuulimyllyjä vastaan ole. Ja varsinkin jos se tulevaisuudessa tulee vähän edullisemmaksi kun voimalaitokset alkavat saada maksetuksi rakentamiskulujaan. Tuulimyllyillä on pitkä historiansa, vaikka ne onkin valjastettu sähköntuotantoon vasta verrattain hiljattain. Meri-Pori ainakin on optimaalinen sijoituspaikka näille, kun siellä tuulee aina, ja kovaa.

Liittyen mainintoihin liikennepolttoaineista, voisin mainita että tähän kuvauspaikalle saapumiseen käytin Porin ja Mäntyluodon välillä enimmäkseen kotimaista polttoainetta, eli Tikkulan Absilta ostamaani karjalanpiirakkaa. Lisäaineena oli toki myös kahvetta, joka on tuontitavaraa. Ja nämä ostin vieläpä bonuksilla, mikä myös aiheuttanee yleistä ansaintapoliittista pahennusta ja katkeruutta. Turusta Poriin kuljin julkisella liikennevälineellä, joka poltti matkan aikana moottorissaan ämpärikaupalla suoraan ISIS-järjestöltä ostettua naftaa. Tosin kyseinen kulkuvuoro olisi ajettu täysin riippumatta siitä, olenko Tunturi-pyörineni siellä kyydissä vai en, tai vaikken olisi koskaan syntynytkään. Olihan matkassa mukana kymmeniä muitakin, joiden piti syystä tai toisesta päästä paikasta toiseen. Sitä sanotaan vissiin joukkoliikenteeksi. Näitä energiakysymyksiä on ihan hauska välillä tuumata tovi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!