01.05.1976 / Härmä

01.05.1976 Dr12 2215. Pikajuna 67 ohittaa vauhdilla Härmän, junasuorittaja on vetäytynyt varjoon.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Härmä (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Jorma Rauhala
Lisätty: 08.01.2005 00:00
Junatyyppi
P: 67
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

09.01.2005 02:15 Pekka V. Puhakka: Ei hemmelvetti sentään kun on asiallista!! Olisi ollut kivaa nähdä se aika kun Pohjanmaalla oli Dieseliä eikä kauko-ohjausta vielä oltu rakennettu. Siinä Natalia -nimisessä elokuvassahan näkyy vähän tuota 70-luvun lopun Pohjanmaan meininkiä, mm. Huru-yöjunien kohtaus Kannuksessa.
09.01.2005 21:54 Kimmo Pyrhönen: Taas voipi kuvitella tähän oivan tunnelman: Pieni lämpöinen kevättuuli tuo lakeuksilta mukanaan ratamoottorituuletuksen äänen. Hetken päästä kaukaisuuteen ilmestyy juna, jota vetää jykevä veturi. Tulo-opastimelta kuuluu pitkä vihellys ja suorittaja siirtyy pyörittämään vihreää lippuaan. Veturi vastaa pitkällä ja lyhyellä kimeällä ja päästää ilmoille savupöllähdyksen. Hetkeä myöhemmin tuuli tuo voimakkaan moottoriäänen korviin. Suorittaja ja kuvaaja siirtyvät kauemmas, kun Huru suhauttaa ohi laiturihiekkaa pölläyttäen. Helmapeltiset vaunut kolistavat ohi ja ääni vaimenee. Suorittaja poistuu sisälle soittamaan. Ovi pamahtaa kiinni -pauks. Hiljaisuus laskeutuu.
05.10.2013 08:32 Raimo Harju: Hyvin osuvasti Kimmo kuvailit tilanteen.Samanlaisessa tilanteessa olin Parkanon asemalla,etelästä tuleva Huruvetoinen pikajuna ohitti aseman täyttä vauhtia.Jo kaukaa kuului tuulettajan hälytyssireenimäinen huuto,sitten kun juna tuli näkyviin,se lähestyi vaarallisen näköisenä ja kunnioitusta herättävänä,vetäydyin kauas raiteista.Pelkillä sanoilla on vaikea tilannetta kuvailla,kuitenkin ne jotka ovat olleet samassa tilanteessa tietävät sen mahtavan tunteen.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!